- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Kupiłem na początku lutego telefon od super sprzedawcy, który po kilku dniach zwróciłem.
Od zwrotu minęło ponad 2 tygodnie. Sprzedawca aktualnie nic nie wystawia na allegro, nie odpisuje na maile, ma nieaktywny numer telefonu.
Co mogę teraz zrobić? Program ochrony kupujących takich przypadków nie obejmuje o ile rozumiem.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Quorthon2 w takiej sytuacji załóż proszę dyskusję. Możesz to zrobić bezpośrednio przez ten link po zalogowaniu na swoje konto. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odniesienie się do problemu, a jeśli tego nie zrobi, możesz poprosić naszego pracownika o pomoc.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
POK obejmuje takie przypadki, jeśli dyskusja nie pomoże wypełnij wniosek o rekompensatę.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Spór jest już założony ponad 24 godziny, pracownik Allegro prosi sprzedawcę o odpowiedź. Na chwilę obecną zero odzewu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Quorthon2 zgodnie z ostatnią wiadomością, którą otrzymałeś pół godziny temu, proszę jeszcze o cierpliwość. Jeśli sprzedający nie odniesie się do sprawy, na jego konto zostaną nałożone odpowiednie sankcje.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zachowaj wszystko związane z aukcją,jeżeli coś ustalałeś ze sprzedawcą e-mailowo wszystko zapisz.Przyda się allegro ale także dla policji.Czy loguje się na allegro.Masz dowód nadania zwrotu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie loguje się na Allegro, wszystkie aukcje ma zakończone. Telefon nieaktywny. Towar odesłany paczkomatem.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sprawdzałeś czy odebrał zwracany telefon
Ja bym wszystko zapisał i udał się na policję - zgłosić oszustwo i wyłudzenie
A z allegro załatwiał zwrot kasy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak, mam numer przesyłki i została odebrana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Poczekaj jeszcze dzień na reakcję sprzedawcy w dyskusji, a jeśli nic pozytywnego się nie wydarzy wypełnij wniosek do POK bez zgłoszenia sprawy na policję, jest taka możliwość. Zgłoszenie do POK zazwyczaj pomaga i sprzedawca się budzi. Po wysłaniu wniosku czekaj na odpowiedź od Allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sprawa została zgłoszona do POK. Dziękuję za odpowiedzi.