anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co to za odnośnik w linku?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Leriander
#8 Zapaleniec#

Leriander_0-1734272364677.png

Wklepując allegro w pasku przeglądarki, zauważyłem że zostaję przekierowywany przez jakąś stronę bywiola.com?

Ktoś wie co to jest?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Leriander Na pewno nic związanego z Allegro. Zasadniczo nie należy klikać w nic, czego sam nie chciałeś obejrzeć. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

To zapewne jest oszustwo.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Leriander. Ten adres nie należy do Allegro. W jaki dokładnie sposób otrzymałeś to przekierowanie?  

oznacz moderatorów
Leriander
#8 Zapaleniec#

Niestety nie mam pojęcia, link przekierowuje bezpośrednio do allegro.pl, wyświetla się jako pierwszy w podpowiedziach więc prawdopodobnie zrobiłem już przez niego zakupy i wszystko doszło. Postaram się poszukać skąd mógł się wziąć

Edit:
Link pojawił się w mojej historii pierwszy raz 16 listopada, przekierowuje do: Allegro - atrakcyjne ceny - Strohttps://allegro.pl/?utm_source=admitad&utm_medium=afiliacja&admitad_...

oznacz moderatorów
Leriander
#8 Zapaleniec#

Leriander_0-1734277172396.png

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Dziękuję, @Leriander. Sprawdzimy to. Niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Leriander, sprawdziliśmy link - to nie phishing. Zalecamy jednak skorzystanie z sugestii @br.. Daj znać jeśli skan nic nie wykaże. 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Leriander  Wygląda na to że w komputerze zainstalował się jakiś  wirus lub malware.  Przeskanuj komputer programem  antywirusowym  oraz programem typu Malwarebytes.

oznacz moderatorów