anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro Protect nie działa ?

Drusus3m
#7 Wielbiciel

Cześć, jak to jest? Sprzedający wysłał mi za małą ilość sztuk zamówionego produktu - złożyłem reklamację o zwrot pieniędzy za niedostarczone sztuki - sprzedający odrzucił bo wszystko jest okej według niego. Składam następnie wniosek allegro protect i co? No i odpowiedź " idź Pan se na Policje, widzimy że sprzedający nie wywiązał się z zawartej umowy, ale my nic nie możemy mu zrobić"... No to po co te całe allegro protect? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Drusus3m Cześć. Allegro Ochrona Kupujących jak najbardziej działa i pomaga kupującym, ale pamiętaj, że każda sytuacja jest bardzo indywidualne. 

Osoba rozpatrująca wniosek może poprosić Cię o dodatkowe dokumenty lub uzupełnienie informacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Drusus3m
#7 Wielbiciel

Przesłane klarowne informacje, czarno na białym a i tak wyszła "spychologia". Jak dla mnie to, to tak nie powinno działać tylko rzeczywiście powinien być wpływ na sprzedającego z Waszej strony 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Drusus3m

Transakcja sprzedaży jest między tobą a sprzedawcą. Allegro nie jest tu stroną oni tylko udostępniają miejsce stronom do jej przeprowadzenia.

Jeżeli chodzi o program Allegro Ochrona Kupujących, to jest to dobrowolne i uznaniowe świadczenie ochronne na rzecz kupujących. 

Ogólnie Allegro można porównać do bazaru lub centrum handlowego (tyle że w internecie). Czy jak idziesz coś kupić na bazar lub centrum handlowego i dany sklep wyda ci źle towar, to domagasz się potem kasy od właściela bazaru lub centrum (albo od właściela budynku)? 

oznacz moderatorów

Drusus3m
#7 Wielbiciel

Chyba trochę źle na to patrzysz, bo to jakbyś miał za złe istanienie chargeback przy płatności kartą. Jeśli jakaś instytucja bądź firma zapewnia Cię, że są w stanie Ci pomóc w sporach, to chyba powinno to działać. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Drusus3m a te sztuki to przypadkiem nie różnica miedzy tytułem oferty a opisem bo ktoś zmienił produkt w katalogu i nie był to ten sprzedawca?

oznacz moderatorów