anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 277 ODPOWIEDZI 2 277

epileF
#8 Zapaleniec#

Ja usuwam aplikacje, posplacam co mam przez stronę i chyba tyle w temacie, widocznie taki był zamysł. Może zerknebjeszcze kiedyś czy coś się poprawiło ale coś mi się wydaje że to upadek już jest. Pewnie chcą uwalić żeby zająć się tylko finansami.

oznacz moderatorów

Adam_E11
#8 Zapaleniec#

Brawo - e-comerce, które spowalnia sprzedaż na własnej platformie.

Dzisiaj, aby coś wyszukać trzeba się przedrzeć przez kilka grup na Allegro i dodatkowo przez całe Allegro Lokalnie to jest "mission impossible". Nie służy to ani Sprzedającym ani Kupującym i tym samym Allegro.

Zamiast tworzyć platformę e-commerce gdzie Kupujący łatwo coś znajdzie, a Sprzedający sprzeda, to tworzy się coś odwrotnego. Ilość utrudnień, zagmatwań, problemów z wyszukiwaniem jest ogromna. To jest niepojęte co się tu odstawia.

Wiem co mówię, piszę to z doświadczenia kupującego (od 19 lat) i sprzedającego, obecnie jest totalny burdel, wszyscy łącznie ze sprzedającymi gubią się na rynku.

Użytkownicy Allegro to wiedzą, zwracam się więc do pracowników Allegro aby informowali o tej sprawie przełożonych, zarząd, radę nadzorczą i wszystkich świętych o działaniu na szkodę klientów, ich klientów i spółki.

Proszę sprawdzić cenę akcji Allegro, w ciągu 6-ciu miesięcy spadek z 40 pln do 26 pln. Nic wam to nie mówi? A jeszcze nie ma wyników za IV kw. gdzie cały ten cyrk zaczął się na dobre.

Jakby ktoś miał wątpliwości to proszę proszę przeczytać wątki "brak opcji rozłącz te same oferty" i "brak opcji szukania w opisach".

Pozdrawiam wszystkich Allegrowiczów.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Świetnie napisane.

Ciekawe jak na sprawę patrzą tacy "zwykli" pracownicy Allegro. Może, tak jak piszesz, to od nich powinna się zacząć jakaś rewolucja, bo jeszcze chwila i staną się zbędni. Po prostu ruch tak zmaleje, że nie będzie potrzeba tylu moderatorów itp. A jak nie będzie ruchu, to i koszty trzeba będzie ciąć, więc zaczną się zwolnienia. Warte zastanowienia z perspektywy pracownika.

Pasiek90
#9 Pomysłodawca#

Ciekawe jak to się stało, że średnia ocen aplikacji na Google Play wynosi 4,9? Jeszcze niedawno było chyba 4,6. Tyle negatywnych zmian, wk*****nych ludzi, ciągle aktywne wątki na forum po 100+ stron i średnia ocen rośnie? Magia? Może ktoś już to zauważył też, ale jakiś czas nie śledziłem forum

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

pewnie poszedł jakiś pakiet lajków żeby naprawić szkodę w średniej i dalej będą udawać że klikanie x ofert ułatwia wszystkim szukanie. A tak na poważnie to ciekaw jestem jak oni zamierzają ten b-urdel w ofertach który jest obecnie doprowadzić kiedyś do porządku 🫠😂

oznacz moderatorów

mmjjbb
#2 Obserwator#

Gorzkie żale... Był serwis, nie ma serwisu. Najwyżej za rok, dwa **piiip** do spółki z **piiip** zmiotą ich z planszy.

oznacz moderatorów

mmjjbb
#2 Obserwator#

Cwaniakowanie jeszcze 😄

01X i 3B@y i piip

oznacz moderatorów

Ede-Kom
#8 Zapaleniec#

Allegro w tej chwili to jedna wielka tragedia.

przez te listy wszystko się strasznie zepsuło. Ja odchodzę z allegro po kilku latach bo sprzedaż spadła bardzo mocno . Promowanie i kampanie  Ads nic nie dają bo i tak wygra osoba z najniższą ceną 

oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

Jest tragedia. Wyróżnienia nic nie dają. Prawie zerowe zainteresowanie.

oznacz moderatorów

Ede-Kom
#8 Zapaleniec#

Ani wyróżnienia ani kampanię szkoda kasy 🙂 

oznacz moderatorów

Wiceadmiral
#9 Pomysłodawca#

Dziś przyszedł mail o zmianach w allegro, to oceniłem na 1 (nie na 0 jak ktoś sugerował) z opisem, że brak info o zmianach w rozłączaniu ofert i szukaniu w opisach.

Ale nie oszukujmy się - tu się nic nie zmieni,

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#10 Popularyzator#

Wczoraj też był, z tego co widzę dzisiaj jest to okrojona wersja tego co było wczoraj. Podwyżka smart jest straszna, nawet przy zwrocie środków za przesyłkę zwrotną.

