anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostępność punktu odbioru Allegro One Box Elbląg

MAMY ROZWIĄZANIE!
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

Witam, mam pytanie o automat Allegro One Box (zielony paczkomat), który od dosyć długiego czasu stoi w Elblągu przy ul. Żeromskiego 2 (przy markecie Leclerc). Dziś widziałem że automat działa, wyświetlacz normalnie wyświetla opcje ma ekranie, jednakże nie ma tego punktu możliwego do wskazania odbioru zamówień w Allegro. Pytanie czy ten punkt działa i kiedy ewentualnie będzie możliwy do odbioru zamówień z Allegro? Bardzo mi pasuje jego lokalizacja o chciałbym z niego korzystać.

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy Jeśli automat będzie gotowy do odbioru zamówień zobaczysz go po prostu na naszej mapce podczas dokonywania płatności i dostawy. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_ A ile czasu może to potrwać nim ten automat będzie gotowy ? Bo stoi on już jakiś czas i działa normalnie ekran dotykowy w tym urządzeniu, a wciąż nie jest dostępne. Czy to może potrwać dwa dni, tydzień, miesiąc czy dłużej ?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy Wszystkie automaty udostępniamy stopniowo, ale na ten moment niestety nie mogę wskazać Ci konkretnej daty.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_ na stronie https://allegro.pl/kampania/one/znajdz-nas jest dostępny punkt Allegro One Box w Elblągu, ul. Żeromskiego 2. Nadal jednak nie można go wybrać podczas robienia zakupów w aplikacji mobilnej (mam najnowsza wersję). Z czego wynika taka rozbieżność ?

oznacz moderatorów
Client:47295977
#11 Animator#

@Krzynioboy Nie czytałeś wątków, na niniejszym forum, na temat tych punktów? Ile ludzie mają z tym problemów? Nie korzystaj z nich, dopóki Allegro nie ogarnie tego bałaganu.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy Możesz przesłać zrzuty ekranu, na których problem będzie widoczny? Postaramy się to wyjaśnić.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

@nat_not przesyłam screeny, ze strony którą podałem wyżej, są tu widoczne 2 punkty darmowej dostawy, a w aplikacji tylko 1, brak jest Allegro One Box na ul. Żeromskiego 2, na którym mi zależy

IMG_20211221_172533.jpg

Screenshot_2021-12-21-17-26-55-185_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy Dziękuję. Konsultuję tę sprawę.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy W zespole technicznym nie udało się powtórzyć błędu, dlatego napisz proszę z której wersji aplikacji korzystasz, na jakim urządzeniu i jakim systemie operacyjnym. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

@nat_not aplikacja mobilna na Androida w wersji najnowszej, 7.17.0

Informacje o tel. na screenie

IMG_20211222_133502.jpg

IMG_20211222_133105.jpg

oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

Po prostu w aplikacji mobilnej nie ma możliwości wskazania punktu Allegro One Box, zielony automat w Elblągu ul. Żeromskiego 2, mimo że taki automat działa normalnie od miesiąca, i jest również na stronie Allegro z wykazem punktów (wyżej podałem link do strony z mapą )

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy Przekazałam te informacje do zespołu technicznego. Kiedy dostanę odpowiedź, dam znać.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

W tym momencie zauważyłem że punkt odbioru o którym pisałem pojawił się w aplikacji

oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

Teraz udało mi się dokładnie sprawdzić i wygląda na to że ten punkt jest dostępny ale tylko w wybranych ofertach, sprawdzałem wszystkie które są oznaczone z darmową dostawą. Załączam 2 screeny z aplikacji na których widać punkt i na którym brakuje

IMG_20211222_193052.jpg

IMG_20211222_193331.jpg

oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

IMG_20211222_173329.jpg

IMG_20211222_193307.jpg

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Krzynioboy Jeśli sprzedający nie udostępnia formy dostawy Allegro One Box, automat nie będzie widoczny. To nie błąd. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

czyli może być tak że Allegro One Punkt zostało udostępnione, a Allegro One Box już nie ?

nie logiczne to trochę, bo skoro mają część wspólnej nazwy "Allegro One ..." to powinny być podobną opcją dostawy, a okazuje się że to zupełnie co innego, więc jest to bardzo mylące

screen1.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Krzynioboy Jest to możliwe 🙂 Allegro One Box to nowa usługa, którą wciąż udoskonalamy i jeszcze nie wszyscy sprzedający mogą udostępnić ją w swoich ofertach. 

oznacz moderatorów
Krzynioboy
#8 Zapaleniec#

Przynajmniej dobrze to wiedzieć. Bo mi lokalizacja tego punktu Allegro One Nóż (jedyna w Elblągu) bardzo pasuje, a większość ofert nie ma możliwości dostawy do tego punktu.

oznacz moderatorów