anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 317 ODPOWIEDZI 2 317

COMTER
#11 Animator#

Czy w tym systemie, ktoś pomoże w znalezieniu 100% oryginalnej nowej baterii  AB463651BU?. Potrzebuję z 6. Może też moderator się włączy:( i Nokię bl-5c w podobnych parametrach.

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

@COMTER 

Chłopie, od razu widać, że nie czytałeś tych – bagatela – ponad 100 stron niniejszego wątku. Gdybyś je czytał, to byś też wiedział, że pytania w rodzaju takiego, jakie zadałeś, nie powodują „włączenia” moderatorów, lecz zwykle bardzo skutecznie ich „wyłączają”.

Zwizualizuj to sobie tak: moderacja to stado jakichś długonogich stworząt, powiedzmy gazel – ty podkradasz się do nich z fuzją - i BAM! - w sam środek; a one rozbiegają się we wszystkie strony świata, sadząc takie ogromniaste, 6-metrowe susy (pytania o elektronikę, rzeczy rzadkie, kolekcjonerskie itp. – odpowiadają w tym obrazku strzelaniu grubym śrutem).

Przeczytaj sobie choćby ostatnie 3 strony – bo trochę tam wpisów moderacyjnych po długiej przerwie się pojawiło; dowiesz się wówczas, że, po pierwsze, nowa wyszukiwarka bardzo ułatwia wyszukiwanie, więc, można powiedzieć, że ty te swoje baterie już właściwie znalazłeś – bo to jest dużo łatwiejsze niż kiedyś; i, po drugie, znajdziesz tam zachętę, żebyśmy się wspólnie nauczyli korzystać z nowego „widoku”.

Nauka jednak zwykle wymaga wysiłku.

Chodzi więc o to, że ty swoje baterie już znalazłeś, bo to jest bardzo łatwe i nie wymaga wcale wysiłku, ale pod warunkiem, że się trochę wysilisz i nauczysz tego, czego wcale uczyć się nie musisz – bo jest takie łatwe.

Jeżeli tego rodzaju logika zbija cię z tropu, lepiej jednak nie czytaj tych 100 stron, bo może się to skończyć nokautem.

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

Co do cenzury.

Cenzura obejmuje dwie sprawy.

Po pierwsze nie wolno wspominać o różnych egzotycznych krainach, w rodzaju **piiip**ii, Oelixii, czy Ebaii.

Po drugie nie wolno używać wulgaryzmów, obrażać ludzi, ani ich dyskryminować.

Możesz za to wciskać kity do woli. To znaczy: nie wolno ci powiedzieć podczas wyszukiwania swoich baterii czegoś w rodzaju: - Co za zadogłowy sobaczy pomiot wykombinował tę popier-doremifasolasido-loną wyszukiwarkę??? - bo takie coś jest fe. Możesz za to opowiadać bujdy.

Możesz mówić, że białe jest czarne a czarne - białe; możesz nazywać jakiś pokraczny bubel szczytem innowacji; możesz człowiekowi, który twierdzi, że czegoś nie lubi wmawiać, że to lubi; gdy ktoś powie o jakimś złomie, że nie działa, możesz upierać się, że, owszem, śmiga wspaniale; możesz subiektywne opinie nazywać obiektywnymi, a obiektywne (merytoryczne wskazanie trapiących serwis problemów), określić jako subiektywne („widać masz kiepski dzień skoro tak krytykujesz nasze nowości!”).

I tak dalej.

Brzydkie słowa są be; kity, bujdy, choćby najbezczelniejsze – są cacy, są cool.

(Kurczę, czy ja przypadkiem wyjaśniając te zasady, nie wykonuję pracy moderacyjnej?? - i znów za darmo! - zupełnie jak przy katalogu; czy mogę zatem prosić o przyznanie mi jakieś premii? Może pakiet darmowych wyróżnień? Albo chociaż dyplom?).

oznacz moderatorów

Elektron5
#10 Popularyzator#

Czemu chcesz podcinać własną gałąź. Przecież darmowe wyróżnienia nie są darmowe, bo płacisz drugą prowizję, a teraz i tak nie działają, bo top oferta to totolotek. 

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

Masz rację! Nie chcę darmowych wyróżnień. Premii też nie chcę, bo jak znam życie, dostanę np. 10 wirtualnych monet o wartości 1-zł każda, a do mojego rachunku zostanie doliczone 30 zł prowizji z uwagi na koszty przyznania + 3% dodatkowej opłaty od pikseli na ekranie monitora + 5 złotych rabatu, który z własnej woli udzielę systemowi naliczania opłat.

