anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się stało ze sklepem Motostacja?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Szary235
#8 Zapaleniec

Sklep motostacja zawiesił działalność wiec czemu dalej sprzedaje na allegro?

oznacz moderatorów
158 ODPOWIEDZI 158
Szary235
#8 Zapaleniec

Allegro niech oddaje kase skoro tyle ludzi oszukanych a konto dalej aktywne i nikt nic nie robi

oznacz moderatorów
benia2885
#8 Zapaleniec

Jak się otwiera dyskusję bo mam jakieś zaćmienie ?

oznacz moderatorów
Szary235
#8 Zapaleniec

Narazie mi allegro napisało w sporze że już mu zablokowali konto a one dalej aktywne 😂

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Szary235  zablokowali jemu konto z kasą, a konto do sprzedaży jest nadal aktywne, bo można dalej prowizje ze sprzedaży pobierać

oznacz moderatorów
jarasnet
#9 Pomysłodawca

Witam, kupiłem nowe opony u tego sprzedawcy, przesyłka miała byc wczoraj a dziś info o upadłości. Zakup opłacony przez Allegro Pay. Co w takim przypadku? Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
BIELSHINA
#3 Debiutant

Też zgłosiłem zwrot. Wcześniej wszcząłem dyskusję. Żadnej faktury od nich nie dostałem. Mam nadzieję, iż Allegro pomoże w tej sytuacji. Również dokonałem zakupu u nich jeden dwa dni przed zgłoszeniem niewypłacalności na kwotę ponad 600 PLN.

oznacz moderatorów
krzysiek0274
#8 Zapaleniec

Ja zgłosiłem i wysłałem zwrot do motostacja. Allegro jednak nie poczuwa się do szeroko reklamowanej "ochrony kupujących" powód oczywiście pierwszy lepszy z brzegu; zakup na fakturę! I nieważne że dokonałem zwrotu z powodu otrzymania innego przedmiotu niż zamówiony. Nieważne że zakup na jednoosobową DG. Pieniądze wpłacone pośrednikowi czyli allegro, towar odesłany do sprzedającego i efekt taki że nie mam pieniędzy, nie mam kupionego przedmiotu, ani nawet tego niepotrzebnego mi omyłkowo wysłanego!

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@krzysiek0274 w Twoim przypadku powinieneś zgłosić reklamację, nie odstąpienie od umowy. 
Pieniądze nie trafiły do nas, tylko do sprzedającego i to on odpowiada za rozpatrzenie reklamacji, ale powinien ją w pierwszej kolejności otrzymać. W dyskusji opisz dokładnie, że otrzymałeś nie ten przedmiot, który zamówiłeś i że reklamujesz to zamówienie i wtedy poproś o naszą pomoc w dyskusji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
krzysiek0274
#8 Zapaleniec

Nie reklamację tylko zwrot, skoro został przysłany inny przedmiot niż zamówiony. Nie został uszkodzony ani nie był niesprawny, został wysłany inny niż zamawiany więc reklamacja tutaj niema zastosowania.
Pieniądze trafiają zawsze do was, zawsze wpłacałem na to samo konto niezależnie od tego od którego sprzedającego zamawiałem towar. 

Następnie wy jako pośrednik przekazujecie pieniądze sprzedającemu, najczęściej dopiero po kilku/kilkunastu dniach.

Jesteście pośrednikiem, to wam wpłacamy pieniądze więc od was w pierwszej kolejności kupujący ma obowiązek upominać się o swoje pieniądze w razie problemów.

Twoja odpowiedź tak jak i osoby obsługującej "dyskusje" sugeruje, że po prostu zbywacie oszukanych klientów.

oznacz moderatorów
la_nika

@krzysiek0274 nie, w tej sytuacji powinieneś złożyć reklamację. 
Środki przesyłasz sprzedającym i trafiają na saldo Allegro Finanse, w przypadku płatności natychmiastowych niemal od razu, nie w ciągu kilkunastu dni. Nie ma tam żadnego wspólnego numeru konta dla wszystkich sprzedających na Allegro. 
Napisałam już, co powinieneś zrobić, to czy z tego skorzystasz, zależy od Ciebie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
krzysiek0274
#8 Zapaleniec

Nie konto dla wszystkich sprzedających tylko za każde zakupy wpłacam na to samo konto!

Nie wiesz jak funkcjonują płatności w allegro czy umyślnie wprowadzasz zamęt?

Sprzedawałem na all i wiem jak wyglądają wypłaty na konto sprzedającego, wcale nie natychmiast.

Napisz mi co mam napisać w zgłoszeniu reklamacyjnym?

Skłamać że przedmiot był niesprawny? Co w oczywisty sposób kupujący wyśmieje i odrzuci?

oznacz moderatorów
MiMary

@krzysiek0274, tak jak wspomniała Monika powinieneś zgłosić reklamację z tytułu towaru niezgodnego z umową. Opis tego typu reklamacji znajdziesz tutaj.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Piotr_P_1973
#7 Wielbiciel

GU sygn. akt KR1S/GU/1405/2025 - wnioskek dłużnika, złożony w dniu 6 października 2025 r.
Wniosek został odrzucony.
Informacja jest w pełnym odpisie KRS 0000839275. Dział 4, Rubryka 3 i 4: Informacje o oddaleniu wniosku o ogłoszenie upadłości na podstawie art. 13 ustawy z 28 lutego 2003 r. Prawo upadłościowe ... 

Rubryka 4 Umorzenie prowadzonej przeciwko podmiotowi egzekucji z uwagi na fakt, że z egzekucji nie uzyska się sumy wyższej od kosztów egzekucyjnych.

oznacz moderatorów
SylarX
#7 Wielbiciel

Super ! Odesłałem im rzeczy w piątek, pon dostali i czekam na zwrot pieniędzy, pewnej się nie doczekam. 14 dni jak minie to i nie oddadzą to mam nadzieję że mi allegro odda.

oznacz moderatorów
Client:103138613
#1 Nowicjusz

Umiesz uzywać gugla? To polecam 

https://www.muir.pl/notice/471828

Drobiazg, nie ma za co. 

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel
oznacz moderatorów
Szary235
#8 Zapaleniec

Screenshot_2025-10-07-20-06-51-380_com.google.android.apps.maps.jpgScreenshot_2025-10-07-20-06-46-612_com.google.android.apps.maps.jpgScreenshot_2025-10-07-20-06-41-343_com.google.android.apps.maps.jpg

oznacz moderatorów
Szary235
#8 Zapaleniec

Screenshot_2025-10-07-19-48-19-244_com.opera.browser.jpgScreenshot_2025-10-07-19-48-19-244_com.opera.browser.jpgScreenshot_2025-10-07-19-48-23-363_com.opera.browser.jpg

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Szary235  a po kiego ch... nowy post na ten sam temat🤔

oznacz moderatorów
Szary235
#8 Zapaleniec

Zebyś miał zagadkę 

oznacz moderatorów