Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie chcę niczego zwracać, ale wcześniej kliknąłem "zwróć", więc cały czas mam komunikat "towar zwrócony".
@opolki nie da się cofnąć.
No ale ze sprzedawcą ustaliłem, że normalnie wysyła, więc po co komunikat "zakup zwrócony", jak nic nikomu nie zwróciłem.
Kliknąłeś "zwróc zakup"? Kliknąłeś. Na poziomie systemu dokonałeś jakieś operacji
Normalne jest wiec, widnieje taki komunikat.
Czego jeszcze nie rozumiesz?
Może zakupy przez internet nie są dla ciebie? 🤔
Swoją drogą, żeby "zwrócić" to trzeba trochę się naklikać 😮
@opolki ponieważ nie da się "anulować zwrotu", system nie przewiduje takiego przypadku i jest to jak najbardziej poprawne działanie.
Nie jest prawdą, że zwróciłem zakup, wręcz przeciwnie, jednak Allegro twierdzi, że zwróciłem.
Powinno być tak samo jak "kupiłeś przedmiot". Kupiłem, ale przecież póki nie zapłacę, nie będę miał komunikatu "zapłaciłeś". Tak tu powinno być, że rozpocząłem procedurę zwrotu, a nie "zwróciłeś".
@opolki Na gruncie KC odstąpiłeś od umowy zawartej na odległość w momencie kliknięcia ... amen
Bajki opowiadasz, od niczego nie odstąpiłem, najlepszy dowód, że sprzedawca już po zapoznaniu się z tym moim "odstąpieniem" wysłał towar, w porozumieniu ze mną.
@opolki Oczywiście że odstąpiłeś, nawet tego nie wiesz i jak widać nadal nie rozumiesz co jest grane.
Sprzedawca ma twoje pieniądze, na twoją prośbę wyśle towar. Albo nie wyśle, bo ta transakcja jest już z pominięciem Allegro. Tracisz wszystkie uprawnienia, ponowny bezpłatny zwrot, prawo do reklamacji z udziałem Allegro, prawo do Allegro Protect...
Ale masz rację, kupiłeś...
Ta... oczywiście, że odstąpiłem, czyli zwróciłem towar, który właśnie do mnie idzie. Geniusze...
@opolki Zrozum, że kliknięcie "zwróć zakup" wywołuje określone skutki prawne a dokładniej jest równoznaczne ze złożeniem oświadczenia o odstąpieniu od umowy - zgodnie z prawem umowa zostaje uznana za niezawartą - tak jakby jej nigdy nie było.
Prawo własności towaru wraca do sprzedającego i nie ma żadnej prawnej możliwości zmiany tego.
Jeśli sprzedający wyśle Ci "zakupiony" towar to w świetle prawa i tak nie będziesz jego właścicielem.
@opolki: tak jak wielu podobnych do ciebie NIE potrafisz jasno i rzeczowo opisać problemu.
Skoro wszystko gra to po kij zakładasz tutaj temat?
Po tym co napisales widac, ze jest jeden wielki chaos.
Ile masz lat w ogóle? 😮
@opolki Naprawdę nic do ciebie nie dociera? Towar idzie, ale już wykorzystałeś bezpłatny zwrot więc ponownie zwrócić nie możesz, no chyba ze na własny koszt i za zgodą sprzedającego.
Nie życzę żle ale gdyby coś było zepsute to już Allegro w niczym ci nie pomoże. Tylko ewentualnie sąd, no bo przecież zwróciłeś przedmiot !!
@opolki Jak się kliknęło zwrot to lepiej odesłać i kupić drugi raz, system nie "myśli" więc i nie pomoże ani w reklamacji(ponieważ zwróciłeś) to Tak jak odpowiadają tu BOTy.
@br. odstąpił od umowy a nie zwrócił
@sl-aw-ek OK, zgadza się ale on tego nie rozróznia..... Tak jak wielu innych 🤕
"on tego nie rozróżnia", za to ty udowodniłeś, że masz kłopoty z rozróżnieniem, co kto pisze.
Raczej widzę, że jesteście przekonani o swojej wiedzy, której w rzeczywistości nie macie. Po prostu tak macie, że lubicie się wymądrzać.