Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,
zakup przez pomyłkę nieodebrany z paczkomatu allegrowicz nie chce zwrócić pieniędzy bo zakup na fv osoba nie chce wysłać towaru ponownie z allegro nie chce też współpracować jakkolwiek.
sklep jest w Tarnowie ja mieszkam w Warszawie nie odbiorę osobiście bo nie będę jechać po zakup do Tarnowa drożej wyjdzie mnie podróż niż warta jest przesyłka osoba nie nadająca się do kontaktu niemiła i agresywna w rozmowie.
chce zwrotu pieniędzy od Allegro
albo ponowne wysłanie towaru przez sklep za pobraniem za koszty wysyłki.
prosze o pomoc bo osoba naliczać mnie chce za jej magazynowanie.
Sytuacja ciągnie się od września ja już na prawdę mam dość. Nie będę z tą osobą już rozmawiać bo żadne przeze mnie proponowane rozwiązanie nie jest akceptowane.
sklep BerryToys
Najgorszy to brak szacunku do klienta. Zasłanianie się przepisami zamiast chęć rozwiązania problemu.
@asiadrzewiecka W przypadku zakupu na fakturę w większości przypadków zwrot jest niemożliwy. Taka informacja powinna zostać umieszczona w ofercie.
Nieodebranie paczki nie jest jednoznaczne z odstąpieniem od umowy. Jeżeli jej nie odebrałeś, sprzedający może przechować przesyłkę na Twój koszt. (artykuł 551 Kodeksu cywilnego). Sprzedający powinien wyznaczyć Ci dodatkowy termin na odebranie towaru, lub zapłatę za ponowne nadanie.
Możesz w tej sytuacji założyć dyskusję ze sprzedawcą, aby wyjaśnić sprawę.
@asiadrzewiecka ależ wszystko wygląda na zgodne z prawem i KC 🙂
Zakup na fakturę, odstąpić nie możesz, masz odebrać towar w wyznaczonym terminie, opłacić koszt powrotu i ponownej wysyłki a jak nie to mogą liczyć za magazynowane i wystawiać Ci co miesiąc fakturę 😄
O jakim mówisz braku szacunku, zaproponowałeś że pokryjesz starty i ponowną wysyłkę ? czy walczysz jak lew o zwrot kasy i odstąpienie ?
Nonszalanckie podejście do zakupów, jest dozwolone tylko dla konsumentów.
Witam.
W przypadku zakupu na fakturę najprawdopodobniej nie przysługuje Ci możliwość odstąpienia od zakupu, chyba że to jest faktura imienna lub na JDG ale nie związana z działalnością.
W przypadku nieodebrania przesyłki niestety musisz zapłacić za jej odesłanie do sprzedawcy, bo to zwykle nie jest darmowe i zapłacić za ponowną wysyłkę przedmiotu do Ciebie.
I musisz zrobić tą płatność "z góry", bo sprzedawca nie ma obowiązku wysyłki za pobraniem, zwłaszcza w sytuacji gdy już raz nie odebrałaś paczki.
Pozdrawiam. Marek.