Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Cały internet jest pełen miejsc, gdzie można kupować 😉 większość sprzedawców ma też swoje sklepy...
Dwadzieścia lat temu uzupełniałem tu przede wszystkim swoje kolekcje, sprzedając nadwyżki, potem sprzedając inne używane rzeczy... Przez wszystkie te lata akceptując co tutaj się działo: co raz wyższe prowizje, wywalenie prywatnych sprzedających poza nawias (na Allegro Lokalnie) - to jeszcze udawało się obejść klikając w ten maleńki link pozwalający wystawić jednak na normalnym Allegro... Potem prowizje już całkiem **piiip***** w kosmos - faktycznie bywało że lepiej opłacało się na Lokalnie wystawić... Potem już nie opłacało się tu wcale wystawiać, no ale pozostało kupowanie - było tanio, wygodnie... (może nadal jest tanio, tylko nie mam czasu tego sprawdzać, przez zbyt dużo śmieci trzeba się przebijać).
Dla mnie osobiście te zmiany są taką cholernie gorzką pigułką do przełknięcia chyba głównie dlatego, że wiem iż to też moja wina - nas wszystkich, to my wyhodowaliśmy na własnej piersi tego molocha... przełykaliśmy wszystko, ale mnie już w końcu w gardle stanęło i w tym momencie mam dość.
Oj zgadza się !
Słoiki z allegro się nie popisały tym razem.
Brak możliwości szukania po konkretnej frazie znajdującej się w opisie to jedno wielkie g...
Szukam po prostu przez google i czekam z nadzieją, aż jakiś spec wymyśli nakładkę czy cuś co ominie brak tak potrzebnej opcji.
No ale szukasz przez Google i nadal dajesz im zarobić? 😞
Też nie rozumiem takiego podejścia. Nakładki, pluginy, zewnętrzne programy - do wyszukiwania ofert na Allegro. Czy po to Sprzedawcy płacą bardzo wysokie prowizje dla Allegro, żeby jeszcze Kupujący wspomagali ten pazerny portal tworzeniem nakładek na jego wadliwą wyszukiwarkę?! Kupujący, opamiętajcie się! Trochę refleksji - co Wy wspieracie takim wpraszaniem się na siłę.
"tworzeniem nakładek na jego wadliwą wyszukiwarkę" ona nie jest wadliwa, ona jest tak celowo i premedytacją zaprogramowana (a wcześniej testowana przez wiele miesięcy), tu chodzi o GIGANTYCZNE pieniądze a nie o wygodę kupujących czy równe szanse dla drobnych sprzedających - jest to tzw. DECYZJA BIZNESOWA. Krok po kroku (takie gotowanie żaby) wyszukiwarkę Allegro zmieniają tak aby coraz bardziej przypominała w działaniu sugeściarki czyli pseudowyszukiwarki znane z /\m/\zona czy /\liexpress.
Nie sugeruj się też tutaj wypowiedziami moderatorów, bo im płacą za to aby nam kłamać prosto w oczy i pluć nam w twarz.... - mocne słowa, ale jak inaczej nazwać łajdactwo typu: "mało osób korzystało z opcji <<szukaj w opisie>> dlatego ją usunęliśmy" i jednocześnie "była to bardzo droga opcja w utrzymaniu" i mocno im serwery grzała.
Drogie Allegro wiecie może jak rozpadło się Imperium Rzymskie? Pewnie zapatrzeni w słupki i zajęci pazernym i często nieuczciwym zdobywaniem pieniędzy (eliminując drobnych sprzedawców w "białych rękawiczkach") nie wiecie. Powiem wam: od środka!
Moim zdaniem, to jak dotąd najbardziej trafny opis obecnej sytuacji jaki czytałem.
Pewien czas temu, próbowałem uświadomić bywalcom tego forum, że zarząd tej gnijącej platformy jaką stało się Allegro, nie kiwnie nawet palcem aby spełnić
oczekiwania kupujących i sprzedających tak długo, jak długo nie przełoży sie to na wyniki finansowe satysfakcjonujące akcjonariuszy tej spółki. Kupujący i
sprzedający są jedynie środkami do realizacji celów nadrzędnych, wśród których satysfakcja użytkowników z pewnością nie jest na wysokiej pozycji, lecz co najwyżej
stanowi jedynie pochodną procesu realizacji "strategii biznesowej".
Moderatorzy są w tym układzie tylko zwykłymi korposzczurami realizującymi narzucone im z góry zadania i oprócz wyświechtanych korporacyjnych formułek mają niewiele do powiedzenia, nie mówiąc nawet o jakimkolwiek wpływie na aktualny stan istniejącego problemu.