anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
586 ODPOWIEDZI 586
fozborn
#8 Zapaleniec#

Polecam E*R*L*I - ma wszystko co popsuli 🙂

oznacz moderatorów
jattu93
#8 Zapaleniec#

Tylu użytkowników Allegro jest mega niezadowolonych z tych tych dwóch Waszych ostatnich zmian pt. "wywalmy poszukiwanie w opisach i skatalogujmy produkty, żeby było im ciężej znaleźć to co CHCĄ znaleźć i wypchnijmy to co my chcemy" a Wy macie klapki na oczach. Przykro się na to patrzy. Drogi Moderatorze, w takim razie skoro Wasza wyszukiwarka przeszukuje wszystkie parametry - jak mam znaleźć komplet pościeli bawełnianej którą mogę prać w 60 stopniach. To jest przecież tak prosta rzecz! Proszę mi wskazać w którym miejscu w tym momencie wyszukiwarka uwzględnia ten parametr. To jest pierwszy, prosty przykład z brzegu. W tym momencie Allegro przestaje mi oferować to, co trzymało mnie przy tej platformie od lat. Nie widzę kompletnie sensu, aby marnować czas i nerwy na kopanie się z Waszymi nowymi genialnymi pomysłami. Jestem baaardzo rozczarowana. 

oznacz moderatorów
fanfoto
#8 Zapaleniec#

Po pierwsze primo to usuńcie ten du(m/r)ny napis "MAMY ROZWIĄZANIE", bo nie macie!

Po drugie primo - zawsze kupowałem podręczniki na Allegro, bo było łatwo i prosto z wyszukiwaniem po opisach. A tak... BYE, żeby nie napisać Auf Wiedersehen!

oznacz moderatorów
banitos_2006
#11 Animator#

polecam e.m.p.i.k.p..l

oznacz moderatorów
fozborn
#8 Zapaleniec#

Pijar jak w PiSie - chlew robicie a zachwalacie jakie to wspaniałe rozwiązania!

oznacz moderatorów
nowa47
#8 Zapaleniec#

Nie wyszukuje  nic sensownego. Poraszka!!!

oznacz moderatorów
voloaot1
#8 Zapaleniec#

To jakaś bzdura. Nie da rady szukać poprawnie bez tej funkcji.

Ustawień w Windowsie też mało użytkowników Windowsa korzysta, ale nie sądzę żeby któryś z pracowników Microsoft zdecydował się na usunięcie ważnej funkcji systemu.

Ok, jeżeli nie chcecie tej opcji w UI to dajcie jakiś zamiennik, albo natywnie włączcie opisy aukcji do fraz wyszukiwań.

Myślę, że każdy może dać po kilka dobrych use case'ów dla tej funkcji. Także zgłaszam się z gorącą prośbą, żeby nie psuć serwisu allegro.

oznacz moderatorów
ppw-project
#8 Zapaleniec#

Dlaczego oznaczono dyskusję jako "rozwiązano" ?

No właśnie problemu nie rozwiązano.

Jako sprzedawca odczułem wielki spadek zamówień. Jako kupujący nie jestem w stanie znaleźć tego co potrzebują, a widzę jedynie **piiip**yliard niepotrzebnych rzeczy.

Na prawdę koncepcja produktyzacji nie jest aż taka zła i sprawdza się, jeśli wiemy co chcemy kupić. Jeśli zaś szukamy czegoś i przeglądamy możliwości, to opcja "szukaj w opisach" była niezbędna!

oznacz moderatorów
Woytec60
#9 Pomysłodawca#

Przedwczoraj dostałem zaproszenie do "allegro share".

Oczywiście odrzuciłem a zapraszającego odesłałem do tego wątku ze stosownym komentarzem na temat Allegro.

I tyle w temacie Allegro 😞

oznacz moderatorów
MarGor
#8 Zapaleniec#

Wy tam w tym Allegro zachowujecie się tak jakbyście nigdy na tej platformie nic nie szukali przed zakupem. Gdybyście szukali to nigdy byście takich głupich ruchów jak usunięcie szukania po opisach nie usunęli. Wczęsniejsza opcja grupowania to też więcej szkody niż pożytku.

oznacz moderatorów
budrobbhp
#1 Nowicjusz#

Szukanie w opisach było zdecydowanie przydatne, dostawcy często wpisywali w opisach dane produktu takie jak np. symbol producenta, dzięki którym było można odnaleźć dany produkt. W  parametrach jest symbol producenta ale czasami błędnie wpisany i wystawcy aukcji wpisywali dodatkowo w opisach np. bez przecinków lub myślników. 

Aktualnie wyszukiwanie bez przycisku (wyszukaj w opisach) nie spełnia w pełni swojej roli.