Poproszę zatem o dyplom z wizerunkiem roześmianej pomarańczowej małpy fikającej kozły i napisem: "To ja tu jestem najważniejsza!". 

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@merkuriusz77 You make my day!!! 🤣

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

@bethke Dzięki, staram się! 😁

Naprawdę chcę dostać ten dyplom...

oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

Żartujesz rozumiem, po wielu wyszukiwaniach baterii potrzebnych nie znalazłem.

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

@COMTER Trochę żartuję, a trochę nie. Bo że moderatorzy twierdzą, że nowa wyszukiwarka jest lepsza dla nas i wygodniejsza - to wcale nie żart. Mnóstwo osób skarży się, że rzeczy, które wcześniej znajdowały bez trudu, stały się teraz po prostu niewidzialne - więc nie jest to twój odosobniony problem. Zasady cenzury przedstawiam żartobliwie, ale zgodnie z prawdą - tak to właśnie działa.

oznacz moderatorów

zuraw000
#7 Wielbiciel#

Dlaczego mój post z dzisiaj trafił na stronę 28, a nie na koniec konwersacji?

oznacz moderatorów

zuraw000
#7 Wielbiciel#

Czy ktoś z moderatorów może wytłumaczyć mi i innym użytkownikom, w czym widok katalogu produktów jest lepszy od poprzedniego widoku ofert?

W wielu odpowiedziach można usłyszeć, że teraz jest lepiej, wygodniej i szybciej.

Poniżej przykładowe wyszukiwanie:

https://allegro.pl/listing?string=adbl%20leather%20qd&order=p

W jaki sposób mam znaleźć odpowiadającą mi ofertę, gdzie oferty w katalogach są pomieszane, całkowicie inne, zawierające różną liczbę produktów w zestawie.

Przykładów takich wyszukiwań mogę podać setki.

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@zuraw000 w tym jest lepszy, że temu kto to wymyślił, ten widok bardziej się podoba, niż poprzedni.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@zuraw000  napisał(a):

Czy ktoś z moderatorów może wytłumaczyć mi i innym użytkownikom, w czym widok katalogu produktów jest lepszy od poprzedniego widoku ofert?

Nie jestem moderatorem ale ja Ci wytłumaczę, bo naprawdę nie ma innego wytłumaczenia: dla większości użytkowników w niczym. Dla Allegro jest o tyle lepszy, że "na górze" (to znaczy jako ten produkt, który widzisz nie wchodząc w "Porównaj ileśtam ofert") wyświetla się oferta sponsorowana czy inaczej opłacona, co sprawia, że sprzedawcy chcąc zaistnieć muszą wykupować dodatkowe promowanie, a to oczywiście oznacza więcej kasy dla Allegro. To też najczęściej nie jest oferta najtańsza, więc więcej osób da się złapać na zakup tego co nie jest najtańsze, a to oznacza większą prowizję, więc znowu więcej kasy dla Allegro.

Rozwiązanie jest więc genialne dla portalu - na dwa sposoby więcej kasy. I tylko beznadziejne dla użytkowników, ale któż z decyzyjnych by się tym przejmował - nie są nawet Polakami, nie kupują tutaj.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

@zuraw000  napisał(a):

Dlaczego mój post z dzisiaj trafił na stronę 28, a nie na koniec konwersacji?

Bo pewnie odpowiedziałeś komuś gdzieś na tamtej stronie. Ale to nie jest takie ważne, jak ktoś subskrybuje ten temat, to zobaczy Twoją odpowiedź. A chyba sporo osób (w tym ja) subskrybuje.

oznacz moderatorów

zuraw000
#7 Wielbiciel#

Swój post dodałem jako nowy temat, aby był widoczny dla większej liczby użytkowników i przez chwilę znajdował się w "dyskusje kupujących", a później zniknął i okazało się, że znajduje się w tym wątku na stronie 28.

oznacz moderatorów

dorothy2
#11 Animator#

Aa, no to zapewne dbają o to by nie dublować tematów...

oznacz moderatorów

Elektron5
#10 Popularyzator#

Czym mi się wydaje, czy wkroczyła w temacie turbo cenzura i kilkanaście postów zostało usuniętych? Linki ostatnie prowadzą do nikąd, brak uprawnień 🤣😂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Te o A.....? Za późno, widziałam xD. I w szoku jestem ile tam spodni na tę moją po prostu wpisując baggy y2k znalazłam z darmową wysyłką i zwrotem. Tu po odchaczeniu chińczyków mam tylko kilka sztuk w  wynikach... A wiem, że są bo dość często trafiam przeglądając oferty konkretnych sprzedawców... Nadchodzi koniec świata jak tam lepsza szukajka.... 

oznacz moderatorów