anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 321 ODPOWIEDZI 2 321

piwko12
#10 Popularyzator#

w tym wątku jest sporo klientów dla których nie jest, ale może on zna jakiś dla których jest 😉

Chyba w szkole ani w domu go nie nauczyli, że nie należy uogólniać i nigdy pisać czy mówić "wszyscy" i  "zawsze"  🙂

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

Kupowałem sporo gier z allegro, 2-3, a czasami i naście tytułów miesięcznie. Teraz nie da rady przeglądać jak kiedyś. Wchodzę raz na jakiś czas sprawdzam jakieś typu allegro days, potem wchodzę na Lokalne raz na miesiąć, od najnowszych i tyle. A kiedyś? Kiedyś codziennie odświeżałem po naście razy "od najnowszych", raz na miesiąc "od najtańszych". 

Teraz siedzę u konkurencji, na dobre wyszło, znalazłem 5 tańszych sklepów do przeglądania. 

oznacz moderatorów

Arkadia_OK
#11 Animator#

@piwko12 
Ciekawe od kiedy zabranie możliwości wyboru "jest" lepsze ...???
No chyba, że dla tych z bajki Fredry:
"Osiołkowi w żłoby dano
W jeden owies, w drugi siano...."

oznacz moderatorów

piwko12
#10 Popularyzator#

@Arkadia_OK no nie tylko w bajce Fredry, w bajce Allegro również 🙂

Przy okazji to nie wiem czy dobrze Cię rozumiem, ale profilaktycznie odpisze nie uważam żeby zabieranie czegokolwiek było lepsze...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Arkadia_OK masz rację - to moja subiektywna ocena - w większości na niej widzę opieramy swoje wypowiedzi.

Czytam Wasze odpowiedzi i słyszę, że łączenie ofert budzi skrajne emocje, jestem tu po to, żeby Wam wszystko wyjaśnić. Fakty są takie, że grupowanie ofert zostało wprowadzone na stałe i proponuję, żebyśmy wspólnie się uczyli tego widoku.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Elektrobosek
#9 Pomysłodawca#

😂🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣 

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

@gdvorek do Was nie dociera, że nie chodzi o naukę nowego, tylko o wyłączeniu funkcjonalności na której bazowało bardzo wielu użytkowników i przy obecnym stanie rzeczy allegro nie pozwala na proste zakupy. Kupuję u Was piasek dla kota i karmy (mam jedne wolumeny i marki), reszta rzeczy, czyli szukanie czego chcę przestało działać. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Czah-nik od dłuższego czasu widzę, że próbujemy przekazać Wam, że poprzedni widok nie zostanie przywrócony. 

Dzięki katalogowi i możliwości łączenia ofert z tym samym produktem - pozwala to na płynne przechodzenie między ofertami, sprawdzanie opinii o produktach oraz wyszukiwanie ofert na podstawie parametrów. Dodatkowo skraca się listing i nie musisz przechodzić np. przez 100 stron.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

@gdvorek no to my Wam przekazujemy, że jeżeli spadła Wam sprzedaż to tak zostanie, bo odcięliście część klientów od sklepu - to nie jest kwestia czasu i nauki. Trzeba się opierać na zewnętrznych skryptach, które słabo działają.

oznacz moderatorów

agnese43
#8 Zapaleniec#

i wiem wiem od dłuższego czasu widzę, że próbujemy przekazać Wam, że poprzedni widok nie zostanie przywrócony. i poprostu chcac niechcąc bedziemy musieli skorzystac z aLegro jakie jest lub zrezygnować. Osobiści podejrzewam że stopień odejścia od aLegro będzie znikomy jednak będzie powodował duże rozczarowania w przypadku przeszukiwania miłego

oznacz moderatorów

karmel1978
#10 Popularyzator#

@gdvorek

Nie było potrzebne przechodzenie przez 100 stron, bo wystarczyło przefiltrować i/lub posortować wyniki i szukane oferty były na górze pierwszej strony.
Obecnie nawet jeśli wyniki są na jednej stronie, to trzeba wklikiwać się w "Pokaż podobne oferty", przeglądać, wracać, znów wklikiwać się w kolejną grupę, itd. Gdzie tu jest ułatwienie?

oznacz moderatorów

Elektrobosek
#9 Pomysłodawca#

Wg nich segregowanie po cenie to zbrodnia, dlatego wprowadzili trefność. To im nie przyniosło oczekiwanych rezultatów, bo klienci nadal przestawiali na segregację po cenie, no to zmienili widok żeby to utrudnić i żeby byli zmuszeni do trefności czyli top ofert, promowanych, gw naj. ceny. bo z tego mają najwięcej marży. To czy ich kalkulacje będą na plus, czyli ilość klientów która odpłynie do ilości tych którzy nie ogarniają i płacą więcej zobaczymy po kolejnych wynikach finansowych. 

oznacz moderatorów

danek33
#9 Pomysłodawca#

a pamiętacie KIEDYŚ też bardzo przydatny filtr kończące się aukcje i ostatnio dodane?

przecież takie funkcje generują dodatkową sprzedaż - ja korzystałem z tego choć nie zawsze potrzebowałem, więc wydawałem więcej niż powszechnie to robię

myślałem, że takim portalom zależy na jak największej sprzedaży - tak jak marketom, ale jak widać, ten TWÓR żyje jakimś dziwnym życiem i zasadamy utrudniania. 

To coś w stylu jak: nasz rząd lub UE jak biorą się za "ulepszanie naszego życia" to regulacjami stwarzają 120 nowych problemów. (czyt: rodo, "kowid", szczepionki, zielony ład itd.)

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

To były piękne dni,
Po prostu piękne dni,
Nie zna już dziś kalendarz takich dat.
Wtedy uczyłeś mnie,
Znajdować wszystko co chcę,
Wtedy pokazałeś mi cały świat.
La la la la la la la la la la la la
To były dni,
Niezapomniane dni.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

Rozumiem, że wprowadzenie tej zmiany wywołało różne emocje.

Dziękuję za Wasze opinie i zachęcam do dzielenia się swoimi doświadczeniam:)

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

karmel1978
#10 Popularyzator#

@gdvorek A w jakim celu mamy dzielić się tymi opiniami, skoro poinformowaliście nas, że zmiana nie jest odwracalna?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@karmel1978 oczywiście obecnie zmiana ta została wprowadzona, ale zapewniam Ciebie, że czytamy Wasze opinie i na ich podstawie podejmujemy decyzję. 

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Jeszcze tydzień i będą wyniki. Czekamy z niecierpliwością. Choć Wy już pewnie je znacie skoro byliście na posiedzeniu rady we Włoszech xD. Bo powyżej to już od dawna wiadomo, że te opinie nawet do CM nie docierają więc chyba musiałeś być, żeby podejmować decyzje...

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

W ogóle to wygląda to nieco zabawnie – dziesiątki stron wpisów społeczności – i moderacja milczy jak przysłowiowe myszki pod przysłowiową miotłą. Nagle! - tadam! - ryknął lew; to nie były myszki – lecz lew: lew przemówił! I to jak! Z królewską iście łaskawością (otóż mamy się teraz wspólnie uczyć tracenia ogromnych ilości czasu podczas przyglądania horrendalnego bałaganu zwanego w SMART-żargonie - katalogiem).

Czyli jednak warci jesteśmy tego, żeby z nami pogadać: @gdvorek  - jeszcze raz pytam: co to znaczy, że „zauważyłeś”, iż połączone produkty ułatwiają nam zakupy? Gdzie poczyniłeś takie spostrzeżenie? I jak właściwie? Bo jednak trudno to sobie wyobrazić. No a kitów nam nie wciskasz.

Cały ten system jest spartolony tak, że brak słów. Pisałem kiedyś, że trzeba by z trzech lat pracy, żeby to naprawić. Musiałem mieć napad niekontrolowanego optymizmu. I dziesięć lat tu nie pomoże.

Przykład z własnego podwórka. Wprowadzam do katalogu książkę, z lat 80. - bodajże biografię jakiegoś polskiego malarza. Wypełniam sumiennie wszystkie rubryczki. To zajmuje mój czas, czyż nie? Ale robię to dla dobra własnego i dobra ogółu. Po miesiącu dostaję od Allegro maila, że ta oferta została przeniesiona do innej kategorii. Otóż stała się podręcznikiem do szkoły podstawowej. Jak to? Ano tak, że jakiś super-duper-SMART-Allegrowicz zgłosił zmianę – a super-duper-SMART-weryfikator ją przyklepał – i gotowe: biografia stała się podręcznikiem do plastyki („Dziś drogie dzieci będziemy omawiać życie pewnego wybitnego malarza. Otwórzcie książeczkę na stronie 1028 – mamy tam piękną opowieść o tym, jak nasz bohater znudzony wdziękami swej kochanej żony udał się do domu publicznego i tam – ojej! - złapał syfa. Ups! Każdemu może się zdarzyć...”).

Zgłosiłem kontr-zmianę. SMART-weryfikator przyklepał. Do następnego razu. Gdy ktoś zgłosi kontr-kontr-zmianę. Będzie przyklepana. I tak dalej. Będziemy się tak klepać do sądnego dnia.

Wystawiłem komplet 2-tomowy. Przez przypadek po paru miesiącach wpadł mi na półce w oko – jak to, czemu jeszcze tutaj jest? - tylko ja miałem wtedy całość, już powinien się sprzedać. Sprawdzam. Ups! Jakiś SMART-spryciula dokleił do grupy tylko jeden tom – sporo taniej – no i już zestawu nie widać: został „zaklejony”. Można to zgłosić, owszem. Ale ile mam jeszcze „zaklejonych”, a więc niewidzialnych właściwie książek? - musiałbym sprawdzić wszystkie. To tylko 7000 aukcji.

Obliczyłem, że zajęłoby mi to cztery 8-godzinne dniówki. No i chyba po powiedzmy 10 dniach powianiem powtórzyć weryfikację weryfikacji weryfikatorów – czyż nie?

Czyta to jakiś cwany SMAR-ciarz? - kochany SMAR'ku! Chcesz w nowym lepszym Allegro upupić konkurencję? - to łatwe, jeśli nie ma zbyt wielu grup dla twojego towaru. Robisz tak. Jak towar konkurencji jest zgrupowany w dajmy na to 4 grupach – „zaklejasz” je jakimś badziewiem – i sam wystawiasz swój na nowym kodzie: i proszę – twój widać, innych – nie. To proste!

Wszystko stało się przecież proste – dużo prostsze – zwłaszcza: oszukiwanie i powiększanie bałaganu.

oznacz moderatorów

mgmargaretka
#8 Zapaleniec#

No chryste panie, temat ma ponad DWA TYSIĄCE WIADOMOŚCI a wy 'zachęcacie do dzielenia się doświadczeniami' like bruh. Kto tam u was na górze siedzi i pcha regres w każdym aspekcie tego serwisu

oznacz moderatorów