anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro zamknęło moją dyskusję i nie wypełniło wszystkich zobowiązań?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:54581730
#7 Wielbiciel#

Allegro zamknęło moja dyskuje ze sprzedawcą, a nie zostały spełnione moje prośby. Ta firma sprzedaje produkty niezgodne z opisem, nie zależy mi tylko na zwrócie środków, ale i także aby ta Pani zmieniła opis niezgodny z produktrm,który oferuje przez wasza aplikacje. To się kwalifikuje do zgłoszenia do UOKiK 

oznacz moderatorów
41 ODPOWIEDZI 41
NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Jaki był powód zamknięcia dyskusji? jeśli przez 30 dni nie nacisnąłeś że dyskusja nie została rozwiązana to allegro z automatu zamyka taką dyskusje.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Spełnienie oczekiwań, a nie zostały w 100% spełnione

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:54581730 Dziękuję. Skieruję ofertę do weryfikacji przez odpowiedni zespół. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:54581730 Proszę, podaj numer zamówienia, którego dotyczy wspomniana dyskusja. Poproszę o jej wznowienie. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

a88e4630-8ccf-11ef-85d6-e970f14fd51e 

Sprzedawca zwrocila 50% srodkow. Prosiłam dodatkowo o to by zmieniła opis na prawidlowy, ale bezskutecznie.

Bardzo dziękuję

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Client:54581730 dyskusja została zakończona, ponieważ sprzedający spełnił Twoje żądania dotyczące zawartej transakcji. Żądanie dotyczące zmiany (rzekomo wprowadzającego w błąd) opisu oferty wykracza poza ramy transakcji. Nawet jeżeli jest ono zasadne (tego nie wiem), jest to wyłącznie sprawa sprzedawcy, w jaki sposób opisuje on swoje oferty. To on ponosi ewentualne konsekwencje z tego tytułu.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Laquatus
#8 Zapaleniec#

@msniezekczyli Allegro jawnie i bez skrupułów przyznaje, że pomaga w przestępstwach z artykułu 286 Kodeksu Karnego?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Hallo jest tam ziemia? Opis oferty pochodzi z katalogu a właścicielem katalogu jest uwaga allegro które bardzo często wie lepiej co ma być w produkcie niż producent ergo jak ma zmienić coś czego nie może edytować? Co najwyżej zgłosi błąd w katalogu a kiedy i czy w ogole poprawią to insza inszość

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@az1rael nie - sprzedający cały czas mogą (choć nie muszą) dodawać własny opis i zdjęcia do ofert. I to jest właśnie ten przypadek - sprzedający nie powołuje się na brak wpływu na opis, tylko jednoznacznie odmawia jego zmiany twierdząc, że nikt wcześniej nie miał z nim problemu.

@Laquatus musiałbyś bardziej precyzyjnie opisać, co masz na myśli.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@msniezek przykładow na tym forum na to, że allegro komuś samo zmieniło coś w ofercie albo nie chce zmienić oczywistego błędu na tym forum są setki jak nie tysiące na tym forum, za to wspomniany przez Pana przypadek ze sprzedawca sam zostawia blędny opis to ja 1 raz widzę... całość wypada nieobiektywnie bo się wierzyć nie chce. Podobnie inne działania portalu wiarygodności wam nie zwiększają wręcz przeciwnie wkurzacie ludzi ostatnio kupujących hurtem na wagę. Co do oferty chętnie się nad przypadkiem pochylę sa jawne więc wszyscy chętnie zerkną co to za opis budzący kontrowersje bo jestem wstanie uwierzyć ewentualnie w chińczyka co podpina sam nie wie co pod co ale to też wasza wina że pozwalacie im na handel bo wystarczyłoby żeby sobie zatrudnili polskich pracowników by im ogarnęli obsługę kont i klientów

oznacz moderatorów
Halfrunt
#19 Nestor#

O tak popieram, ten pan Izrael ma rację.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Halfrunt jaki Israel?! 

oznacz moderatorów
NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@az1rael jest coś o czym nie wiemy 😄 ?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@NipponShorty jakbym był Israel to bym allegro dawno wykupił...

oznacz moderatorów
NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@az1rael oczywiście po korzystnej cenie 🙂

oznacz moderatorów
2Annag-Antyki
#8 Zapaleniec#

Ech pewnie nie długo będzie bardzo korzystna. Po ile chodzą spółki upadłościowe?

oznacz moderatorów
Halfrunt
#19 Nestor#

@az1rael oooo pardą, pisze ze smartfona i autokorekta zrobiła swoje 😀

Apolodżi

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

W ofercie jest zapis dotyczący materaca "100% bawełna" poniżej wypełnienie watolina.

Jak mi wiadomo watolina może być zrobiona z różnych materiałów. Może być z wełny, bawelny lub poliestru.

Patrząc na opis 100% bawełna pomyśleć mozna. Ze to watolina z bawełny.. I zamówiłam.. po wszystkim córka się strasznie pociła na tym materacu. Mowie co jest. Patrzę. A na metce 50% bawełna, 50% poliester. A więc ta watolina jest z poliestru.. Pani niestety nie chce tego zmienic. Według mnie ten opis celowo wprowadza w błąd. Ktoś spojrzy " oo 100% bawełna, super, zamówię" . Warto zapisać poszewka 100% bawełna, wypełnienie to watolina wykonana z poliestru. 

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@az1rael to świetne rozwiązanie, żeby się pochylić nad tym przypadkiem - na pewno lepsze, niż wypowiadać się na jego temat bez pochylania. I maskować swoją wpadkę z możliwością dodawania własnych opisów produktów jakimiś ogólnymi oskarżeniami w stronę Allegro niezwiązanymi z tą konkretną sprawą. Spójrz na poniższy zrzut, jest na nim zarówno możliwość użycia opisu/zdjęć z katalogu, jak i wpisania ich ręcznie.

opis.png

A jeżeli "całość wypada nieobiektywnie" i "się wierzyć nie chce" to szczerze mówiąc nie wiem, co tu jeszcze robisz.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów