Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chce coś zakupić wrzucam 3 przedmioty do koszyka od jednego sprzedawcy, ponad 65 zł powinna być dostawa do domu za darmo a tu przy finalizacji zakupu mi pokazuje że nie ma żadnej dostawy ze smarta tylko InPost za który muszę sobie zapłacić jeszcze. Albo u innego sprzedawcy przeglądam ofertę produktu dostawa GLS 15 zł - ok lubię tych dostawców a wypełniam koszyk ponad 100 zł nagle 75 dostawa. Albo UPS dostawa za 10 dni. Co jest ? Przecież było dobrze, są to leciutkie rzeczy. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@były forumowicz " powinna być dostawa do domu za darmo" - tak - po spełnieniu kilku warunków 😉
Jakich ? Okej mogę zapłacić jeśli się zmieniły ceny ale inne metody też się nie pokazują wtedy.
Sprawdź opcje dostawy:
- czy wszystkie przedmioty mają smart?
- czy sprzedający zgadza sie zapakować wiecej niż 1 szt do paczki?
Tak, gdy kupuję pojedynczo to mogę normalnie zapłacić sobie za kuriera ( nie przekracza 65zl), mają ten sam DHL, DPD z info -smart za darmo, wrzucam 3 różne aukcje do koszyka - wszystko znika, nawet nie można dopłacić za DHL, DPD. Jeśli chodzi o paczkomat to działa ale nie chcę akurat. I w sumie ostatnio wszystko tak działa u każdego sprzedającego
Kupujący musi posiadać aktywną usługę SMART
Oferta musi posiadać oznaczenie SMART
Metoda dostawy w ofercie musi posiadać oznaczenie SMART
Przy zakupie z kilku ofert - musi być wspólna metoda dostawy SMART
Łączny koszt zakupu musi przekraczać 45 zł lub 65 zł w zależności od sposobu dostawy
Przy zakupie większej ilości sztuk/ofert łączny koszt dostawy nie może przekroczyć 100 zł - wtedy SMART przestaje działać.
bez aluzji , ale zaraz odezwą się obrońcy zwierząt bo na allegro sprzedają packi na muchy .
@były forumowicz Podaj linki do tych ofert. Sprawdzę to 😉
https://allegro.pl/oferta/10x-wieczko-fi-53-zakretka-do-sloikow-17547915858 ( tutaj wzięłam x 6 kompletów by robić do 65 zł )
Z kolei kolejna aukcja przy dostawie GLS ( wiem że nie są w Smart) przy zakupie 2 kompletów z 12 zł robi się. 30 a DHL chyba 40
Nie wiem czy faktycznie robię coś źle czy to jakiś błąd 🙈
@były forumowicz Sprawdziłam to i wszystkie metody dostawy są za darmo jeśli posiadasz usługę SMART!.
Zarówno dostawa do punktów/paczkomatów/automatów jak i kurier.
Ale Po dodaniu do koszyka i zsumowaniu w tym przypadku 65 zł nie ma żadnych opcji dostawy do domu które są w zakładce dostawa ( DHL , DPD) na poszczególnych aukcjach oprócz płatnego InPost. Mam usługę Smart.
@były forumowicz Jest kurier 😉 Musisz kliknąć "zmień metodę dostawy" i pojawi się- dostawa na adres.
Chodzi mi o to dlaczego nie ma DPD, DHL itp. skoro sprzedawca ma ich w metodach tylko kurier "bez nazwy". A gdy jest mniej niż 65 zł to mogę ich normalnie wybrać i zapłacić 15 zł za dostawę.
@były forumowicz obecnie w opcji Smart! nie ma możliwości wybrania konkretnej firmy kurierskiej, która będzie doręczała przesyłkę. Automatycznie wybierana jest optymalna wysyłka np. na podstawie czasu realizacji dostawy.
Możliwość wyboru konkretnej metody dostawy pozostaje przy płatnej wysyłce kurierskiej.
O nie bez sensu 💔 Dziękuję za cierpliwość i wytłumaczenie. Czyli żeby sobie wybrać powyżej 65 zł kuriera muszę zrezygnować z opcji Smart... A jeśli chodzi o ten GLS gdzie płacę za dwa produkty aż 30 zł a za jeden 12 zł to jakiś błąd lub ustawienia od strony sprzedawcy rozumiem ?
@były forumowicz Sprawdziłam tę ostatnią ofertę i są to ustawienia se strony sprzedającego.