Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy w jakiś sposób mozna utworzyc swoja czarna listę sprzedawców??
Chodzi o to, że mam np kilku sprzedawców z którymi miałem spór, brak przesyłki itd?
Nie chciałbym wiecej widziec ich ogłoszeń po zalogowaniu sie na swoje konto
@gelowski1985 nie, nie ma takiej listy i nie mamy możliwości wykluczenia ofert konkretnych sprzedających z Twoich wyszukiwań.
Wystarczyłoby żeby oferty sklepu wyświetlały się na czerwono po konfrontacji z naszą czarną lista. Jeżeli sprzedający mają czarną listę to oznacza że w systemie jest takie rozwiązanie. Kwestia tylko taka że wy jako firma nie chcecie go wprowadzić dla kupujących.
Jestem za taką listą, Proszę zgłosić ten pomysł do realizacji. Nie chcę kupować u sprzedawców z którymi miałem problem np. nie mieli towaru który sprzedają, lub sprzedali coś innego niż na zdjęciach pokazali, opóźnienia itp. itd. Taką listę powinien mieć każdy kupujący i takie oferty mogły by być chociaż na czerwono od sprzedawców z czarnej listy.
@lutol zgłaszany pomysł był ze 100 razy nie i koniec tematu allegro nie wprowadzi
Szkoda, przydała by się taka możliwość. Chociaż wiem że każda aukcja dla portalu przynosi zysk - prowizja. Tak jak wskazują to inni w swoich postach. Przypominam również że czerpanie dochodu z oszustwa - a tym właśnie jest sprzedaż towaru, którego nie ma lub jest niezgodny z opisem - jest również przestępstwem, więc możliwość utworzenia takiej listy przez pojedynczego kupującego (bo różne sytuacje się zdarzają) jest również w interesie portalu.
Pozdrawiam
@Cooker02 zapoznaj się z definicją oszustwa 286kk bo jakby to co piszesz było przestępstwem to cała policja w kraju by nie nadążała z samego allegro zawiadomień przyjmować
I jest. Przeczytaj definicję takiego terminu w prawie - pomocnictwo do oszustwa. Które niesie takie same skutki jak wspomniany przez Ciebie 286kk.
@Cooker02 widocznie ja w porównaniu do ciebie znam kodeksy, bo ty byś cały system sądowniczy w PL na pare latek z rowerka wywalił takim podejściem. Towaru którego sie nie ma ... slyszałeś o dropshipingu? A co do niezgodności z opisem to masz od tego reklamacje z tytulu niezgodności z opisem i nie rób na allegro większego dziadostwa bo jak ludzie poczytaja takie głupoty to policja nie nadąży umarzać postępowań i nic innego robić nie będzie. Kup coś na allegro i idź zgłoś 286kk pochwal się czy ci przyjęli i co z tego wynikło w zeszłym roku już się taki jeden pochwalił mądrościa poszedł zgłosić że mu reklamację sprzedawca odrzucił że go oszukano i że policja mu powiedziałą żeby sobie do sądu cywilnego poszedł sprawę założyć, bo sie takimi rzeczami nie zajmują.
Tak da się kupujesz sobie kajecik i zapisujesz nazwy sprzedawców
Zapisywanie niczego nie zmieni ponieważ ich oferty nadal będą się wyświetlały, czyli d...a.
To jest bardzo nie uczciwe wobec kupujących że nie ma takiej możliwości. Tym bardziej że sprzedający ją mają.
Nieuczciwe to jest dla sprzedawcy ze kupujacy z allegro wchodza im z interpretacja przepisow na glowe bo kupujacy ma zawsze racje bo mu sie nalezy a allegro grozi jak miecz damoklesa banami i obciazeniami jesli sprzedawca raczy walczyc na podstawie prawa o swoje racje. Nie chcesz nie kupuj zapisz sobie w notesie u kogo
I sprzedawca powinien mieć notes nic więcej.
@Qviv z całą pewnością będzie jakiegoś noname'a pamiętał i po notesie szukał, zrobiłeś jako kupujący [edycja] lądujesz na czarnej liście za darmo do klubu nie bierą
nie do końca - to także sprzedawcy, którzy mają spore obroty i w nosie mają pojedyncze głosy krytyki - bo klient zawsze się znajdzie - Allegro niby chroni kupującego, ale to nie org charytatywna, więc jak przychodzi co do czego, to jednak klient zostaje z ręką w nocniku - prywatna czarna lista nie powinna być tylko dla Sprzedających, bo jeśli ktoś tu generuje zyski dla Allegro, to chyba jednak klienci, nieprawdaż?
@gelowski1985 Temat trochę stary ale jest taki dodatek do Firefoxa, nazywa się Pomocnik Allegro: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/filtr-ofert-dla-allegro/
Czy jest na inne przeglądarki nie wiem, był na Chrome ale podobno już nieaktualne.
Dobry pomysł!
Też bym chciała jakoś oznaczyć sprzedających, którzy jawnie kpią sobie z kupujących.
Jak Allegro nie chce, bądź nie potrafi tego załatwić, to rzeczywiście, pozostaje kajecik, ale też możemy wystawiać szczere opinie o sprzedającym.
Oczywiście, to jest możliwe do zrealizowania.
I to na 2 sposoby.
I sprawa załatwiona.
Poproś sprzedającego, aby dodał cię na czarną listę na 180 dni.