anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 306 ODPOWIEDZI 2 306

mixmario
#7 Wielbiciel#

Witam mam problem w app z wyświetlaniem ofert które chce znaleźć,po wpisaniu danej rzeczy pokazuje się np że znajduje 300 rzeczy a pokazuje może 80 lub mniej i pod niektórymi jest napis że jest 30 ofert jak to otworzę pokazuje się tylko 3 oferty jes to duży problem iż nie można zobaczyć wszystkich ofert i czasami rezygnuje z zakupu bo jest to nie do zniesienia a na tym traci tylko allegro,więc proszę o pomoc bo probowałam już różnych ustawień wgranie na nowo app czy aktualizacja i nic to samo .dziękuję  

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

od października zeszłego roku wprowadzili ten sz-ajs i nie tylko w apce ale i na stronie także to bez znaczenia gdzie będziesz szukał, jest wątek na forum ~1000 postów wskazujących że to nie ma prawa działać ale idą w zaparte że jest cudownie. Aha i moderatorzy to mają raczej zakaz pisania w tej sprawie więc tutaj nikt nic nie odpisze a już na pewno nie rozwiąże problemu z szukaniem jednej rzeczy na 30 zakładkach 🙂 Ew. wkleją super formułkę, kliknij x ofert bla bla bla bo tak jest cudownie.

oznacz moderatorów

Danjello
#8 Zapaleniec#

Czyżby Allegro padło ofiarą własnego systemu? Tytuł piękny - płyta główna, procesor, ram. 😀

Danjello_0-1738846584080.png

Wchodzisz w oferte a tu zonk 😀

Danjello_1-1738846601297.png

Ciekawi mnie po jakim czasie skasują mój komentarz 🙂

oznacz moderatorów

krzys367
#1 Nowicjusz#

Gdzie i jak ustawić żeby mi się oferty nie łączyły podczas wyszukiwania ofert bo takie łączenie ofer

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@krzys367 nie można zmienić widoku produktowego (czyli łączenia ofert). 
Gdy klikniesz "zobacz X ofert" przy interesującym Cię produkcie zobaczysz wszystkie oferty tego produktu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

karol14261
#8 Zapaleniec#

Nie wiem co za [edycja] pomyślał że to dobry pomysł i drugi który to przyklepał i reszta która to broni ale dostaje wylewu jak widzę to allegro teraz, znalezienie czego kolwiek doprowadza mnie do szału, chce znaleźć rzeczy najtańsze a musze wejść w 20 zakładek w których pisze że jest 40 produktów a wyświetla 4 lub 10, rzeczy nie na temat i wielkie braki, z 200 wyników pokazuje mi 30 wyników, super aktualizacja.

Mało tego, lubiłem przeglądać licytacje, teraz nie da rady tego używać, bo nie mam cierpliwości wchodzić w dziesiątki zakładek by znaleźć coś co może mnie zainteresuje i nie wyświetla się to co chce i ceny w losowych cenach, jedne na kup teraz, inne na licytacje, inna zakładka jest od 10zł, inna od 40zł , 3/4 nie pokazuje, super!!!

Dzięki wam polubiłem o l x bardziej niż kiedykolwiek.

Bardzo widać jak ludzie znikneli z allegro bo przed tą śmieszną aktualizacją było znacznie więcej wyników, teraz niekiedy allegro wygląda jak martwa witryna.

Przykładowo, mam uwierzyć że na całą polskę są 2 egzemplarze halo wars 2 przykładowo ? na konsole co wypadła z obiegu kilka lat temu XD

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@karol14261 co do Twojej subiektywnej oceny pozwolisz, że nie będę się odnosił. Jednak postaram się Tobie wyjaśnić jak łączenie ofert tego samego produktu jest pomocne.

Katalog jak już wiemy łączy oferty tego samego produktu. Dzięki temu w łatwy sposób możesz znaleźć produkt z interesującymi parametrami i zapoznać się z opiniami o nim. Następnie w równie prosty sposób możesz porównać oferty poszczególnych sprzedawców, np. pod kątem ceny, czy czasu dostawy.

Zauważyłem, że ten widok jest korzystniejszy zarówno dla klientów, jak i dla nas.

Wspomnę również, że cały czas masz możliwość przejrzenia pełnej listy wszystkich ofert połączonych z danym produktem.

Lista ta jest dostępna po kliknięciu na listingu produktowym w przycisk “Porównaj X ofert”. Wówczas wyświetli się lista ofert danego produktu 🙂

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

karmel1978
#10 Popularyzator#

Proszę spróbować odnieść się jednak do subiektywnych ocen. Choć trudno mówić o nich "subiektywne" skoro negatywnych opinii użytkowników o tym widoku jest więcej niż Państwa wyjaśnień. Wygląda na to, że na tą chwilę Państwa pozytywne opinie stały się subiektywne.

Katalog nie łączy ofert tego samego produktu - często są tam "wmieszane" zupełnie inne produktu (nie warianty, ale produkty).
Nie można w łatwy sposób znaleźć produktów.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@karmel1978 masz prawo do swojej oceny i ja to całkowicie rozumiem, jednak to o czym piszesz to błędne "kategoryzowanie" produktu przez sprzedajacych. 

Na bieżąco odpowiednie zespoły weryfikują poprawność wystawionych ofert przez sprzedających. Jeśli jednak znajdziesz ofertę, która według Ciebie jest błędnie wystawiona lub są w niej nieprawidłowości, proszę zgłoś to poprzez zgłoszenie błędnie powiązanej ofert na dole strony - będzie to niezwykle dla nas pomocne.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

karmel1978
#10 Popularyzator#

@gdvorek Jeśli pisze Pan, że "na bieżąco odpowiednie zespoły weryfikują poprawność wystawionych ofert", a wciąż (od 4 miesięcy) jest bałagan, to oznacza, że to się nie zmieni, bo Sprzedający nadal będą wystawiać oferty w "błędny" sposób (niezależnie czy to ich błąd czy niemożność wystawienia oferty w inny sposób).

Wobec opinii użytkowników i co lepsze, Pana stwierdzenia o weryfikacji przez zespoły, widać naocznie, że widok kompletnie nie zdaje egzaminu. To powinno działać "bezboleśnie" zarówno dla Sprzedającyh, Kupujących, jak również dla obsługi Allegro. A jeśli wymaga to takich nakładów prac, a nie przynosi korzyści, to jest to funkcjonalność kompletnie bezsensowna.

oznacz moderatorów

Elektrobosek
#9 Pomysłodawca#

Pan z góry kazał... robol ma wykonać, a że to syzyfowa robota, to cóż... aż pan z góry kiwnie palcem i albo odpuszczą albo po prostu zmienią sposób tworzenia katalogu. Ja obstawiam to 2. Będzie mega kontrola przy wystawianiu wszystkiego. Wszystko będzie musiało najpierw przejść weryfikację. Czas wystawienia wydłuży się do miesiąca, ale będzie ładnie 🤣😂🤣

oznacz moderatorów

darjas1
#8 Zapaleniec#

A wystarczy powrócić do opcji "rozłącz oferty" i każdy sobie znajdzie co chce....

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

dokładnie, a i tak "nikt" z tego nie będzie korzystał to na pewno serwerów nie obciąży i "decyzja biznesowa" pozostanie nienaruszona.

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

weź się chłopie obudź, to nie jest tylko jego ocena tylko jak widać w tym wątku i po cenach akcji allegro całej rzeszy ludzi, a zwłaszcza byłych użytkowników allegro. Jak to jest takie **piiip**iste i wszyscy i tak będą z tego korzystać to w czym przeszkadzało pozostawienie opcji rozłącz oferty? Nawet gdyby to obciążało serwery to i tak przy takim znikomym wg. Was użyciu nie było by to problemem

oznacz moderatorów

piwko12
#9 Pomysłodawca#

miało być "i tak NIE będą z tego korzystać"

oznacz moderatorów

Luczu88
#9 Pomysłodawca#

Wkleje mój stary post.