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

Bo dzisiejsza wersja nadchodzących zmian - jest dla kupujących. Wczoraj była dla sprzedawców.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@Ede-Kom  napisał(a):

Promowanie i kampanie  Ads nic nie dają bo i tak wygra osoba z najniższą ceną 

Tak powinno być ale nie masz racji - teraz jest strasznie trudno znaleźć to co naprawdę jest najtańsze.

A promowanie itp. nic nie daje, bo może kupujący się stąd wynieśli 😉 o tym piszemy...

oznacz moderatorów

frulik
#9 Pomysłodawca#

Dla mnie jako kupującego zmiany są beznadziejne. "Jeśli oceniasz sprzedających - Z oceny sprzedającego usuniemy zgodność z opisem i obsługę kupującego, czyli obszary oceniane gwiazdkami.

Dla mnie to było podstawą przy wyborze oferty (najpierw popularność, a następnie eliminacja sprzedawców , którzy mają kiepską ocenę, a następnie tych, którzy są krótko na allegro (czyli nie można mieć wniosków po opiniach). Sprzedawcy (ci dobrzy) długo pracowali na swoje opinie, aby teraz znaleźć się w jednym worku z oszustami. To kolejny gwóźdź do trumny i wcale nie mniejszy niż brak ofert 😞

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@frulik 

Nie zgodzę się z Tobą.

1. Po wprowadzeniu produktyzacji – czytasz ocenę Produktu a nie przedmiotu danej oferty. Tak naprawdę, nawet nie wiesz – ocenę czego i kogo czytasz.
  2. Oceny Sprzedawcy starsze niż rok - są usuwane i licznik bije od nowa. Więc o jakimś „dorobku Sprzedawcy” nie ma mowy.
  3. Najczęściej Kupujący klepią w gwiazdki „na oślep”, nie zdają sobie sprawy ze znaczenia oceny. Niemiarodajny i często bardzo krzywdzący Sprzedawców gadżet. Dobrze, że usunięto gwiazdki.
  4. Młodzi stażem Sprzedawcy często starają się i są uważniejsi dużo bardziej niż ci starsi, którzy jadą na trybie rutyny.

Trochę refleksji przy ocenianiu Sprzedawców i czytaniu o nich opinii - proszę.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@bethke  napisał(a):

@frulik 

Nie zgodzę się z Tobą.

1. Po wprowadzeniu produktyzacji – czytasz ocenę Produktu a nie przedmiotu danej oferty. Tak naprawdę, nawet nie wiesz – ocenę czego i kogo czytasz.

Ale przecież ocenę sprzedawcy też można zobaczyć, więc nie tylko produktu.

@bethke  napisał(a):

Najczęściej Kupujący klepią w gwiazdki „na oślep”, nie zdają sobie sprawy ze znaczenia oceny.

W życiu nic nie klikam na ślep, chyba trochę przesadzasz, może tak robi jakiś odsetek ale na pewno nie najczęściej. I chociaż zgadzam się co do tego, że nowi mogą starać się bardziej, to i tak uważam te zmiany za złe. Nawet mimo że ja za bardzo na oceny sprzedawców w dzisiejszych czasach już nie zwracam uwagi (i tak mała szansa na oszusta, a reszta jest mniej ważna), to jednak oceniam ostatnie zmiany na również złe, choć nieporównywalne to jest z niemożnością rozłączenia ofert. Bez ocen sprzedawców mógłbym tu kupować, ale dopóki nie mogę w prosty sposób znaleźć najtańszych ofert to nie zamierzam.

oznacz moderatorów

karol14261
#8 Zapaleniec#

Dziwne że nikt nie kupuje od januszy biznesu w zawyżonych cenach, gdy można kupić taniej XD

oznacz moderatorów

mixmario
#7 Wielbiciel#

Witam mam problem w app z wyświetlaniem ofert które chce znaleźć,po wpisaniu danej rzeczy pokazuje się np że znajduje 300 rzeczy a pokazuje może 80 lub mniej i pod niektórymi jest napis że jest 30 ofert jak to otworzę pokazuje się tylko 3 oferty jes to duży problem iż nie można zobaczyć wszystkich ofert i czasami rezygnuje z zakupu bo jest to nie do zniesienia a na tym traci tylko allegro,więc proszę o pomoc bo probowałam już różnych ustawień wgranie na nowo app czy aktualizacja i nic to samo .dziękuję  

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

od października zeszłego roku wprowadzili ten sz-ajs i nie tylko w apce ale i na stronie także to bez znaczenia gdzie będziesz szukał, jest wątek na forum ~1000 postów wskazujących że to nie ma prawa działać ale idą w zaparte że jest cudownie. Aha i moderatorzy to mają raczej zakaz pisania w tej sprawie więc tutaj nikt nic nie odpisze a już na pewno nie rozwiąże problemu z szukaniem jednej rzeczy na 30 zakładkach 🙂 Ew. wkleją super formułkę, kliknij x ofert bla bla bla bo tak jest cudownie.

oznacz moderatorów