anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zakupiony graj nocnik dla dziecka można zwrócić? Kupiłam na prezent ,ale niestety nie trafiony.

Client:102260953
#7 Wielbiciel#

Kupiłam nocnik grający Fisher Price za 158 zlotych na allegro dla wnuka. Okazało się że już podobny ma, więc postanowiłam go zwrócić lub wymienić na inną zabawkę. Niestety otrzymałam od sprzedającego odpowiedz że nie mogę go zwrócić, ponieważ jest to przedmiot higieny osobistej. Powinna być zamieszczona informacja na stronie uwaga towar nie podlega zwrotowi .

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Knowhere
#21 Demiurg#

@Client:102260953 "Powinna być zamieszczona informacja na stronie uwaga towar nie podlega zwrotowi" - czy przypadkiem taka informacja nie jest zamieszczona w zakładce "zwroty"?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Client:102260953 
Czy przedmiot był w zapieczętowanym opakowaniu, które zostało otworzone przez Kupującego ?

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jeśli nocnik nie był używany i jest nadal w opakowaniu to można spróbować dogadać się ze sprzedawcą np. na wymianę na inną zabawkę z jego oferty .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:102260953  Nie wiem czy nocnik można zaliczyć do takich przedmiotów, opisane jest to tak:w której przedmiotem świadczenia jest rzecz dostarczana w zapieczętowanym opakowaniu, której po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu  A czy muszlę klozetową można zwrócić????w marketach można.

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

@LEW433 

A czy muszlę klozetową można zwrócić????w marketach można.

Ale nocnika nie musisz montować żeby używać. 🙂

----------------------------------
Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@szejk-gmbh Tutaj punkt widzenia zależy od siedzenia i jak był używany to można rzec że towar macany należy do macanta.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@LEW433  "A czy muszlę klozetową można zwrócić????w marketach można." 

O ile nie była zamontowana ( co poswiadcza że nie byla używana). Nie wiem czy w markecie możnaby było zwócić muszlę klozetową ze śladami montażu . 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:102260953 Jeżeli nie otwierałaś zapieczętowanego fabrycznie opakowania, to możesz zwrócić. Jeżeli nie było takiego opakowania, też możesz zwrócić. Gdyby sprzedawca nadal Ci utrudniał, otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś tam o pomoc Allegro.

oznacz moderatorów