Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tak jak w temacie. Sprzedający odpisał że wysłał zwrot pieniędzy ale nie widzę żadnego potwierdzenia od Allegro. Stąd moje pytanie, czy taka wiadomość mailowa od Allegro powinna się pojawić?
Jeśli zwrot został zlecony prawidłowo to powinna przyjść wiadomość na maila ale czasem może ona się pojawić z opóźnieniem.
Tak, takiego maila wysyła Allegro i zobaczysz to także tu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione
Tutaj nadal widzę zakup jako "anulowany", nie ma żadnej informacji o zwrocie. Czyli muszę poczekać trochę dłużej i powinno się zmienić?
Sprzedawca firma ustawowo ma 14dni na oddanie środków. Zwot z allegro księguje się do 4 dni możwsz podać nr zamowienua moderacja ci sprawdzi czy kasa doszła/wyszła @pati94731 @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nr zamówienia: b869ea22-5041-11ef-b9cb-afe0ecf8468d
@pati94731, w momencie kiedy zwrot zostanie zrealizowany przez Allegro, otrzymasz powiadomienie mailowe. W powiadomieniu poinformujemy Cię o kwocie i sposobie zwrotu. Z tego co widzę, sprzedający nie zlecił jeszcze zwrotu.
W tym przypadku możesz rozpocząć Dyskusję i opisać sytuację. Dzięki temu nasi doradcy będą mogli również włączyć się do rozmowy.
@pati94731 A ile czasu minęło od odstąpienia od umowy zakupu, zwrotu?
Anulowałam zakup 2 sierpnia 2024r o godzinie 9:56
@pati94731 Zgodnie z przepisami ustawy o ochronie konsumentów sprzedający ma maksymalnie 14 dni na zwrot środków.
Musi się jeszcze zaksięgować samo wysłanie maila nie generuje