anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Data wysyłki i cena

JuvenitoPL
#7 Wielbiciel

Witam serdecznie, zauwazyłem że pewien sprzedawca wprowadza w błąd. Ma ustawione w dostawie, że wysyła za pomocą InPost Kurier do godziny 23 przy cenie 99 złotych. 
Dzięki czemu jego aukcje są wyświetlone dostawa jutro, a dopiero w koszyku okazuje się, że prawda jest zupełnie inna

Czy takie działanie jest zgodne z zasadami allegro?   Konto expressdostawa24 

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

NipponShorty
#16 Inspirator

Coś chyba źle patrzysz, wrzuciłem testowo produkt i wyświetla się to tak:
1.png

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @JuvenitoPL, sprawdziłem kilka produktów i przy każdym, przy którym wyświetlona jest informacja dostawa jutro, przesyłka kosztuje od 10,49 PLN:

Zrzut ekranu 2026-03-25 151235.png

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kelpi_pl
#9 Pomysłodawca

@matt_rose ja znalazłem w ofercie 18367375584. W sumie ciekawa kwestia. Obecnie wyświetla się "kup do 17:05" ze względu na taką godzinę graniczną przy innej dostawie. Ciekawe rozwiązanie. Ciekawe czy również wpływa na Top ofertę. 

Zrzut ekranu 2026-03-25 152619.png

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dzięki wielkie @kelpi_pl, skonsultuję sprawę i jeśli otrzymam więcej informacji, wrócę do tego wątku.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kelpi_pl
#9 Pomysłodawca

@matt_rose no i jest 23:00 😅 Swoją drogą ciekawe, że udało się osiągnąć odpowiednią ilość w ten sposób nadanych i dostarczonych przesyłek, żeby ta godzina graniczna się wyświetlała. Szczególnie zważywszy na koszt tej dostawy...

Zrzut ekranu 2026-03-25 170001.png

oznacz moderatorów

JuvenitoPL
#7 Wielbiciel

Jest 18:2, wyświetla mi się że mogę kupić do 23. Ale cena takiego zakupu i koszt wysyłki to 99 złotych. Wydaje mi się, że nie powinno tak się robić bo szukam oferty która faktycznie zostanie wysłana w dniu dzisiejszym a nie jawnego krętactwa. 

Zrzut ekranu 2026-03-25 182346.pngZrzut ekranu 2026-03-25 182403.pngZrzut ekranu 2026-03-25 182419.png

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@JuvenitoPL już to weryfikujemy, wrócimy do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@JuvenitoPL 

jest to jak najbardziej możliwe, np. przy wysyłce z magazynu Allegro lub w ramach fullfilmentu Inpostu. A i wysyłka dzisiaj nie gwarantuje doręczenia na drugi dzień. W usłudze Inpost Kurier, przewidywany termin doręczenia to 2 dni robocze, a gwarantowany do 5 dni roboczych.
Dostawa na drugi dzień jest przewidywana w Allegro Kurier Inpost (to inna usługa niż Inpost Kurier), ale tu nie tu gwarantowanego terminu doręczenia. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@JuvenitoPL bo szukam oferty która faktycznie zostanie wysłana w dniu dzisiejszym a nie jawnego krętactwa. 

no to znalazłeś w czym msz problem kupuj 😄 pamiętaj że z magazynów pakujących a ma je też InPost paczki wyjeżdżają nawet o północy i nie ma w tym nic dziwnego, kiedyś brałem paczkę z magazyny allegro i zamówienie z 21 nadali - wyjechało o 22 🙂

Fulfillment z nadaniem zamówienia po godzinie 23:00 jest możliwy dzięki zaawansowanym usługom logistycznym, szczególnie w przypadku współpracy z operatorami oferującymi automatyczne centra logistyczne (np. InPost Fulfillment) lub nowoczesne firmy 3PL pracujące w systemie zmianowym.

Indywidualne ustalenia: Możliwość nadania po 23:00 zależy od umowy z operatorem fulfillmentu – firmy specjalizujące się w szybkiej logistyce (fast commerce) oferują szersze okna czasowe.

JuvenitoPL
#7 Wielbiciel

Tylko jak ktoś ma takie coś to każda oferta z InPost jest dostępna a nie tylko ta za 99 złotych. Tutaj tylko opcja za 99 złotych jest dostępna dzięki czemu oferta wyświetla się że dostawa jutro. 

oznacz moderatorów

loto
#11 Animator

Za taką cenę może dowozi samodzielnie do wybranego Paczkomatu. 🙂

oznacz moderatorów

kelpi_pl
#9 Pomysłodawca

Samo zawiezienie i nadanie w paczkomacie, jeszcze nic nie daje. Aby paczka została zaliczona jako nadana w terminie, musi ją jeszcze odebrać kurier. Tu należy nadmienić, że aby w ogóle wyświetlało się to ustawienie, co najmniej 10 paczek w ciągu ostatnich 30 dni, musiało zostać nadanych prawidłowo w wyznaczonym terminie.

Są 2 scenariusze. Albo Sprzedawca prawidłowo realizuje takie zamówienia i jeśli Kupujący zapłaci 99 zł za dostawę, to w jakiś sposób jest to nadawane w terminie, albo zastosowano tu pewnego rodzaju wytrych na wybicie ofert na tle konkurencji. Oba scenariusze są możliwe do realizacji, z zaznaczeniem, że pierwszy scenariusz uzależniony jest od dogodnej lokalizacji magazynu, z którego paczki są wysyłane. Drugi scenariusz to już niezłe kombinatorstwo. Na pewno nie jest to puste ustawienie i co najmniej 10 zamówień musiało zostać w ten sposób zrealizowanych. 

Jak to sprawdzić? Chyba nie pozostaje nic innego jak zamówić @JuvenitoPL 

oznacz moderatorów