anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma opcji Szukaj w opisie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
boismortier
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna. 

oznacz moderatorów
737 ODPOWIEDZI 737
mat3us
#7 Wielbiciel#

Serio? Cenzurujecie "a*m*a*z*o*n"? 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@mat3us  Blokują, bo poprawna pisownia , to  A/\/\MAZON😋

oznacz moderatorów
ELEKTRONIK21
#7 Wielbiciel#

Pani to sprawdziła czy ktoś pani tak powiedział? Bo ja sprawdziłem i wiem, że Pani kłamie.  Proszę teraz znaleźć komplet rozrządu do Audi z siilnikiem "DDDA". Nie ma takiej aukcji według wyszukiwarki Allegro, a fizycznie jest kilkadziesiąt aukcji które w opisie zawierają słowo kluczowe "DDDA".  Sprzedający nie sprzeda a kupujący pójdzie i bez problemu kupi w lokalnym sklepie. 

oznacz moderatorów
jaros_12
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28 Proszę nie kłamać. To wasze badziewie nazywane wyszukiwarką pomija większość produktów, dla których słowa kluczowe są zawarte w opisach. I co ciekawe pomija te tańsze. Czyli co? Działacie na szkodę Kupujących, a na plus dla siebie, bo logiczne że od droższych produktów pobieracie większe prowizje...

oznacz moderatorów
DyG
#7 Wielbiciel#

"Opcja szukania w opisach od dawna nie spełnia swojej funkcji i nie jest potrzebna do tego, aby wyszukać produkty, których potrzebują klienci."

Właśnie próbuję kupić słuchawki nauszne i zależy mi na skórzanych nausznikach. Może mi ktoś powiedzieć jak teraz mam znaleźć taki produkt? W jaki sposób mogę znaleźć słuchawki w których opisach występuje słowo "skóra" bez skorzystania z tej niepotrzebnej funkcji? Obecne szukanie po tytułach czy wasze filtry są dla mnie bezużyteczne i nie umożliwiają mi wyszukania takiego produktu.

Czy ta opcja zjadała aż tak dużo zasobów, że trzeba było się jej pozbyć? No chyba nie skoro jak twierdzicie mało kto z niej korzystał. Czy może chodzi o uproszczenie UI kosztem funkcjonalności? Nie rozumiem logiki idącej za okrojeniem funkcjonalności strony. Dążycie do tego żeby być drugim **piiip**em na którym też nie da się normalnie wyszukiwać?

oznacz moderatorów
szneider
#8 Zapaleniec#

Chyba Pani sama nie wierzy w to co napisała? Proszę spróbować teraz wyszukać np ubranie z % zawartością wiskozy. Życzę powodzenia. Teraz jak się chce coś konkretnego znaleźć to najlepiej skorzystać z wyszukiwarki i wpisać na początku site:allegro.pl tu wpisujemy czego szukamy

oznacz moderatorów
przemo-c
#9 Pomysłodawca#

Dzięki temu ruchowi i kłamliwymi odpowiadaniu moderacji tutaj po 24 latach korzystania z allegro i prywatnie i dla firm i po zachwalaniu allegro wsrod znajomych i współpracowników jako dobrego pierwszego punktu szukania ofert bo zawiera oferty od wielu sklepów i prywatnych sprzedawców i nowe i używane to jest z grubsza koniec. Aplikacja już odinstalowania zakupy w zeszłym tygodniu dla firmy były niemożliwe do wykonania w allegro bez korzystania z innych stron więc równie dobrze nasza macierz nas dostała nową półkę i dyski poza allegro i przy tych kwotach oszczędność 14 PLN vs brak możliwości znalezienia interesujących mnie produktów bardzo jasno pokazalo mi że allegro to już nie jest miejsce na zakupy kilka razy w tygodniu. Także dziękuję allegro za 24 lata dość dobrego działania ale nie da się już z tego korzystać.

oznacz moderatorów
nowa47
#8 Zapaleniec#

Witam co za **piiip**  obsługuje ostatnio allegro jako administrator nic nie idzie znaleźć by coś kupić ,jeśli my kupujący nie znajdziemy tego co chcemy kupić to wy tępaki nie zarabiacie na prowizji .Ostatnio allegro to porażka nie można nic znaleźć. PORAŻKA!!! 

oznacz moderatorów
Gosiaczek681
#8 Zapaleniec#

Czyli podsumowując- nie ważne co chce klient-Ważne co chcą właściciele portalu.Zabawne dość.Każdy klient  powinien być traktowany jak Basza.J jeżeli chociaż jednemu jest  potrzebna usługa-to oznacza że jest ona POTRZEBNA .

