Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Aa, no to zapewne dbają o to by nie dublować tematów...
Czym mi się wydaje, czy wkroczyła w temacie turbo cenzura i kilkanaście postów zostało usuniętych? Linki ostatnie prowadzą do nikąd, brak uprawnień 🤣😂
Te o A.....? Za późno, widziałam xD. I w szoku jestem ile tam spodni na tę moją po prostu wpisując baggy y2k znalazłam z darmową wysyłką i zwrotem. Tu po odchaczeniu chińczyków mam tylko kilka sztuk w wynikach... A wiem, że są bo dość często trafiam przeglądając oferty konkretnych sprzedawców... Nadchodzi koniec świata jak tam lepsza szukajka....
moich kilka, ale nie wszystkie i nie wszystkie odpowiedzi na nie. Tylko zdjęcia z wynikami A...ona które wkleiłem 🙂
Katalog Allegro - właśnie kolejne potwierdzenie, że nikt, żaden pracownik nie weryfikuje tego czy dane które podaję mają jakikolwiek sens i czy są poprawne. W katalogu 4 te same produkty. Jakiś baran lub debilny system mi dzisiaj zmienił przypisanie, bo kolorek się nie zgadzał i przypisano do takiego produktu z katalogu, który nawet EAN nie ma, a to niby jest obecnie ZABRONIONE. Więc jakim cudem ten produkt jeszcze w ogóle jest w katalogu? Kabaret? W bazie jest drugi takiego koloru z częściowo uzupełnionymi danymi. Dlaczego mi przypisano do syfu? Jak to działa to jest po prostu niepojęte. To nie działa wy ignoranci! Na dodatek wy nic nie weryfikujecie. Pozmieniałem parametry, znaczy pokopiowałem ze srebnego, bo dalej twardo przy swoim... KAŻDY SPRZĘT 10 KOLORÓW, BO TAK. No i 10x uzupełniamy to samo, bo jesteśmy ułomni technologicznie i informatycznie. Zmieniłem dodatkowo parametr systemu z 7.2 na 7.1, co jest chyba najprostsze do weryfikacji, wystarczy w google wyszukać model sprzętu i mamy 400 tytułów z poprawną wartością. Ja podałem błędną informacją i cyk po 10minutach zatwierdzone. XD. A potem cyk zmiana z powrotem na 7.2 i Cyk zmienione XDDDD. Jak katalog ma być dobry? Nie będzie i od dzisiaj wszystkie nowe wystawki dopisuję na swoich aukcjach informację, że nie biorę odpowiedzialności za błędy informacyjne z katalogu, bo ich po prostu ani fizycznie, ani zdroworozsądkowo nie ma sensu poprawiać, bo za 10 minut ktoś i tak może wprowadzić zmianę i zostanie ona przyklepana bez jakiejkolwiek refleksji pracownika. Tak, wiem, że macie to głęboko w... i wiem że tylko zmarnowałem jeszcze więcej czasu. Dobranoc.
@gdvorek:
To chyba niepowtarzalna okazja dla Ciebie by wyjaśnić Wszystkim na tym przykładzie wyżej "jak łączenie ofert tego samego produktu jest pomocne", bo poprzednie wpisy chyba jeszcze nas nie przekonały.
Dobija mnie to. Temat rozwiązany i może nie czytany. Może jeszcze raz zacząć.
Ktoś już próbował zakładać nowy wątek, to podpięli pod ten.
Jak widać po ciszy to moderatorom skończyły się chyba argumenty. @gdvorek coś próbował nas przekonać jak to super jest teraz, pięknie i wspaniale, ale już też chyba sam nie wie co pisać, bo przecież jak bronić czegoś co nie działało, nie działa i działać nie będzie?
Moderatorzy od dawna wiedzą jak jest i doskonale wiedzą też że każda pochwała tego syfu skończy się wzburzeniem ludu i zadymą na forum. Rodzynek tylko się stara. Przyszedł świeżutki po kursach gdzie mu wbito do głowy "wspaniałość portalu" i przeholował xD. Z drugiej strony chłopak naprawdę się stara i całkiem nieźle ogarnia te tematy gdzie może pomóc:) Reszty się z czasem dowie:)
Moja oferta po jakiejś zmianie w katalogu produktu została odłączona. Od dawna na aukcjach napisałem, żeby korzystać ć tylko z opisu a nie z danych narzuconych przez allegro bo mogą wprowadzać w błąd. I teraz jak coś zmienią w katalogu to też usuną:(
Twoja oferta została zakończona, ponieważ odłączyliśmy ją od produktu z Katalogu produktów Allegro. Ze względu na naruszenia regulaminu Allegro i/lub przepisów prawa, nasze automatyczne systemy znalazły i usunęły Twoją ofertę na wszystkich rynkach, na których była dostępna
Zacznie się wymuszanie żeby ludzie sami poprawiali mi katalog, tylko niestety ignoranci nie ogarniają, żeby nie pozwalać każdemu zmieniać dobrze uzupełnione towary. Zatwierdzają sami każde zmiany na co dawałem tutaj już dowody.
kolejny etap tworzenia burdelu w produkutyzacji
aż kur... bierze, bo muszę z tym się **piiip**...
produkty stworzone dawno oryginalne PUDEŁKOWE wg EAN
ktoś w administracji allegro zamienia na produkty CYFROWE a już nie mówiąc o błędnych zmienionych innych opcjach
i najelpsze - muszę tworzyć fikcyjny EAN, bo nie ma możliwości zmienienie atrybutu cyfrowy na pudełkowy... popierd... portal !!!
Sprawa jest raczej prosta: bez dobrego katalogu te wszystkie zmiany nie mogą dobrze działać. A dobrego katalogu oni mieć nie będą - są na to zbyt pazerni. Przede wszystkim trzeba było przeprowadzać porządną weryfikację wtedy, gdy on powstawał - teraz burdel jest już za duży; no ale to kosztowałoby zbyt dużo szmalu.
Cóż, doprowadzenie go to stanu używalności teraz, przy takim zamęcie, będzie kosztować 10x więcej; więc - katalogu nie ma i nie będzie; naprawianie go to walka z wiatrakami - bo zaraz pojawiają się nowe błędy; jak pokazał wyżej Elektron5 - weryfikatorzy po prostu klikają: Zatwierdź - oni w ogóle nic nie weryfikują; gdyby zaczęli działać porządnie, to wobec ilości zgłoszeń, machina by się zacięła na amen.
Chyba jedyna opcja to stworzenie bardzo selektywnej wyszukiwarki z opcją szukania w opisach, takiej która miałaby opcję działania w trybie "hard" - chodzi mi o taki tryb, w którym np. brak danego słowa kluczowego w opisie oferty sprawia, że po prostu ona się nie pokazuje w danej grupie. To mogłoby może skompensować chaos zwany katalogiem.
Tryb hard? przecież ten tryb działał bardzo dobrze przed wprowadzeniem katalogów i kategoryzowania. Czyżby allegro stworzyło celowo śmietnik, żeby klient się nie orientował coc chce kupić?
A wracając do mojego postu. Widzę, że łączą wszystkie EAN do jednego produktu z paramerem cyfrowy. Zaraz kupując nie będziesz wiedział czy kupujesz produkt fizyczny czy cyfrowy, bo automatycznie wymusza zmianę wszystkim wystawiającym. **piiip**... Kur... mnie strzela, bo mając świadomośc muszę się z tym pier... i szukać fikcyjnych EAN pogłębiając śmietnik.