Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Blisko pół roku temu zamówiłem przedmiot na allegro. Przesyłka do dzisiaj nie dotarła, mało tego na portalu jest ona cały czas oznaczona jako opóźniona- oczekuje na nadanie. W lutym założyłem dyskusję w tej sprawie, sprzedawca się nie odezwał, a po jakimś czasie spór został (automatycznie?) zakończony. Jakiś tydzień temu chciałem sprawdzić czy coś w tej sprawie się ruszyło i przez to, że spór został zamknięty, ale sprawa nadal nie została rozwiązana to mogłem otworzyć kolejną dyskusję. Oczywiście to zrobiłem, ale dziwnym trafem po chwili zakończyłem dyskusję (wcisnąłem przycisk zakończ- liczyłem na to, że będą jakieś opcje do wyboru, ale tak się nie stało i na moje nieszczęście spór został zakończony). Nie mam zamówionego towaru, a przez przypadkowe zakończenie dyskusji nie mam jak zwrócić się z prośbą o zwrot środków. W żaden sposób nie mogę odkręcić zakończonej dyskusji, a przecież nie ma też jak się skontaktować z fizycznym konsultantem.
Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć, co mam w takiej sytuacji zrobić?
Najbardziej irytuje mnie to, że sprzedawca kasę dostał, towaru nie wysłał i w tej całej sytuacji nie poniesie za to żadnych konsekwencji.
Proszę o kontakt z pracownikiem allegro, bo przez tą wszędobylską automatyzację niczego nie można wyjaśnić.
@wolina0606 Podaj numer tego zamówienia albo dyskusji. Moderatorzy pomogą Ci otworzyć zamkniętą dyskusję. Po 24h będzie można w dyskusji poprosć o pomoc Allegro, a po 14 dniach - o Allegro Protect (jeżeli sprzedawca się nie ogarnie).
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dziękuję za odpowiedź.
Nie wiem czy to nr dyskusji, ale wklejam:
4cae360c-f2ac-4224-9fba-28e75fdd6742
Wziąłem go z paska adresowego, jeśli to nie to, bardzo proszę o nakierowanie gdzie taki nr znaleźć.
@wolina0606 dokładnie tak jak napisała @Client:35386082 poprosimy o numer tego zamówienia lub dyskusji.
W powyższej mojej odpowiedzi wkleiłem numer dyskusji z paska adresowego.
Zerkniesz czy o to chodzi, bo sam nie wiem? 🙂
@wolina0606 to dokładnie ten numer, o który chodziło, więc dziękuję. Już działam w Twojej sprawie, ale dziś już pewnie informacji nie dostanę, więc wrócę do Ciebie z odpowiedzią jutro. Czy możemy się tak umówić?
Oczywiście 👍
Bardzo dziękuję Olu za szybką interwencję.
Do usłyszenia zatem.
@wolina0606 mam potwierdzenie od naszego pracownika, że udało Wam się porozmawiać telefonicznie, a Twój wniosek jest już zaakceptowany, więc sprawa załatwiona. Dobrego wieczoru 🙂