oznacz moderatorów
Client:41173320
#8 Zapaleniec#

Nie jest potrzebna? Większego **piiip**yzmu dawno nie słuszałem. Jak nie jest potrzebna to proszę mi znaleźć bez ręcznego przeglądania treści aukcji szczotki do silnika pralki Beko o modelu WMD23500T
Zapewniam że są takowe aukcje, a wyszukiwarka bez zaznaczonej opcji szukania w treści nie zwraca ani jednego wyniku po zapytaniu "szczotki WMD23500T"

oznacz moderatorów
Kapone
#7 Wielbiciel#

Totalna bzdura, jak i wszystkie inne **piiip**iane "polepszenia" typu "łączenie ofert" lub jakiś chory wyskakujący opis z boku zamiast normalny opis w ofercie.

20lat korzystam z allegro, ale coraz bardziej się odechciewa!!!

oznacz moderatorów
magiksound
#7 Wielbiciel#

Oczywiście, że spełnia swoją rolę szukania w opisach słów kluczowych których szukamy!
Żadne niekompletne automatyzacje i próby grupowania i kategoryzowania nie zastąpią wolnej mowy sprzedającego i tego co chciał napisać w opisie wystawionego przedmiotu by naprowadzić kupującego na to co sprzedaje. Od czasu wycofania tej funkcji o wiele mniej znajduje tego czego szukam na Allegro!!! O wiele mniej kupuje i o wiele mniej zarabiacie.

oznacz moderatorów
kotek17
#7 Wielbiciel#

szukam części do agd obecnie nie da się tego robic bo cięzko w opisie umieścić 80 czy wiecej modeli do ktrych pasuje część

oznacz moderatorów
tomko-cz
#8 Zapaleniec#

Proszę usunąć tę bzdurę: 👎MAMY ROZWIĄZANIE!

ponieważ to nie jest prawda.

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
armeda
#2 Obserwator#

Niewielki procent użytkowników było świadomych takiej opcji bo nikomu z Allegro nie zależało by promować takie wyszukiwanie skoro liczy się dla niech reklama sponsorowana. Około 80% można było wyszukiwać bez tego ptaszka, ale gdy chce się wstawić konkretny parametr np. misa robota 10L to okazuje się że trzeba szukać przez Google, wpisują po kolei dział i temat i misa 10L. Zarozumiałość moderatorów Allegro jest godna pożałowania, ale przecież oni nie przysięgali jak lekarze służyć człowiekowi, to jest tylko garstka statystyków, mało korzystających to zlikwidować. Na pewno oszczędziliście na procesorach  i dyskach, i na pewno wywołujecie wściekłość starych użytkowników świadomych co było a nie ma.

oznacz moderatorów
wayne55
#10 Popularyzator#

Może trzeba zgłosić do google, że przerzucają moce przerobowe na nich ? 🙂

oznacz moderatorów
michal74ls
#7 Wielbiciel#

Ta opcja była potrzebna, jeżeli częściowo nie spełniała swojej funkcji, to dlatego, że nie zawsze dobrze działała (np. wyłączał się filtr wysyłka z Polski). Trzeba było naprawić tą funkcję a nie wyrzucać!

oznacz moderatorów
Majo_77
#7 Wielbiciel#

Świadomi korzystali z opcji "Szukaj w opisie", precyzyjne wyszukiwanie już nie jest możliwe. Śmieszny argument, poważna firma rozwija możliwości... Odpowiedź moderatorki dla mnie bez sensu, proszę znaleźć np. część samochodową po nr katalogowym -  po staremu można było - a tak szkoda tracić czas na Allegro i lepiej poszukać w alternatywnym serwisie/sklepie - będzie mniej zamieszania ze zwrotami.

oznacz moderatorów
smurf
#1 Nowicjusz#

Wnioskuję na podstawie powyższego wyjaśnienia, że należę do "niewielkiego procenta użytkowników" dla których ta funkcja była kluczowa. Szkoda że znika a była to jedna z funkcji wyróżniających Allegro od **piiip**a i podobnych. Jako jako niższość i użytkownik Allegro od samego jego początku uznaję wyższość Allegro w definiowaniu tego co jest dla mnie dobre a co nie. 

oznacz moderatorów
alvaro_pl
#7 Wielbiciel#

👎👎🤧

oznacz moderatorów