Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, kupiłem na jednej aukcji 15 par skarpet które były podzielone po 5 par(3 opakowania), zwróciłem 10 par czyli 2 opakowania a jedna otwartą zostawiłem u siebie, sprzedający napisał, że nie zwroci mi pieniędzy, bo na aukcji jest napisane 15 par i one stanowią jedną całość i musiałbym zwrócić wszystkie 3 opakowania, czy sprzedający ma rację czy należy mi się częściowy zwrot pieniędzy?
czyli kupuje komputer z allegro, wyjmuje procesor i grafike, odsylam i nalezy mi sie zwrot?
zdekompletowanie to pomniejszenie wartosci owszem-ale w ustawie jest o pomniejszeniu wartosci PRZEZ ZUZYCIE WYKRACZAJACE POZA NORMALNE SPRAWDZENIE TOWARU
powiesz-przeciez mogl porwac skarpetki
no to powinien odeslac porwane i wtedy sprzedawca potraca
teraz to kupujacy jest zwykly cwaniak
@Pawel_Miezianko Naprawdę nie trafione porównanie,
@LEW433 kupujący odstępuje od umowy i żąda pieniędzy za 15 skarpetek, a odsyła 5sztuk?
jest na to dokument - allegro fabrykuje za niego odstąpienie od umowy jako jednoznaczne oświadczenie woli
co wg Ciebie mówią o czymś takim przepisy - zacytuj
w myśl przepisów sprzedawca nie może zmienić oświadczenia woli na odstępuję od umowy 5 skarpetek i zwracam 5 skarpetek - nawet kupujący nie może tego zrobić
były tu podawane podobne sytuacje, podobnie jak w mediach - np: kupujący zwrócił inny towar - policja, prokurator, sąd i wyrok o oszustwo (policja, prokurator, sąd to spółdzielnia z prl?)
Jest wyjaśnienie i wystarczy dołączyć do oświadczenia.