Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam moderatorów. Coś w systemie pocztowym w Chinach zwraca paczkę do nadawcy. Nie miałam czasu śledzić cały czas szczegółów wysyłki ale nie ponowiono próby nadania i sprzedawca nic nie pisze o powtórzeniu nadania. Co z tym fantem zrobić ?
Zapytałam sprzedawcę może odpowie.
@rudzielec10824 Cześć, najlepiej poczekaj na odpowiedź sprzedającego.
Zakup nie jest pilny, widzę dwa nadania w systemie, tak jak by dwie paczki. Poczekam. Poprzednio bardzo szybko odpowiedział może teraz też odpowie
Czekam i czekam , paczka jedzie szkoda że nie piszą czym w aplikacji Allegro. Termin zwrotu już dawno minął. Normalnie fantazja w ocenie transportu z Chin. Sprzedający odpowiedział . Ale fajnie by było gdyby lokalizacja AMS była podana. Czy to są jeszcze Chiny/ Azja czy już Europa ?
AMS to Amsterdam w Holandii.
Dziękuję. 😀
tak jak widać na aplikacji zwrot już dawno minął a towar niedostarczony leży gdzieś w Amsterdamie i czeka na dalszą przesyłkę. Tu w tej chwili nie ma winy sprzedawcy tylko przewoźnika. Nie jest dla mnie dramatem czekać bo chyba się przyzwyczaiłam do tej długiej podróży paczuszki. Dramatem jestem system allegro w tej chwili bo towar może zostać uszkodzony podczas transportu a jest to szkło niestety. No i jest problem że ja już nie mam prawa zwrócić przesyłki przez system allegro. Może jednak zlikwidujcie przesyłki z Chin . Bo to zaczyna być śmieszne żeby przez dwa tygodnie Amsterdam nie potrafił wysłać tej przesyłki do PL . Towar za 20 PLN. Kurier cena z kosmosu w stosunku do wartości towar. Niech sobie Chińczycy otworzą magazyny w Europie na wszystko. Ogólnie są takie magazyny. Bylibyśmy o wiele spokojniejsi i bardziej zadowoleni.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy jest możliwość sprawdzenia gdzie znajduje się przesyłka która dotarła do Amsterdamu z Chin. Od miesiąca nie jest widoczna w aplikacji że gdziekolwiek ruszyła. Po prostu kamfora. Nie ma zwrotu do nadawcy też. Sprzedawca obiecał sprawdzić ale już kilka dni milczy. Komunikat z allegro nadal due wyświetla że zostanę powiadomiona o dostawie w dniu jej doręczenia. I nie chodzi o wartość pieniężną bo ta jest znikoma ale o unikalny produkt jedna chciałaby dostać moje termometry rtęci które zamówiłam.
dodaje numer przesyłki może pomoże
@rudzielec10824 przykro mi, ale nie posiadamy bardziej szczegółowych informacji, niż te podane tutaj. Jeśli potrzebujesz naszego wsparcia w porozumieniu się ze sprzedającym, załóż proszę dyskusję. Po 24h możesz poprosić w niej o nasza pomoc.
Dyskusja założona . Więc czekamy.
Wystąpił problem z wysyłką, sprzedawca już działa. Dziękuję.
@rudzielec10824 czytałeś to forum przed zakupem z Chin? to teraz sam sobie odpowiedz czy warto było....
nie czytałam forum , kupuję u Chińczyków i nie miałam do tej pory problemu z dostawą. Do Polski i do Szwecji. Nie tylko przez serwis Allegro. Widzę dwa nadania paczki więc chyba nie jest to wina sprzedawcy tylko gdzieś indziej
To zależy co kupowałaś i jaki był rodzaj wysyłki. Niektóre towary nie są przyjmowane do przewozu przez wszystkich przewoźników. Dawno temu tak mi się zdarzało, teraz już wiem że np. żadne baterie ani akumulatory " nie łapią się " na dostawę lotniczą.
Termometry podobno rtęciowe. Jak zakazane to mówi się trudno. Jakoś mi się nie uśmiech czekać na pociąg z Chin lub statek co kilka miesięcy płynie. Może sprzedawca odpowie. Nawet dobrze pisze w języku polskimi.