anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś jest w stanie mi wyjaśnić jak mam kupić w smart abym dostał to na jutro kurierem DPD?

Client:44052296
#21 Demiurg#

Cześć. Chcę kopić odpływ liniowy z oferty 16342341348 .

Z pierwszej strony wszystko ładnie pięknie. W smart jest DPD kup do 10 i UPS

Client44052296_0-1746516083487.png

A w koszyku przy finalizacji takie kwiatki

Client44052296_1-1746516245099.png

czy jest jakieś racjonalne wyjaśnienie?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Racjonalnie w smarcie to Allegro wybiera kuriera za Ciebie i mają gdzieś Twoje zdanie. Przykładowo mam pocztę dosłownie za oknem. Listonosz lub kurier pocztexu zawsze trafia, a gdyby mnie nie było to odbiorę sam a w 3 minuty. Allegro wybrało mi kuriera DPD, który zawsze dzwoni i każe czekać na dworze, bo trafić nie może. Na koniec moderatorzy wyjaśnili, że "wybraliśmy dla Ciebie najbardziej optymalną wysyłkę". Któryś tam jeszcze dodał, że moja wygoda nie jest do tego liczona. Za to liczony jest czas dostawy. Co również było kłamstwem. Paczki zostały zamówione przed 14-stą. Jedna została prawie natychmiast zaniesiona do punktu w którym przeleżała całą noc. Dwie dopiero następnego dnia. Gdyby pierwsza paczka została nadana w tym czasie w punkcie poczty to miałabym ją dzień wcześniej. To tłumaczenie przeszłoby gdyby to były paczki zakupione rano, wtedy rzeczywiście kurier DPD dostarcza mi przed południem, pocztex przed wieczorem i byłoby to szybciej. Ale tak nie było...

Portal wybiera te dostawy, które dla nich są najkorzystniejsze czyli gdzie się da to ony, a resztę gdzie taniej. Chcesz mieć wybór to niestety płacisz sam. Nawet paczkomaty ostatnio ukrywają przed klientami.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Client:44052296  bo za darmo jest tylko ta opcja, później następuje zwolnienie blokady maszyny losującej i zaczyna się losowanie 😁

alll.png

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:44052296 nie musisz się tym martwić, allegro wybierze Ci najlepszego kuriera na podstawie swoich algorytmów co byś maiła najszybciej 😄 Ty masz tylko kupić i się niczym nie przejmować 🙂

Allegro ułatwia Wam życie a Wy ciągle narzekacie 😄 Kup z opcją Kurier bu tylko to Ci pozostaje i módl się co by nie dostać One Kuriera 😄

ps. ja ostatnio żeby wybrać kuriera a nie mieć losowanego kupiłem za pobraniem smart i zapłaciłem 4,99 zł 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

Ale najszybsza przewidywana dostawa jest DPD w Smart kup do 10 dostawa jutro. W formularzu już jest tylko kurier i dostawa na pojutrze. 

Po zakupie przypisało UPS  

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:44052296 wiesz dobrze jak to działa, allegro to lotto byle byś kupił, napisz do UOKiK że allegro nie udostępnia przed zakupem wymaganych ustawą sposobie dostawy i podmienia lub losuje w nieznany Ci sposób 🙂

Art. 12. 1. Najpóźniej w chwili wyrażenia przez konsumenta woli związania się
umową na odległość lub poza lokalem przedsiębiorstwa przedsiębiorca ma obowiązek
poinformować konsumenta w sposób jasny i zrozumiały o:

😎 sposobie i terminie spełnienia świadczenia przez przedsiębiorcę

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Client:44052296

Terminy dostawy podane w aukcji przez Allegro (to podaje Allegro, a nie sprzedawca), są terminami przewidywanymi. A jeżeli chodzi o DPD i UPS, to regulaminowy termin doręczenia u tych przewoźników, wynosi do trzech dni roboczych.

Do tego Allegro pokazując czas dostawy nie uwzględnia deklaracji sprzedawcy odnośnie czasu wysyłki danego przedmiotu. 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@pecela ale chodzi o sam fakt, że na stroniej oferty pokazuje się jedno a potem robi się z kupującego durnia i proponuje drugie.

O czasoprzestrzeni allegro czytałem nie jeden wątek to wiem co i jak działa.

Wychodzi na to, że lepiej pojechać do sklepu i kupię stacjonarnie.

Myślałem, że moderatorzy się pochylą nad zagadnienie i wyjaśnią to od swojej strony.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@Client:44052296 (kupie smarta mogę wszystko)

oznacz moderatorów