Zniszczyliście sprawnie działający, logicznie skonstruowany portal na rzecz "nowego", aczkolwiek ułomnego i nie działającego tak jak powinien. 1. Stwierdziliście, co dumnie raczyliście przedstawić Społeczności Allegro, że nowa wyszukiwarka a zarazem "produktywizacja" sprawia, że użytkownicy SZYBCIEJ znajdują to czego szukają. - KŁAMSTWO. Użytkownicy szukają konkretnych produktów o wiele dłużej a w konsekwencji często REZYGNUJĄ z zakupów, co można przeczytać w WIELU wątkach. Nie znalazłem ANI JEDNEJ pozytywnej opinii i nowej wersji wyszukiwarki, choć usilnie jej szukałem, daję słowo. 2. Załóżmy, że ludzie zechcą przestawić się na nową wersję wyszukiwarki. Wpisują frazę "XYZ". W wynikach wyszukiwania otrzymują "teoretycznie" prawidłowe wyniki. Klikają porównaj np 15 ofert tego produktu. Po kliknięciu w porównanie TEGO SAMEGO produktu, ponad połowa to produkty ZUPEŁNIE INNE, nie związane nawet z tą kategorią. Kolejne KŁAMSTWO. Co one tam robią? Po co użytkownicy mają klikać ZGŁOŚ OFERTĘ BŁĘDNIE POŁĄCZONĄ Z PRODUKTEM, skoro nic z tym nie robicie? (oferty które zgłaszałem kilka miesięcy temu nadal są błędnie połączone z katalogiem, oraz często w absurdalnych kategoriach - NIKT z tym NIC nie zrobił i nie robi) 3. Twierdzicie że wyłączyliście opcję szukania w opisie bo NIEWIELU z tego korzystało. KŁAMSTWO. Nawet jeśli by korzystało z tego 5 osób, przeszkadzało wam to? Po co wyłączać coś co działa i nawet dla tych choćby 5 osób było przydatne? Po oburzeniu i liczbie postów w tej kwestii widać ewidentnie, że nie była to garstka ludzi. Tym bardziej, że niektórych ofert nie da się odnaleźć z trafnymi wynikami bez szukania w opisie. Twierdzicie również że nowa wyszukiwarka automatycznie wyszukuje frazy zawarte w opisie produktu - KŁAMSTWO. Wpiszcie sobie jakiekolwiek słowo którego nie ma w tytule oferty czy produktu a jest w opisie, wyników NIE BĘDZIE bo automatyczne wyszukiwanie w opisach NIE DZIAŁA. 4. Mnóstwo ofert które mam zapisane w ulubionych "na kiedyś", magicznie zniknęło po wprowadzeniu nowej wyszukiwarki. Tzn są aktywne gdy kliknę w nie bezpośrednio z panelu Ulubionych, gdy natomiast wpiszę je w tą wspaniałą wyszukiwarkę, są po prostu niewidoczne. Jakim cudem? 5. Sens Allegro gadane - zgodnie z tym co dumnie twierdzicie wszem i wobec, że Allegro Gadane powstało po to by społeczność miała wpływ i swój udział w rozwoju allegro, logicznie myśląc powinniście brać pod uwagę propozycje, reakcje i ogólny odzew na jakiekolwiek zmiany, zwłaszcza tak znaczące. Widząc jak bardzo negatywny jest odzew na nową wyszukiwarkę - jakie podjęliście/podejmiecie kroki by zadowolić niezadowolonych? Zdaję sobie sprawę, że wszystkich się nigdy nie zadowoli, ale jeśli niezadowolonych jest cała armia, może coś jest na rzeczy? 6. Społeczność Allegro zadaje pytania administratorom/moderatorom, co oczywiste. Powstał nawet specjalny przycisk "oznacz moderatorów". Brawo. Z tego co widzimy, nie jest to jedna osoba a kilka/kilkanaście. Domyślamy się również, że z całą pewnością nie są to osoby niepełnosprawne umysłowo, a logicznie myślące osoby których zadaniem jest między innymi odpowiadanie na pytania użytkowników bądź ewentualne rozwianie wątpliwości. Dlaczego więc, w sytuacji gdy użytkownicy zadają WAM pytania, wasza odpowiedź praktycznie zawsze jest odpowiedzią wymijającą, unikaniem w jawny sposób na odpowiedzenie wprost, czy po prostu odpowiadanie tak, jak by pytanie brzmiało zupełnie inaczej i dotyczyło zupełnie czego innego? Czy Moderacja/Admini to też już Boty jak Allina? Pytam serio, bo takie wrażenie można odnieść w rozmowie z wieloma z Was. Pytasz o konkretną ofertę produktu, która nie wyświetla się choć powinna, moderator odpowiada że nowa wyszukiwarka sprawia że przytłaczająca większość użytkowników jest zadowolona. SERIO??????? 7. Dlaczego najtańsze oferty tego samego produktu w sortowaniu od najtańszych są ukrywane choć są podpięte pod prawidłowy produkt, natomiast oferta o kilkadziesiąt % droższa ma GWARANCJĘ NAJNIŻSZEJ CENY, choć tak na prawdę nie jest najtańsza? W sytuacji gdy użytkownik znajdzie tańszą ofertę tego samego produktu i odnajdzie "Widzisz tańszy produkt – zgłoś to!" jego zgłoszenie zostanie olane, bo zostanie stwierdzone że któraś z tych ofert została przypięta pod błędną kategorię czy produkt. Jakim prawem oznaczacie coś GWARANCJĄ NAJNIŻSZEJ CENY choć wiecie doskonale że nie jest to najniższa cena tego produktu, a faktyczna oferta z najniższą ceną jest pomijana przez tą wspaniałą wyszukiwarkę? 8. No i ostatnia kwestia - Allegro Days. Udajecie nieprzytomnych czy liczycie że kupujący są nieprzytomni? Produkt oznaczony Allegro Days, w super hiper promocji reklamowanej wszędzie gdzie się da, po kliknięciu okazuje się że faktycznie cena tego produktu od TEGO sprzedawcy była o wiele wyższa w ciągu ostatnich 30 dni, lecz po chwili wyszukiwania nawet przy pomocy tej ułomnej wyszukiwarki, okazuje się że u innych sprzedawców TEN SAM PRODUKT bez ŻADNEJ promocji jest dużo tańszy niż u tego którego reklamujecie z WIELKĄ PROMO Czy zamiast bezczelnie oszukiwać użytkowników, kłamać im prosto w oczy, wmawiać że coś jest dla ich dobra choć wcale nie jest to lepsze od tego co było i zdecydowanie utrudnia korzystanie z Allegro, zaczniecie faktycznie działać na korzyść społeczności i z nią współpracować? Obecny wasz "wkład" w pomoc społeczności Allegro można jedynie krytykować, niestety. Użytkownik mówi że teraz trudniej mu znaleźć coś czego poszukuje - wasza odpowiedz "mylisz się, teraz łatwiej ci znaleźć"/. Użytkownik twierdzi że nie widzi oferty która jest pewien że istnieje i faktycznie istnieje lecz nie jest widoczna w wynikach wyszukiwania - wasza odpowiedź "nie ma takiej oferty skoro nie ma jej w wyszukiwarce". ITP. ITD.

oznacz moderatorów

darjas1
#8 Zapaleniec#

Lepiej bym tego nie ujął. Brawo

oznacz moderatorów

agnese43
#8 Zapaleniec#

Kolego z Allegro 

przegladanie oczywiście jest ale nie kazdy chce wchodzic w zakladki produktowe

jak np jest iphone 15 pro max to jest kilka zakladek zależnie od koloru i od dostepnej pojemności pamieci. faktucznie jest to uporzadkowane bo liczba iphonow jest ograniczona jednak nie ma mozliwosci znalezienia czegoś na jednym listningu co oznacza ze wszytsko szuka się dłużej!!!! i to jest ten popierniczony system który trichę utrudnia przeglądanie. W sytuacji gdy są nowe rzeczy tylko to ok ale macie uzywane powystawowe uszkodzone itd także laczenie ofert może być ale w welu wypadkac wygodniej przeglądać allegro po staremu. 

Miłego dnia

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

No super. To pomóż mi proszę znaleźć płyn do zmywania, bo od pół roku wkurzona latam do sklepu.

Marka: morning fresh

Zapach: obojętny, wszystkie lubię

Opakowanie: obojętne, przelewam do dozownika

Wymagania. Najniższa cena w przeliczeniu na litr, przynajmniej 5 litrów od jednego sprzedawcy, wysyłka smart (inpost lub poczta). 

Wymiękam na tych katalogach, pokaż mi jak powinnam to znaleźć, bo ja po doliczeniu się ponad 40-stu katalogów wychodzę do sklepu xD ????? To samo mam z mydłem, kawą, filtrami do odkurzacza, filtrami do wody, skarpetkami itp rzeczami, które przed katalogiem kupowałam regularnie, a teraz wcale. 

oznacz moderatorów

Necromancer1981
#9 Pomysłodawca#

Nie męczcie już moderatorów 😉 Ich tłumaczenia są typu " Tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie a na inne niestety nie stać nas"

oznacz moderatorów