Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@opolki x*****D Po co zadajesz pytanie skoro znasz lepiej KC i regulamin allegro od nas bo nie rozumiem?
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ może ktoś z moderacji się ustosunkuje 🤣
Jak masz taki problem z tym zwrotem, to nie odbieraj paczki. Kiedy wróci do sprzedawcy kupisz jeszcze raz i wszystko będzie jak trzeba.
Właśnie chodzi o to, że nie mam żadnego problemu, tylko nie rozumiem, dlaczego mam komunikat "zakup zwrócony".
Ukryj! to rozwiązuje problem, co ty piszesz!😛
@opolki "Zakup zwrócony" to taka nowomowa Allegro, powinno pisać raczej "odstąpiono od umowy" albo coś w tym stylu.
Allegro chce być zrozumiane przez takich niekumatych i stara się pisać językiem "zrozumiałym"
A to znaczy że przedmiot już zwróciłeś, umowa jest rozwiązana. Więc jeśli tego przedmiotu nie oddasz sprzedającemu, albo dostaniesz go "po boku" z pominięciem Allegro to nie możesz składać żadnych reklamacji, ani mieć jakichkolwiek pretensji bo przedmiot nie jest twój.
Myślę, że po prostu się mylisz. Wiele rzeczy jest postawionych na głowie, ale akurat wycofanie rozpoczęcia zwrotu nie skutkuje żadną katastrofą.
@opolki Jesteś w błędzie ale jeśli jest Ci z tym wygodnie to już Twoja sprawa.
@opolki Ok, katastrofy nie ma.
Opcji "wycofania rozpoczętego zwrotu" też nie ma a mogłaby być, bo czasami można się niechcący pomylić ...
Staraliśmy wytłumaczyć czym skutkuje takie niezwrócenie "zwrotu", mam nadzieję że trochę dotarło.. 😁
No to może się założymy, że żadnych praw nie utraciłem? Może dotrze tam, gdzie się komuś wydaje, że osiągnął stan wiedzy doskonałej.
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/skutek/
Tobie się wydaje, że my Ci robimy na złość ale tak na prawdę to staramy się Tobie pomóc 😄
No staracie się, szkoda tylko, że na poziomie "jak ci ukradną furmankę, to ci muszą zwrócić samolot".
@opolki Zostałeś uświadomiony o skutkach prawnych złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
Ja satysfakcjonującą odpowiedź otrzymałem, a że się zlatują tu różne głupki, które myślą, że coś komuś uświadamiają, to już ich problem.
@opolki Już dobrze, rozumiemy. Powodzenia 🙂
Dziękuję, ale sprawa już jest dawno rozwiązana.
To nie tylko chodzi o to, że eksperci amatorzy głupoty tu wypisują, tylko że ktoś niechcący może te rady wziąć na poważnie.
Moderacja albo zblokujcie albo usuńcie te wpisy tego że się zlatują tu różne głupki @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Moim zdaniem należy usunąć cały te post, mogę napisać kto tu robi za GŁUPKA a le po co.
@opolki To znaczy że niczego nie zrozumiałeś. Nie oddadzą ci ani furmanki ani samolotu. Umowa została rozwiązana.
Ja też już mam dość tego tłumaczenia... 😠
W twoim małym świecie tłumaczysz, w świecie realnym robisz z siebie głuptaska.