Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Od kilku (może kilkunastu dni) zauważyłem znaczne trudności z korzystaniem z portalu Allegro na swoich komputerach PC. Portal działa bardzo wolno, zawiesza się na kilka-kilkanaście sekund, pokazanie listy produktów trwa długo, zmiany sortowania listy produktów wczytują się z opóźnieniem, trzeba klikać po kilka razy żeby przestawić np. z "popularności" na "cenę od najniższej", coś zaznaczam a to nie chce się zaznaczać, albo po kilkunastu sekundach od zaznaczenia się samo odznacza. Wczytywanie Allegro powoduje nagły wzrost obciążenia procesora (wzrost zużycia w Menedżerze zadań Windows, wentylatory na max w laptopie).
Na telefonach i tabletach z Androidem wszystko działa jak trzeba, problem występuje na PC z Windowsem. Sprawdzałem na kilku konfiguracjach z Win 10 - dwa laptopy z procesorami i5 5 i i5 7 generacji z 12 i 16 GB RAM, PC z win10 z leciwym już procesorem XEON 3450 z 16 GB RAM. Problem występuje także na nowszym (ok 3-4 letnim) laptopie z Win 11 i procesorem i3-1005G1. Wszystkie konfiguracje mają przeglądarki MS Edge albo Chrome (na Mozilli jeszcze nie sprawdzałem). Z wtyczek do przeglądarki - wyłączony adblock i niewiele to pomogło. Inne strony internetowe (włącznie z konkurencyjnym **piiip**) działają bez zastrzeżeń. Jeszcze ok. 2 tygodnie temu korzystałem z Allegro na wymienionych powyżej komputerach i wszystko działało jak należy - płynnie i bez zacięć. Czy wiecie co może być przyczyną wolnego działania i zawieszania się portalu allegro przy przeglądaniu go przez przeglądarkę internetową na PC? Co można z tym zrobić?
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Tomek K.
@kryju zacznij od wyczyszczenia ciach , jestem stary i sprzęty mam wiekowe , ale allegro śmiga aż miło , może Masz coś z netem ...
Cache i cookies lecą do czyszczenia zawsze na pierwszy ogień... zaraz po restarcie systemu 🙂 niestety nie pomogło. Internet raczej też nie - inne strony chodzą bez problemów (nawet niejaki oeliks) - w domu mam światłowód z Netii, w pracy światłowód Orange, telefon z Play...
Update: Wywaliłem wszystkie wtyczki i dodatki do EDGE'a i na razie działa 🙂 Później może jak będę miał chwilę to dojdę co blokowało 🙂
@kryju to musi być coś z netem , u mnie na przekór łoleiks mocno się tnie , ale sporadycznie tam zaglądam to mi nie przeszkadza .
Miałem te sam problem.
Idąc Twoim tropem wyłączyłem rozszerzenie "AdBlock — najlepszy bloker reklam" i to wystarczyło, żeby Allegro zaczęło działać normalnie.
mam ten sam problem od kilkunastu dni
Miałem ten sam problem, przeglądarka Edge, czyszczona do zera i nic nie pomagało.
Dopiero wyłączenie obu Adblocków przywróciło stronę, i w sumie przeglądarkę, do normalnego działania.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
niestety u mnie to samo. od jakiegos czasu zdjecia laduja sie czasem dobre 1,5 minuty, wybor filtrow trwa itd. probowalem czyscic cookies, wylaczylem adblocka i nic to nie daje. pracuje na operze, wszystko inne, np. **piiip** itd. smiga bez problemu.
@mysteryclient proszę daj znać, czy przeglądasz Allegro na laptopie/komputerze, czy przez aplikację?
Dzien dobry, pracuje na komputerze stacjonarnym na windows 10.
Pozdrawiam
TL
Potwierdzam. Strona allegro bardzo słabo działa, "zamula", zawiesza się. AdBlock-ów nie mam zamiaru wyłączać, gdyż chronią mnie przed śledzeniem i innym syfem. Co najwyżej to mogę wyłączyć allegro 🙂
@mysteryclient oraz @konto zamknięte wczoraj i dzisiaj nie odnotowaliśmy żadnej awarii, która mogłaby powodować taki stan rzeczy. Mam nadzieję, że po wyczyszczeniu przeglądarki i danych w aplikacji wszystko wróci do normy. Przykro mi, że macie utrudnione korzystanie z Allegro 😞
To dzięki waszym zmianom, "na lepsze " wszystko pada !
Wyszukiwanie jak najbardziej po-ebanego i wqrwiającego sposobu grupowania i wyświetlania ofert zajmuje całą moc obliczeniową serwerów.
... i to jest W PUNKT !
Chyba, że serwery wynieśli już z POLSKI ...
Uwielbiam Allegro i całą ich strukturę, ale to rozwiązanie naprawdę jest słabe... i nawet jako student IT uważam że jest coś nie halo, szczegolnie uzywajac Edga. Na Brave troche lepiej...
U mnie to samo od kilku tygodni, na 2 laptopach i na PC allegro muli, że prawie stoi w miejscu, nie da się prawie obejrzeć aukcji. Dziś trafiłem ten wątek i w adblock dodałem allegro do stron "whitelisted", by adblock ich nie blokował. Nagle allegro ruszyło.
polecam ublock
Zawsze korzystałem z Chrome i tam działa poprawnie, ale ostatnio zacząłem testować nowo zainstalowanego MS EDGE i potwierdzam, że po wejściu na stronę Allegro zużycie procesowa i pamięci szybuje do góry.
Ja używam na laptopie. W aplikacji na androidzie bez problemów.