anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro akceptuję taką obsługę klientów ?

WawokLT
#1 Nowicjusz

Chciałbym zwrócić uwagę na nieakceptowalne zachowanie sprzedawcy (edycja).

Po zgłoszeniu wady towaru otrzymałem od tej osoby serię obraźliwych wiadomości – w tym zwroty typu:

„zwrócić i dać nam święty spokój”, „znamy takich kupujących”, „poziom liceum”.

Co więcej, sprzedawca przesłał mi link do mojego profilu zawodowego z danymi osobowymi, co uważam za poważne naruszenie RODO i absolutnie nieprofesjonalne zachowanie.

Dysponuję pełnymi zrzutami ekranu z rozmowy, które mogę udostępnić Allegro w razie potrzeby.

Uważam, że takie zachowanie nie powinno mieć miejsca na platformie, która deklaruje dbałość o standardy obsługi klienta.

Proszę o reakcję moderatorów oraz o wskazówki, w jaki sposób formalnie zgłosić ten incydent do Allegro.

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@WawokLT

Allegro nie jest strona w transakcji. Oni udostępniają za opłatą miejsce sprzedawcom, aby ci mogli oferować swoje towary. To tak samo jakbyś o zachowanie sprzedawcy w jakimś sklepie, miał pretensje do właściela budynku (albo do centrum handlowego czy galerii).

A na firmę sprzedawcy, możesz zgłosić skargę do UODO. 

oznacz moderatorów

datsun1931
#9 Pomysłodawca

Jak sie nie podoba towar to zwroc i daj wszytkim świety spokoj

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@WawokLT gdzie dokładnie toczyła się ta rozmowa między Wami? W dyskusji, wiadomościach mailowych czy centrum wiadomości? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów