anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro protect nie działa?

Client:43662982
#7 Wielbiciel

No cóż. Zakupiona karta kolekcjonerska. Karta, która przyszła różniła się wyglądem od tej na zdjęciach ( przyszła podrobiona). Od razu rozpoczęta dyskusja ze sprzedawcą - zgłosiłem jako „produkt niezgodny z opisem. Sprzedawca motał  najpierw, że oryginał, potem że „W SUMIE SAM NIE WIE CO WYSŁAŁ” a potem, że ja ją podmieniłem. Allegro zaleciło zgłoszenie sprawy na policję - to nie wystarczyło, kazali dostarczyć pismo z prokuratury o odmowie wszczęcia postępowania. Pytałem specjalnie czy jeżeli jest odmowa to takie pismo jest konieczne. Odpowiedzieli, że tak. Dostarczyłem pismo z prokuratury o odmowie wszczęcia postępowania więc allegro mi odpowiedziało, że jak jest odmowa to nie ma zwrotu z allegro protect. Niezły cyrk. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

Ale jaja 🤣

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:43662982 Jeśli masz wątpliwości dotyczące odrzucenia wniosku, o wszystkie kwestie dopytaj w korespondencji prowadzonej z osobami, które znają szczegóły sprawy i podejmowały decyzje. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:43662982
#7 Wielbiciel

Oczywiście, że mam wątpliwości dlatego dopytałem „dlaczego?!”

oto odpowiedź:

Przykro mi, że prokuratura odrzuciła Pani zawiadomienie. Nie możemy jednak wypłacić rekompensaty z powodu odmowy i tak jak informowaliśmy wcześniej możemy warunkować wypłatę rekompensaty od przedstawienia wspomnianego dokumentu.”

oznacz moderatorów