anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
586 ODPOWIEDZI 586
xpx
#8 Zapaleniec#

Na **piiip** jest opcja wyszukiwania w opisie, w dodatku wile przedmiotów jest tańszych

oznacz moderatorów
Sansei
#7 Wielbiciel#

Na amaz-onie nie ma szukania po treści ofert. Nie ma też tego na ali. Nie ma na e-baju. 

(nazwy celowo zmienione)

Allegro skutecznie wygrywało z powyższymi portalami na polskim rynku. Bo było lepsze. Rewelacyjnie zablokowało start ebaja, który okazał się fatalny w wyszukiwaniu. Może amerykanie byli przyzwyczajeni do takiej jakości, ale wyszukiwanie na allegro dzięki bardzo detalicznym kategoriom i szukaniu po opisach było o niebo lepsze. ebaj przegrał na starcie.

Dziś allegro strzela sobie w stopę a myśli że się rozwija w dobrym kierunku. 

Szukam dziś szczotki 36mm do odkurzacza Electrolux. Nie ma szans. Nie znajdę jej na allegro. Nie ma takiego filtru, i nie oczekuję że ktoś go doda. Szukając bez "36mm" mam 1700 wyników, i nie wiem jak się przez to przekopać, a szukając z "36mm" mam 1 wynik i to zły. 

Sorry Allegro ale po konkretne produkty trzeba będzie wchodzić do sklepów branżowych, bo u Was się ich nie da znaleźć. Szybko zobaczycie jak Wam będą sprzedawcy odchodzić bo nie będą mieli obrotu, i będą robić własne sklepy, gdzie będą mieli realny wpływ na mechanizmy szukania i parametry filtrów.

oznacz moderatorów
dorothy2
#10 Popularyzator#

Na e***u jest opcja szukania w opisie: musisz wejść w "Zaawansowane" obok wyszukiwarki i zaznaczyć ptaszka przy "Wyszukaj z uwzględnieniem" - "Nazwa i opis".

oznacz moderatorów
natty_91
#8 Zapaleniec#

xD

natty_91_0-1730058870597.png

brak mi słów. śmietnik zrobiliście.

oznacz moderatorów
Helmut55
#1 Nowicjusz#

Niestety nie można znaleźć "RTX WCM 1MR", a jest to jeden z wielu modeli sterowników. Nie wiadomo jak niby miałbym go znaleźć, nie przeszukując w opisie aukcji? Przecież wszystkich parametrów urządzenia nie umieścimy w opisie aukcji? Jak znaleźć unikatowe numery EAN (GTIN)? Być może, że ta opcja była rzadko wykorzystywana, bo trudno szukać w ten sposób np. ciuszków, ale cała technika to co innego. Poza tym ludzie nie wiedzą jak to robić, jak nie wiedzą jak znaleźć 2 suplementy u jednego sprzedawcy czy wyszukać coś po obrazie. Nie wiem skąd te 3 łapki w górę? Czyżby komuś, kto tej opcji nie używał, bezinteresownie przeszkadzała? Jest wiele innych opcji, dla mnie dziwnych, z których nie korzystam, ale jakoś mi to nie przeszkadza, [po prostu je ignoruję. 

oznacz moderatorów
Pobut
#7 Wielbiciel#

Funkcjonalność wyszukiwania w opisach JEST POTRZEBNA.

oznacz moderatorów
nonszalancja
#7 Wielbiciel#

Szukam oprawki lub lampki elewacyjnej z trzonkiem G4.

Opcja 'szukaj w opisie' pozwalała na szukanie we wszystkich kategoriach.

Skoro tak fajnie teraz wszystko działa, to poproszę o info jak teraz znaleźć przedmiot jednym zapytaniem WE WSZYSTKICH KATEGORIACH? 

oznacz moderatorów
ameld
#8 Zapaleniec#

a jak wyszukać paska do suszarki o numerze  9000385044 ??? - mądrości ty moja

a także jak szukać części samochodowych ??? 

-czy sprzedawcy maja umieszczać dziesiątki numerków w słowach kluczowych , a może pobieracie lub zamierzacie pobierać opłatę za każde słowo kluczowe to wyjaśniałoby usunięcie szukaj w opisie bez takich dyrdymałów.

oznacz moderatorów
oneiroo
#2 Obserwator#

Nicol, widzę, że pomimo pracy w allegro nie rozumiesz korzyści płynących z zabranej funkcjonalności, a więc nie umiałaś korzystać z serwisu w pełni sposób. A to był często jedyny sposób na znalezienie w gąszczu tysiąca podobnych oferty tej właściwej. Ale wiem o co chodzi, o pieniądze, zapewne funkcja ta generowała zapytania mocno obciążające system stąd została wyłączona. Szkoda, że nie zajmiecie się u was podróbkami, chińskim spamem, wystawieniem setek ofert na ten sam produkt różniącymi się opisem, bo z każdej wystawionej aukcji macie prowizję. Czyli kasa, kasa, kasa, funkcjonalnością więc zbliżacie się do **piiip**a i innych serwisów takimi decyzjami. Userzy są nie ważni.  A to już mały krok do korzystania w większym stopniu z oferty konkurencji. Pycha kroczy przed upadkiem. 

oznacz moderatorów
buyspeed
#7 Wielbiciel#

Spełniała swoją funkcję znakomicie, ale ewidentnie się wam cyferki nie zgadzały i postanowiliście zepsuć najistotniejszą funkcję która czyniła allegro lepszym od konkurencji - wyszukiwarkę.

Trzymałem za was kciuki jak wchodził **piiip**, ale teraz to jak dla mnie możecie zdychać.

oznacz moderatorów
boismortier
#9 Pomysłodawca#

niech się wypowie jakiś inny moderator i uzasadni to jakoś sensownie, bo ta moderatorka nie kuma

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@boismortier nie otrzymasz sensownej odpowiedzi , zwykle zasłaniają się owianą tajemnicą

,, decyzją biznesową ,,

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@boismortier Wypowiedział się już szef moderacji w innym poscie.

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

...lub przekaże do odpowiedniego działu. Dział nazywa się Amba Fatima.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Przyjemność robienia zakupów tu to już historia . Teraz tylko "wybrani" będą mogli handlować i tylko ich produkty będą podsuwane w wyższych cenach i nie zawsze w odpowiedniej jakości.

oznacz moderatorów
bronzo77
#9 Pomysłodawca#

Jakaś stażystka...

oznacz moderatorów
ag70
#9 Pomysłodawca#

Innymi słowy: czy jest tam jakiś nie milenials na pokładzie?

oznacz moderatorów
szymela54
Maestra

@boismortier Znowu nie ma nie ma? Jak nie ma, jak jest Nie ma?

Ale żarty😉 na bok. Tej opcji nie ma, tak jak wielu innych potrzebnych. To i użytkowników zapewne coraz bardziej "nie ma". Też mnie ciekawi ten "niewielki procent" (w którym i ja się mieszczę).

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@boismortier Opcja „szukaj też w opisach ofert” jest funkcją, którą udostępniliśmy w przeszłości, gdy nasza wyszukiwarka nie uwzględniała jeszcze wszystkich parametrów.

Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 "Bardzo dobrze, ale nie na temat" - jak mawiała moja pani od polskiego. 

"Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe" - ale nie przeszukuje opisów, a o tym jest ten wątek 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów