Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Czy komuś jeszcze odpowiedzi pracowników Allegro kojarzą się z https://www.youtube.com/watch?v=uyJh49RH_2M?
Chyba zaraz wybuchnę jak gejzer. Jestem od 16 lat na allegro i zrobiłem mnóstwo zakupów za dziesiątki tysięcy złotych ale teraz to co się dzieje rozwaliło mi głowę. Jak można tak zepsuć tą platformę to brakuje mi słów. Brak opcji wyszukaj w opisie? serio ? no przecież z tego nagminnie korzystałem!!!!!!!! Nie chce mi się już pisać o łączeniu tych ofert wszystkich bo to już jest dramat tak wielki, że mi się nóż w kieszeni otwiera jak to widzę!!!!! Zróbcie coś z tym !!!
Nie mamy Pana plaszcza i co Pan nam zrobi? 😉
mniej więcej tak właśnie wygląda obecnie allegromonopol, nie podoba się to do widzenia i mamy cię gdzieś, byłeś 20 lat stałym klientem, no cóż mamy to gdzieś. Największy portal w naszym kraju pokazuje nam że mamy sobie delikatnie mówiąc iść gdzie indziej robić zakupy on-line. Zapomnieli tylko że to dzięki tym co +20 lat temu zakładali pierwsze konta ten serwis w ogóle istnieje, sam zakładałem pierwsze konto za pomocą Poczty Polskiej.
Ty od szesnastu, ja od dwudziestu trzech... I szlag mnie chce trafić na te zmiany...
Ja też 23 lata... i na tym koniec, po prostu. Trochę szkoda, było tu wygodnie i tanio, ale skoro nie jest już wygodnie to wolę nawet trochę przepłacić i kupić gdzie indziej. Nie zamierzam więcej swoimi pieniędzmi wspierać takiego czegoś.
To trochę nasza wina, pozwoliliśmy rozpanoszyć się monopoliście. Byliśmy tu wciąż przez liczne zmiany, zwykle na gorsze, wszystko przyjmowaliśmy, co raz wyższa prowizja - przyjmowaliśmy, wyrzucenie prywatnych sprzedających niemal poza Allegro na jakieś podrzędne Lokalnie a potem rozłączenie go - przyjęliśmy, i tak dalej... Ale jak dla mnie w tym momencie pałka się przegła - jak to mówią. Dopóki zakupy były tu najtańsze, można było dużo przełknąć, ale dziś, kiedy już nie jestem w stanie znaleźć najtańszych ofert, to zwyczajnie nawet już nie będę szukać. Po prostu kupię gdzie indziej.
Porażka! Korzystam z Allegro od wielu lat i przez ten okres było wiele zmian na gorsze, część była też zdecydowanie na lepsze. Ale to jest pierwsza zmiana dla mnie fundamentalna, przez którą jestem bardzo poirytowany. Na tyle obniża atrakcyjność korzystania Allegro, że na chwilę obecną tylko Smart w jakimkolwiek stopniu utrzymuje mnie tymczasowo tutaj do czasu znalezienia zastępstwa odpowiedniej skali, które pozwoli mi zastąpić Allegro jako główną platformę e-commerce. Na chwilę obecną na pewno wzrośnie moja obecność na A-m-a-z-o-n, mimo, że nawigacji tam brakuje wiele do perfekcji. Nie mniej może to kwestia przyzwyczajenia. Allegro właśni straciło swój główny atut, więc jestem zmuszony szukać alternatywy.
Allegro niestety wbrew temu co sądzą klienci wciska nam coś pod pretekstem że coś jest po prostu nie potrzebne. Oni chcą na siłę zmusić nas do korzystania z ich katalogu. Przy czym ich katalog posiada ogromne braki, i posiada jedynie nie wielką część produktów które są dostępne na rynku.
Kłamią nawet że nie wielka ilość osób korzystała z tej opcji. Na grupach Facebookowych widzę przecież oburzenia kilkudziesięciu tysięcy użytkowników z powodu braku tej opcji. Ciekawe niby na jakiej podstawie w ogóle oceniają kto korzystał z tej funkcji a kto nie jeśli duża część osób korzystała z niej bez logowania na konto allegro.
Allegro przed usunięciem danej funkcji powinno prowadzić ankiety.
Co innego wprowadzić dodatkową funkcję aby kto chciał mógł z niej skorzystać, a co innego usunąć całkowicie starą funkcje.
Na pytania zawsze odpowiadają swoimi gotowymi formułkami bez żadnych danych. Mam nadzieję że powstanie szybko jakaś popularna alternatywa dla allegro. Bo usuwaniem tego co było dobre pogarszają wszystko. Szukanie czegokolwiek po frazie na allegro = częste wyniki całkowicie nie związane z produktem którego szukamy. Celowo mają marnować nasz czas. A dodatkowo mają wyeliminować za pomocą katalogu produktu konkurencję która nie będzie w stanie płacić za promowanie produktów lub zaoferować najniższą cenę.
W ten sposób produkują monopol, w efekcie gdy powstanie monipol sklepy na allegro które wyeliminowały konkurencję podniosą ceny.
Żaden mały przedsiębiorca ma się nie ostać...
"Kłamią nawet że nie wielka ilość osób korzystała z tej opcji. Na grupach Facebookowych widzę przecież oburzenia kilkudziesięciu tysięcy użytkowników z powodu braku tej opcji. "
KŁAMSTWO to ich chleb powszedni, w ten sposób zarabiają na życie. Góra oczywiście jest anonimowa, bo wie że robi świństwo i karze moderatorom i adminowi wciskać nam tu bezwstydnie kit, że ta KLUCZOWA OPCJA SZUKANIA W OPISACH jest niepotrzebne, że prawie nikt nie korzystał ale jednocześnie bardzo droga opcja w utrzymaniu... - aż mi się niedobrze robi gdy czytam ich wpisy, co za poziom: moralny i intelektualny.
PROBLEM JEST BARDZO POWAŻNY! Tysiące sprzedających wkładało mnóstwo pracy, wysiłku i traciło mnóstwo czasu na tworzenie dokładnych i szczegółowych opisów sprzedawanych produktów, allegro ich z tego nie wyręczało a jedynie dawało kilka informacji... teraz jednak stwierdziło, że te ich mikro opisy - tytuły aukcji i parametry mają być JEDNĄ INFORMACJĄ DLA KUPUJĄCEGO i tym samym przekreśliło pracę tysięcy sprzedawców a milionom kupujących szalenie utrudniło odszukanie tego co chcą dokładnie kupić... ponadto frustracja, niezadowolenie, strata czasu na przeszukiwanie wyników itp.
Dodatkowo allegro dzięki tym parszywym zmianą, bardzo zwiększyło KONTROLĘ nad tym co wyświetla użytkownikowi.... a to się bardzo przekłada na konkretne zyski konkretnych sprzedawców.
Wiecie dlaczego moderatorzy ucichli? bo po prostu sami nie wiedzą jak odpowiadać na prawdę, nawet im jest głupio zmyślać, że obecne zmiany są dla dobra użytkowników...
Wg mnie taki portal jak (e)(r)(l)(i).(p)(l) (tam jest opcja szukaj w opisach a portal się szybko rozwija) powinien teraz zrobić wielką akcje reklamową, ba! nawet jestem za tym aby zrobić zbiórkę na ich kampanie reklamową. Przyciągnęłaby niezadowolonych sprzedawców i kupujących z allegro tworząc dla niego realną alternatywę. To oczywiście wymaga czasu ale od czegoś trzeba zacząć... skoro tak nas tutaj ignorują.
Polecam zaprosić tych niezadowolonych tutaj, może (chociaż to mało prawdopodobne) do kogoś w końcu dotrze że wymyślanie koła na nowo nie ma sensu.