Opcja powinna zostać bezzwłocznie przywrócona, trudno uwierzyć, że nie była używana, chyba że przez okazjonalnych lub niedoinformowanych użytkowników

oznacz moderatorów
Client:127132685
#7 Wielbiciel#

Z opcji korzystał niewielki procent bo była marginalizowana. Kiedyś opcja była widoczna, później została przeniesiona jako "checkbox" na końcu rozwijanej listy pod polem wyszukania. Późniejj wielokrotnie ta opcja dziwnnie przestawała być widoczna i było koniecznie czyszczenie cache przeglądarki żeby się pojawiła na nowo. 
O zainteresowaniu opcją świądczy wiele wątków na forum że ludzie się skarżyli że przestała działać.

oznacz moderatorów
fotil
#7 Wielbiciel#

Jak nie spełnia swojej funkcji ?  Spełniało swoją funkcje wręcz doskonale. Nie wiem ale moderatorka to chyba sztuczna inteligencja. Oczywiście bez urazy ale tak naprawdę nie wiem kto lub co generuje te odpowiedzi. Funkcja jest idealna do wyszukania szczegółu ,na którym zależy kupującemu, co tu więcej wydziwiać.. proste ,koniec kropka. 

oznacz moderatorów
tomko-cz
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  Dlaczego ta pani kłamie< Z tej opcji korzystają wszyscy mi znani allegrowicze, więc chyba po przeliczeniu to nie będzie "mały" procent. A aktualnie to wyszukiwarka nie przeszukuje wszystko, tylko nazwe, więc znów lipa. Oczywiście wiem, że jest to obecnie modne wśród programistów, robić wszystko na odwrót i żeby było jak najtrudniej cokolwiek czynić, ale co na to inwestorzy, przecież muszą widzieć, że to idzie z górki?

oznacz moderatorów
adaskacz
#7 Wielbiciel#

Szanowna Pani moderatorko,

Dołączam do osób, które twierdzą, że opcja szukania w opisach od dawna spełniała swoją funkcję i jest potrzebna do tego, aby wyszukać produkty, których potrzebuję.

Moim zdaniem parametrom produktów jest jeszcze bardzo daleko do ideału.

Allegro jest jeszcze serwisem aukcyjnym czy już sklepem internetowym z ograniczonym katalogiem produktów?

oznacz moderatorów
puchalsw
#7 Wielbiciel#

FAŁSZ. Rezultaty wyszukiwania bez opcji szukania w opisach są zawężone. Jeśli poszukuję produktu spełniającego jakieś parametry techniczne, a takie nie są zawarte w predefiniowanych parametrach produktu, wyszukiwarka nie zwraca takiego wyniku.

Sprawdzone wielokrotnie.

Nie bez złośliwości muszę stwierdzić, że wyszukiwarka w Temu.com działa o niebo lepiej od Waszej.

Tak trzymać (sarkazm)!

oznacz moderatorów
CrimeAndFolk
#1 Nowicjusz#

A co ta opcja przeszkadzała? To jasne, że w większości przyoadków uzywa się prostego wyszukiwania. Ale czasem jest potrzebne konkretne słowo z opisu. Nawet jeżeli uzywał tego niewielki procent użytkowników, to i tak są to tysiące klientów. No ale oczywiście odpowiedzi żadnej nie będzie, bo Wy wiecie lepiej co my potrzrbujemy 😞 

oznacz moderatorów
Ozzy76
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28 "

"Opcja szukania w opisach od dawna nie spełnia swojej funkcji i nie jest potrzebna do tego, aby wyszukać produkty, których potrzebują klienci. Z opcji tej korzystał niewielki procent użytkowników,  dlatego zdecydowaliśmy o jej usunięciu.

Była to funkcją, którą udostępniliśmy w przeszłości, gdy nasza wyszukiwarka nie uwzględniała jeszcze wszystkich parametrów.

Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe."

To oczywiście kłamstwo (skrajną niekompetencję wykluczam), które można bardzo łatwo wykazać na pierwszym lepszym przykładzie.

Oto wycieraczki: https://allegro.pl/oferta/piora-wycieraczek-silencio-a8-03-10-w2vm320v-14263644466

Mają one podane w swoim opisie nr OE 4E0998002. Niestety przy próbie wyszukania po tym właśnie numerze oferta ta nie wyświetla się. Nie wyświetla się też żadna oferta tej marki i nie tylko jej. A w opisie przecież jest jak wół 4E0998002.

Po co te kłamstwa i manipulacje???

oznacz moderatorów
Domeluszyn
#7 Wielbiciel#

Opcja była bardzo potrzebna. Stały trend, inni wiedzą lepiej co jest lepsze... Szczerze, właśnie przez taki kierunek zmian coraz mniej korzystam z Allegro i szukam innych sklepów i serwisów&nbsp;

oznacz moderatorów
saper_2
#9 Pomysłodawca#

Bzdury i 💩 znajduje teraz, wczoraj szukałem półki do lodówki po numerach katalogowych, wasza "zaje....inteligneta wyszukiwarka" pokazała ze nie ma i wciskała mi kompletne **piiip**oły nie stojące nawet koło lodówek. Wpisałem w google, i BAM trafiłem od razu w 2 linku na oferte  na ALLE-mamy-wyj---na-użytkowników-GRO - sprzedawca alternatywne numery katalogowe umieścił w OPISIE, gdzie wasza PRZE-ZAJE-INTELIGENTNA wyszukiwarka nie znalazła.

oznacz moderatorów