Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć! Kupiłem w zeszłym tygodniu Samsunga s20+ na jednej z aukcji.
Sprawny w 100%, jak nowy itd. Przyszedł z wypalonym pikselem, nieoryginalną ładowarką, kablem sklejonym na taśmę izolacyjną i prawdopodobnie sfałszowanym dowodem zakupu (jestem w trakcie weryfikacji faktury).
Oczywiście zgłosiłem reklamację i odesłałem towar. Sprzedawca twierdzi, że nie widział tego martwego piksela wcześniej,obiecał zwrot, ale tylko za telefon, a za kuriera już nie. Nie chciałem się kłócić o 13.99 więc wyszedłem z propozycją, że jeżeli zwróci pieniądze w dniu dzisiejszym, to uznam, że się dogadaliśmy i daruje mu te 13,99. Odpisał, że postara się oddać pieniądze przed świętami.
(wątpię)
Sprzedający odebrał przesyłkę i wystawił telefon na innej aukcji, o tej samej treści.
Czyli piękny, zadbany, jak nowy, a doskonale wie, że tak nie jest.
Ukrywa wady tego egzemplarza. Czy to zgodne z regulaminem?
Oczywiście że niezgodne, a gdzie kupiłeś na zwykłym czy AL?
Na zwykłym allegro.
Jak masz chwilę, to zerknij na obie faktury. Ta sama data, ten sam sklep i odbiorca, nawet kod produktu, a model inny.
https://allegro.pl/oferta/samsung-galaxy-s20-plus-5g-bez-blokad-12040601807
https://allegro.pl/oferta/samsung-galaxy-s21-plus-5g-256gb-bez-blokady-11944076085
No i s20+ w cenie s21+. Coś mi nie pasuje.
Tzn. o co Ci chodzi?
- Otrzymałeś zwrot za transakcję, czy nie? - o to Ci chodzi?
- Sprzedawca wystawił ten sam przedmiot z takim samym opisem - czy też o to Ci chodzi? - w takiej sytuacji zgłaszaj sprawę bezpośrednio do serwisu Allegro.
Zwrotu nie otrzymałem. Reklamowałem towar, więc należy mi się zwrot również za kuriera. Sprzedający się upiera, że nie, bo sprzęt jest sprawny i dalej próbuje kogoś oszukać wystawiając telefon z ukrytymi wadami. Zgłaszałem do allegro, mają to w 4 literach.
@cieszyn5 masz mocne narzędzie ,które nazywa się dyskusja - skorzystaj z niego .
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście najpierw wykorzystałem wszelkie możliwości, w tym "dyskusje" a dopiero trafiłem tutaj. Czekam na zwrot pieniędzy, tych 14 nieszczesnych dni. Przyszedłem tu dlatego, żeby niejako ostrzec innych, że ktoś tu robi kogoś w balona, a serwis allegro mu na to pozwala.
@cieszyn5 Usunęliśmy aktualną ofertę z tym przedmiotem. Weryfikacja wykazała, że narusza ona nasze zasady. Dziękujemy za zgłoszenie.
Na allegrolokalnie nadal widnieje.
@cieszyn5 Wskazałeś ofertę z Allegro. Podaj numer lub link do oferty na Allegro Lokalnie.
Yy. Tą aukcję wystawił ten sam użytkownik, naprawdę muszę podawać link? Przecież wystarczy kliknąć "Wszystkie przedmioty sprzedającego".
@nat_not Natalio, wybacz, ale czy to dla Allegro takie trudne namierzyć sprzedawcę niezależnie od tego, czy sprzedaje na "normalnym Allegro czy na Allegro Lokalnie?
Oferta usunięta, ok, a co z kontem tego sprzedawcy? Przecież celowo wprowadza w błąd sprzedając telefon uszkodzony z martwym pikselem, nieoryginalną ładowarką i najprawdopodobniej ze sfałszowaną fakturą. Przecież takich delikwentów należy wyeliminować. Ponadto wciąż nie oddał pieniędzy za telefon, nie mówiąc o kosztach wysyłki.
ed495c4d-748e-4ccd-9366-61d1c86b892f
@cieszyn5 Niestety w przypadku tej oferty wystawionej na Allegro Lokalnie nie mamy podstaw do podjęcia działań. Nie narusza ona naszych zasad.
Przecież to ten sam telefon, od tej samej osoby. Opisuje go jako sprawny w 100 % co jest nie prawdą. Miałem go w rękach, mam zdjęcie martwego piksela. Nic z tego nie rozumiem.
Miałem nosa.
Skontaktowałem się z firmą I-terra, która rzekomo wystawiła fakturę na ten telefon. Potwierdzono, że żaden dokument, którym posługuje się sprzedający nie jest prawdziwy i nie był wystawiony przez firmę iterra. Nie mogę dodać załącznika.