Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@dreams1919 Przepraszam, ale nie rozumiem. Skoro konta zostały usunięte, to w jaki sposób rodzice chcieliby się na nie zalogować?
Rodzice pytają, czy powinni uzupełnić te dane skoro już nic nie sprzedają.
-Chm trochę mnie tu zadziwiacie, może ja czegoś nie wiem lub coś się zmieniło. Jednak przy tych DACach nie sądzę... Rok temu chciałam usunąć zbędne konto, w tym serwisie w ogóle nie ma takiej możliwości. Konto nie było usunięte tylko zablokowane i to jak dobrze pamiętam dopiero po 3 miesiącach od kliknięcia tego. Czyli Allegro te dane nadal ma...
A w ogóle co to za wiązanie kont??? Ja np mam podzielność z mężem, jak sobie coś wystawi na swoim koncie to niby czemu Allegro ma to łączyć z moim? Inne dane, inny dowód, inne konto, to działanie bezprawne. Tak samo jakby mój 15 latek sobie konto założył i sprzedał parę swoich rupieci to mają mi to podpiąć pod co? Pod moje konto, męża czy może koleżanki córki, która też ma 15 i czasem z mojego neta korzysta, czy może sąsiada co też neta przez ścianę łapie... W sumie gminne Wi-fi nie daleko lata, może dla jaj się z niego zaloguje i posprzedaję, ciekawe komu to przypniecie... To jest po prostu śmieszne. Robicie jakieś dziwne powiadomienia, nie słuszne łączenia i przede wszystkim nie podajecie konkretnych informacji. To małżonkowie decydują czy się rozliczają razem czy oddzielnie, nie Allegro. A skoro Allegro wbrew przepisom im to połączyło to teraz powinno im łaskawie te dane podać.... Przecież macie.
Dla porównania zaznaczę że z konkurencyjnego portalu na V kilka dni temu rozesłali swoim użytkownikom konkretne informacje na ten temat. I tam takich śmiesznych numerów nie odwalają.
Każdy inny portal się stosuje do tych przepisów tylko w takim zakresie jak musi, jak zwykle tylko Allegro działa wbrew interesom własnych użytkowników... I robi to celowo z premedytacjom, bo nikt tego nie wymaga.
@AnnaG-Antyki "...Konto nie było usunięte tylko zablokowane i to jak dobrze pamiętam dopiero po 3 miesiącach od kliknięcia tego. Czyli Allegro te dane nadal ma..."
Tak jest i tak być musi, każde konto nawet po zamknieciu musi być dostępne dla organów państwowych przez okres 5 lat dla kont prywatnych i 10 lat dla kont firmowych. Chodzi głownie o sprawy rozliczeń podatkowych a również dla policji, prokuratury na wypadek przestępstw.
Więc również Allegro nawet po zamknięciu kont musi te konta przechowywać w archiwum łącznie z historią transakcji i z danymi osobowymi użytkowników.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ przeczytała Pani mój post, bo nie widzę związku z odpowiedzią. 🙃
A co nie jest w porządku? kont już nie ma i nie będzie a DAC7 jak zostanie wysłana deklaracja do US to i tak należy się rozliczyć z nim.
Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź, bo niestety nie można polegać na moderatorach Allegro. Jutro pójdę do US i dopytam. Pozdrawiam serdecznie.
@dreams1919 Trochę to wszystko dziwne:
Cytat: "Po wejściu dyrektywy podatkowej konta zostały usunięte..."
Usuwanie kont niczego nie zmienia, albo trzeba zapłacić podatek, albo jest sie z podatku zwolnionym, konto Allegro w niczym tu nie przeszkadza ani nie pomaga.
Co można zrobić? Chyba nic, Allegro nie zamknęłoby kont gdyby były na nich jakieś zobowiązania , długi. Sprawy podatkowe to Urząd Skarbowy, ale jesli były tylko stare ksiązki to przedmioty będące własnością ponad 6 miesięcy są zwolnione z opodatkowania. Ale żeby być w porządku można się upewnić w Urzędzie Skarbowym.
@dreams1919 Nie dajmy się zwariować, nikt nie będzie nikogo ścigał za taką wielkość sprzedaży, a tym bardziej książek.