A co oznacza przymiotnik "niewykonawczy" przy nazwie piastowanego stanowiska?
Taki, który siedzi na stołku, nic nie robi, za nic nie odpowiada i bierze kasę?
Dyrektor niewykonawczy spędza czas na analizowaniu wyników biznesowych i oferowaniu strategicznego doradztwa i wsparcia zespołowi kierowniczemu, czyli robi zamęt na Allegro, ale za nic nie odpowiada😋
są anonimowi, jedynie znamy prezesa z jakimś zastępcą, reszta to jacyś dyrektorzy "niewykonawczy" cokolwiek to znaczy, taki bełkot korporacyjny, NIE WIEM kto podejmował tę wredną decyzje o usunięciu opcji "szukaj w opisach", prawdopodobnie ta osoba przekonała prezesa, że dzięki temu będą większe zyski a jak prezes spytał: a jakie są koszty, to odpowiedź była coś w rodzaju: "eeee kilku niezadowolonych, że coś tam nie mogą znaleźć ale zobaczysz szefie - jak nam zyski skoczą!", a tego prezesa o niepolskim nazwisku pewnie zupełnie nie obchodzi coś takiego jak niezadowoleni użytkownicy, on patrzy tylko na słupki itp. mieszka gdzieś poza Polską.... a kraj nad Wisłą to dla niego jakiś 3 świat i bezmyślnie klepną to co mu podsunęli. Facet kompletnie odklejony od rzeczywistości.
MODERATORZY a wraz z nimi rewolucyjna wierchuszka ucichła, bo chcą to wszystko przeczekać. Zapewne powiadają: ta burza w szklance wody za niedługo ucichnie. Niech się pospólstwo wyszumi i za chwilę wszystko wróci do normy. Zapomnieli, że rozwinęli się dzięki "dołom". Teraz góra ma nas w black doopje.
To idealny, wręcz wymarzony moment na działania konkurencji. Przy porządnej "akcji" wystarczyłoby kilka tygodni i połowa ludzi (zwłaszcza sprzedawców) by poszła z tąd - bez zastanowienia, a za nimi kupujący... I nowy rok Allegro zaczęło by z ogromnymi stratami i koniec - po monopolu. Tak nie wiele trzeba... Są 3 duże portale z potencjałem, ciekawe który to pierwszy wykorzysta??
Moja skromna "akcja" polega na tym, że rozesłałem maile do drobnych sprzedawców, u których do tej pory kupowałem na allegro, że po zmianach ich oferty się nie wyświetlają (bo faktycznie się nie wyświetlają). Zatem:
- ich trud włożony w sprzedaż towaru jest daremny
- mój czas zmarnowany w poszukiwaniu towarów, do których przez [edycja] algorytmy trafić obecnie nie mogę
- wniosek: UCIEKAĆ, UCIEKAĆ, UCIEKAĆ
na razie konsekwentnie trwam w bojkocie i mam nadzieję, że wytrwam do chwili, kiedy allegro uderzy się w piersi i przywróci tak potrzebne funkcjonalności
Większość tej "wierchuszki" powiązana jest z Allegro właśnie od czasu gdy zaczęto wprowadzać "rewolucyjne" zmiany w katalogowaniu i wyszukiwaniu. Daje to nieco do myślenia, kto za tym stoi. Wszystko wskazuje na to, że jak w przypadku większości korporacji i grup kapitałowych, sprzedający i kupujący są jedynie środkami do realizacji celów udziałowców. Do takich ludzi nie trafiają argumenty klientów i sprzedawców, lecz jedynie wyniki finansowe, tabele i wykresy. Jestem przekonany, że większość z nich nawet nie ma świadomości, że istnieje takie forum jak te w którym się obecnie wypowiadamy, nie mówiąc już o bezpośrednim czytaniu jakichkolwiek opinii. Realizację swoich "rewolucyjnych" pomysłów powierzają natomiast swoim korposzczurom, do których należą także moderatorzy. Nasze wzburzenie wyrażane na różnych forach ma raczej niewielkie szanse wpływu na zmianę sytuacji. Szybciej sygnałem do zmian może być odpływ użytkowników platformy i pogarszające się w związku z tym wyniki finansowe.
Moim zdaniem, bardzo trafnie opisałeś mechanizmy jakimi posługuje się Allegro, aby doprowadzić do eliminacji z tej platformy mniejszych oraz prywatnych sprzedawców. Działania te są perfidne i na tyle widoczne że aż dziwię się, że dotychczas nie zajął się tym UOKiK.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Drogie Allegro.
Bardzo dziękuję (*uwaga ironia*) za ostatnie zmiany związane z usunięciem wyszukiwania w opisie aukcji oraz obligatoryjnym grupowaniem ofert. Chcę kupić rolety-plisy zaciemniające. Konkretne plisy pod konkretny model okna. Bez problemów zrobiłem to na początku roku, dało się to wyszukać.
Niestety nie mogę ponowić zakupu, przekierowuje mnie jakiejś innej oferty niepasującej mi. No to szukamy.
1. Mogę wybrać producenta. Super. Rozmiar? Super. Kolor, ok... Ale *MODEL* okna? Zapomnij. A to jest kluczowe w tym wypadku. No tak, ale przecież mogę wyszukać w opisie, do jakiego profilu ramy pasuje. A nie, czekaj....
No i mam listę, zresztą mało pasującą, bo chcę plisy, a mam wszystko na tej liście. A potem klikaj człowieku i sprawdzaj w opisie, do jakiego modelu pasuje. Jasne nudzi mi się, chętnie przeklikam te marne kilkadziesiąt aukcji.
Zgodnie z dostępnym wyszukiwaniem plis do mojego modelu okna nie ma. Na prawdę?
Czyli jest super, kochajmy się, problem rozwiązany. Kupię sobie wspaniałą beżową roletę (bo plisy jakoś nie chcą się znajdować, mimo że są w ofercie) i przypną se ją chyba na ty....
2. Grupowanie. Temat rzeka. A raczej ściek. Mam listę wyników, pogrupowaną. Główna oferta za ~250pln. OK. Klikamy w listę ofert i co mamy? Identyczne oferty zaczynające się do 140pln. Dlaczego w takim razie *TA* domyślna wskazana jest prawie 2x droższa? Jest i wyjaśnienie! "Najlepsza oferta tego produktu wybrana pod kątem ceny i jakości sprzedającego." Brawo. Czas dostawy? To samo. Tańsza oferta: jakieś 4x więcej opinii, wyższa ocena od kupujących. To może cena?.... No tak, 2x wyższa to *musi być lepiej*.
Proszę, nie traktujcie mnie jak **piiip**y.
I wracając do podziękowań: chciałem wam podziękować, drodzy usprawniacze allegro, że w końcu zmobilizowaliście mnie, żeby wsiąść w samochód i podjechać do sklepu w pobliżu. I tam ostatnio kupiłem dokładnie to, co chciałem. Dodatkowo miałem pomoc miłej i kompetentnej obsługi.
I teraz też mam już gdzieś allegro i szukanie tutaj moich plis. Szkoda mi czasu. Podjadę je zamówić lokalnie.
W tym tygodniu potrzebowałem kupić 4 rzeczy do domu. Wyszukiwanie jest tak super, że 3 z tych 4 kupiłem lokalnie. Nie miałem siły, cierpliwości i w końcu szkoda mi było czasu na grzebanie w tym śmietniku zwanym dla żartu wynikami wyszukiwania.
Brawo. Tak trzymać, wsparcie dla lokalnego biznesu jest ważne!
Prawie 1000 pln niewydane tylko w tym tygodniu w waszym serwisie. Plisy będą kolejne. Dziękuję!
Tak trzymać, konkurencja wam niestraszna. Ale wygląda na to, że z takim podejściem do usprawnień "dla dobra użytkowników" sami się wykończycie.
Problem rozwiązany.