Cześć, jak to jest? Sprzedający wysłał mi za małą ilość sztuk zamówionego produktu - złożyłem reklamację o zwrot pieniędzy za niedostarczone sztuki - sprzedający odrzucił bo wszystko jest okej według niego. Składam następnie wniosek allegro protect i co? No i odpowiedź " idź Pan se na Policje, widzimy że sprzedający nie wywiązał się z zawartej umowy, ale my nic nie możemy mu zrobić"... No to po co te całe allegro protect? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Drusus3m Cześć. Allegro Ochrona Kupujących jak najbardziej działa i pomaga kupującym, ale pamiętaj, że każda sytuacja jest bardzo indywidualne.
Osoba rozpatrująca wniosek może poprosić Cię o dodatkowe dokumenty lub uzupełnienie informacji.
Przesłane klarowne informacje, czarno na białym a i tak wyszła "spychologia". Jak dla mnie to, to tak nie powinno działać tylko rzeczywiście powinien być wpływ na sprzedającego z Waszej strony
Transakcja sprzedaży jest między tobą a sprzedawcą. Allegro nie jest tu stroną oni tylko udostępniają miejsce stronom do jej przeprowadzenia.
Jeżeli chodzi o program Allegro Ochrona Kupujących, to jest to dobrowolne i uznaniowe świadczenie ochronne na rzecz kupujących.
Ogólnie Allegro można porównać do bazaru lub centrum handlowego (tyle że w internecie). Czy jak idziesz coś kupić na bazar lub centrum handlowego i dany sklep wyda ci źle towar, to domagasz się potem kasy od właściela bazaru lub centrum (albo od właściela budynku)?
Chyba trochę źle na to patrzysz, bo to jakbyś miał za złe istanienie chargeback przy płatności kartą. Jeśli jakaś instytucja bądź firma zapewnia Cię, że są w stanie Ci pomóc w sporach, to chyba powinno to działać.
@Drusus3m a te sztuki to przypadkiem nie różnica miedzy tytułem oferty a opisem bo ktoś zmienił produkt w katalogu i nie był to ten sprzedawca?