anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy na allegro wolno korzystać z Firefox Multi-Account Containers

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Z VPNów wiem, że nie. Kontener to niby nic groźnego skoro można więcej kont ale wolę dopytać. Bo mnie męczy otwieranie na różnych przeglądarkach albo przelogowywanie... @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Używać to ty możesz ale jak będzie ukrywał IP albo blokował to z pewnością nie będziesz mógł używać.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To nie zmienia IP. Tylko służy do otwierania kilku kont w jednej przeglądarce. Wole dopytać niż potem bananem dostać:) Kto zgadnie co allegro chodzi po głowie, lepiej mieć wszystko czarno na białym...

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki ale to używa VPN więc zmienia IP podejrzewam, że może być problem z zalogowaniem.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie używa VPNa, tylko oddziela od reszty przeglądarki pliki cookie. Nie zmienia to IP. To jest różnica. Na tej zasadzie loguję się na jednej stronce na kilku kontach naraz i problemów nie mam. Ale że to nie zwykła stronka to wolę się upewnić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Trochę więcej ma:

• Logować się jednocześnie na kilka kont w jednej witrynie, np. na osobiste i służbowe konta e-mail.
  • Chronić przeglądanie za pomocą VPN, np. kupować za granicą i sprawdzać swoje konto bankowe z serwera w kraju.
  • Zapobiegać śledzeniu i atakom bezpieczeństwa – szkodliwe kliknięcia pozostają w kontenerze.
  • Przypisywać strony do kontenerów – konkretna strona otwiera się w określonym kontenerze.
  • Ukrywać/wyświetlać i sortować karty np. ukrywać karty służbowe i posortować karty służbowe i osobiste.
  • Synchronizować kontenery między urządzeniami, na których użytkownik jest zalogowany na swoim koncie Mozilli np. przenieść nazwy kontenerów i przypisania witryn.
  • Unikać zostawiania śladów sieciom społecznościowych – używać kontenera dla sieci społecznościowych.
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Jest obsługa do Mozilla VPNa ale trzeba do tego jeszcze drugie rozszerzenie którego nie używam. Ten VPN jest płatny a nie chcę płacić.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki jak można wiedzieć ile masz tych kont allegro?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

3: firmowe, prywatne ale jednak firmowe i prywatne prywatne + 2 lokalne też do sprzedaży:) No i jeszcze 1no nie używane do usunięcia:) Nie chodzi o ilość tylko wygodę. Przyzwyczaiłam się już do kontenerów, wszystko w jednej przeglądarce, pozaznaczane ładnie kolorkami z z zapisanymi danymi do logowania do każdego konta. I do tych dwóch kont używanych do sprzedaży też by się nadało. Wygodniej to kliknąć niż przelogowywać czy skakać miedzy przeglądarkami.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

A to w **piiip** i troszkę masz tych kont. Ale jak to działa na ciasteczkach to niema przeciwwskazań.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@AnnaG-Antyki

Zakazu stosownia VPN-u też oficjalnie nie ma. Poza tym, VPN jest dość często stosowny w przypadku kiedy jeden dostawca świadczy usługi na sieci innego dostawcy. Aby przerzucić ruch do swojej sieci operator stosuje VPN, jeżeli nie ma możliwości fizycznego połączenia.

Są też operatorzy, którzy stosują VPN do weryfikacji użytkownika. Klient łączy się z serwerem VPN dostawcy, aby uzyskać dostęp do internetu. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ja tam się nie znam. Wiem ze jak raz po odwiedzaniu dziwnych stron z vpnem opery z rozpędu zalogowałam się na allegro to od razu błąd wyskakiwał stąd wiem, że nie wolno i blokują.  Za to mam 15latka ze smykałką do informatyki. Właśnie mi w 2h dyska wymienił i torpeda)

oznacz moderatorów