Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
co zrobić, jeśli zwróciłam towar 31 lipca, 4 sierpnia został odebrany przez Sprzedającego. 7 września pojawiał się informacja Decyzja o zwrocie, ale jak do tej pory nie wpłynęły środki na konto.
Nie mogę zacząć dyskusji - bo jest decyzja o zwrocie. Nie mogę nawet zgłosić przez Allegro reklamacji...bo jest decyzja o zwrocie - ale środków brak. Sprzedający nie odpowiada.
Co zrobić? Jak inaczej zgłosić to Allegro, czy jest jakiś email, nr telefony kontaktowego? To kwota ponad 300 zł.
@mka1304 allegro ma jakąś czkawkę ostatnio, sprawdź też konto z datą płatności bo często tak pojawiają się zwroty w historii 🙂
Płaciłam z Allegro Pay, zwykle dostaję email z informacją o tym, że zwrot jest zaksięgowany. Tu takiego maila nie mam, środków też nie ma....
@mka1304 Czy sprawdzałeś saldo Allegro Pay? Środki wracają tam, skąd przyszły.
Nie ma ich. Kwota zwrotu nie została odjęta od należności. Jest wciąż taka sama.
@mka1304 podaj mi proszę numer zamówienia lub oferty, o którą chodzi. Na Twoim koncie 31.07.2025 zgłoszone są dwa zwroty, więc aby to sprawdzić muszę wiedzieć o które zamówienie chodzi.
Chodzi o dwa dywany.
17501771579.
Dziękuję!
@mka1304 dziękuję. Sprawdziłam to zamówienie i sprzedawca dwukrotnie zlecił dla Ciebie zwrot, ale obie próby są nieudane, dlatego w tej sytuacji jeśli nie możesz rozpocząć dyskusji, napisz proszę do nas zgłoszenie przez ten formularz i poproś o otwarcie dyskusji. Nasz pracownik zrobi to w Twoim imieniu, wskaż tylko w tej wiadomości o, które zamówienie chodzi.