Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Chcialem oplacic ostatni zakup, ale dopiero za piatym razem udalo sie przekieriwac na strone banku. Niby sie wszystko powiodlo ale nie pobrano tej kwoty z konta i zakup widnieje jako nieoplacony. Teraz nie wiem co dalej robic, mam czekac czy ponowic te oplate. Kod potwierdzajacy z banku na te oplate otrzymalem!
Jeśli kupowałeś i płaciłeś na Allegro, masz ten zakup, opłacony lub nie, na swoim koncie i tam sprawdzaj. Jeśli jest nieopłacony, będzie można ponowić zapłatę.
Jeśli kupowałeś blikiem z podesłanego linku przez fałszywą stronę Allegro, to zapomnij. Ale w takim wypadku pieniądze na pewno z konta zeszły.
Dotychczas to jedynym problemem z oplaceniem towaru byl operator komorkowy (karty SIM). Albo wystepuja aktualnie jakies ogolne problemy z oplatami, przekierowania do bankow? Po oplaceniu to zawsze po wylogowaniu sie zostalem automatycznie przekierowany na strone Allegro, tym razem nie.
Ostatnio to sie dziwne rzeczy dzieja. Na swoja strone E-Mail tez nie moge sie zalogowac bo operatror nie wysyla mi kodu, a wogole nie reaguje na moje interwencje!
@Client:35691238 Twoje dzisiejsze zakupy są nieopłacone.
Mieliśmy drobne problemy z operatorem płatności, wiec w tej sytuacji lepiej, żebyś spróbował opłacić zamówienie ponownie, bo pewnie ta pierwsza płatność nie przejdzie (a gdyby przeszła, to zdublowaną wpłatę zwrócimy na Twoje konto automatycznie).
OK, dziejuje!
Oplata tym razem sie powiodla. Wybralem sposob dostawy Allegro One Punkt, w ktorym to dostarczenie przesylki mialo byc na jutro. No ale po przekierowaniu na strone Allegro okazuje sie ze termin dostarczenia jest na poniedzialek 08.09.2025. Wazne jest dla mnie, zeby jeszcze w tym tygodniu to przyszlo, przez to wybralem ta drozsza metode dostawy w ktorej wyraznie widnialo o dostawie jutro. Jezeli to ma dopiero w poniedzialek byc dostarczone to moglem wziasc kuriera za 15 PLN i dwa dni dluzej poczekac.
@Client:35691238 bardzo mi przykro, ale nie mamy możliwości zmiany metody dostawy po zakupie. Jeśli piszesz o zamówieniu nr 31f68b41-8977-11f0-b923-5b1c26cfbe42 to cena za dostawę nie wynika z wyboru droższej opcji tylko ustawień cennika sprzedającego, który zaznaczył w większości metod dostawy, że w jednej przesyłce zmieści się tylko 1 sztuka produktu (wyjątkiem była dostawa kurierska za 15 zł, która doszłaby w jednej przesyłce, dlatego cena byłaby niższa).
W tej sytuacji jedyne rozwiązanie to anulowanie zamówienia i ponowny zakup z inną metodą dostawy.
W kazdym badz razie pod ta opcja dostarczenia bylo grubym zielonym drukiem napisane „dostawa jutro“.
Zostawia to tak jak jest i poczekom az ta przesylka przidzie. Moze i bydzie jutro to dostarczone. Zdarzalo sie juz, ze kurier przijechol pryndzyj jak planowane bolo dostarczenie.
Dziekuje za odpowiedz!