anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD nie dostarcza paczek do domu lub opóźnia dostawę o kilka dni

IgusiaQ
#1 Nowicjusz#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Chcialabym sie dowiedzieć czy jest dużo przypadków, ze korzystajac z Allegro Smart kurier DPD nie dostarcza paczki przez kilka dni i przedkłada codziennie dostawę, bądź zostawia w przypadkowym punkcie DPD (mimo, że jestescie w domu), a nie najblizszym miejscu zamieszkania i oznacza ze nie bylo Was w domu? U mnie to juz 3ci raz i telefon do Kuriera oraz DPD nie pomaga... zastanawiam sie czy to kwestia tego konkretnego Warszawskiego oddzialu czy moze globalna i przesyłki są traktowane jako drugi priorytet przez to że to Smart Allegro...

Sprawa byla tez zglaszana do DPD.

oznacz moderatorów
39 ODPOWIEDZI 39

wml
#7 Wielbiciel#

U mnie w przeciągu miesiąca DPD zagubiło już drugą paczkę, łatwiej wygrać w Lotto niż dodzwonić się do ich konsultanta. Zgłosiłem reklamację online, bo to jedyny sposób.

oznacz moderatorów

ammper
#7 Wielbiciel#

Opole piotrkowska 1 to samo - porażka ! inpostowi mogą czyścić buty ! A niestety coraz rzadziej mamy opcję wybrania inpostu do transportu.

oznacz moderatorów

bysss
#7 Wielbiciel#

Warszawa Ochota- do tej pory sporadycznie- ale w rym tygodniu - pomimo obecnosci w domu (praca zdalna) 3-krotnie juz od zeszlego piatku do dzis sroda- 3 przesylki zostaly rzucone donZabki kilometr dalej. Dzis specjalnie rano dzwonilem do kuriera (nie odbieral oczywiscie)i napisalem sms po czym 50 min potem dostalem info- ze nikogo nie bylo w domu i do odbioru w Zabce. To jest skandaliczne oszustwo. 

oznacz moderatorów

Client:118468858
#7 Wielbiciel#

Niestety, ale mnie to dzisiaj spotkało. Pomimo opłacenia dostarczenia paczki do domu otrzymałam wiadomość, że muszę ją odebrać z paczkomatu. Podobno kurier dziś dzwonił dziś 2 razy, ale ja byłam z mężem w domu i ni słyszeliśmy żadnego dzwonka. Dzwoniłam do DPD i jakaś pracownica powiadomiła mnie, że mają to w regulaminie, że kurierzy nie muszą przynosić paczek do domu odbiorcy, a od razu umieścić je w paczkomatach. Nie wiem zatem dlaczego pobierają opłatę za dostarczanie paczek do domu. To jest chore. 

oznacz moderatorów

SzymonL8
#10 Popularyzator#

Z DPD nie miałem nigdy takiego problemu (Małopolska), za to na trzech ostatnich paczkach od DHL było tak jak opisujesz.

oznacz moderatorów

violettano1
#1 Nowicjusz#
  • Ja mieszkam we Wrocławiu i mam to samo,DPD wogole nie przynosi przesyłek do domu,zawodzi sobie gdzieś gdzie mu wygodnie,a ja potem muszę jeździć po Wrocławiu za przesyłką, wydaje mi się, że skoro płacimy za to,to mamy prawo liczyć na przesyłkę,która dotrze do domu 
oznacz moderatorów

kasiagrochowska8
#9 Pomysłodawca#

W Czeladzi jest to samo paczka w doręczeniu a paczki niema infolinia jak by się zacięła w paczka w doręczeniu dziś będzie u Pani a paczki niema tą firmą to jest dramat!!!!

oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

Miałam dzisiaj potwierdzenia z DPD, o tym że Kurier Bartłomiej - 510863591 dostarczy do mnie dzisiaj 3 paczki. Teraz jest 20:00 a w opcji śledzenia widzę, że kurier nie dostarczył, bo odbiorca nieobecny. Do kuriera nie można się dodzwonić a infolinia DPD oczywiście już nieczynna. Celowo dzisiaj czekałam na te paczki. Mam allegro smart, taki to smart...  W zasadzie trzeba złożyć reklamację do allegro, bo podają dostawców, którzy nie realizują dostawy i brak z nimi kontatku. 

oznacz moderatorów

kasiagrochowska8
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie dpd to dno ja ostatnio na infolinię usłyszałam że kurier na ma obowiązku odbierać telefonu ani dostarczyć paczki haha a czekałam cały dzień na paczkę kurier kliknął status brak czasu na dostarczenie paczki dzwoniłam w ten dzień 4 razy do dpd kazali mu czekać na paczkę pytam do której do końca dnia haha kurier i tak nie dotarł złożyłam skargę oficjalna do dpd prowadzą teraz śledztwo co od...bał kurier Dpd najgorszą firma kurierska infolinia dno następne nie pomagają jak wogole ktoś się dodzwoni .Nie stety nie zawsze można wybrać firmę kurierską jest często narzucana z góry bo Dpd nigdy bym nie wybrała zawsze są problemy !!!!!

oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

To oznacza, że Allegro ma świadomość o braku dostarczania paczek przez DPD. Zatem naciąga kupujących na Allegro Smart wiedząc, że paczki nie dostarczy. To się nadaje na skargę do UOKiK.

oznacz moderatorów

januszcudak
#2 Obserwator#

DPD to jedno wielkie nieporozumienie ci hrabiowie potrafią nazwać **piiip**ą odbiorcę, że zamawia zbyt ciężki towar na Allegro

oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz#

Jeśli chodzi o przesyłki Allegro DPD - to jest totalna porażka. Dodatkowo - kupujący nie ma możliwości wyboru pomiędzy DPD , a UPS i Allegro samo wybiera dostawę.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

Ale to dotyczy umów podpisanych między Allegro a innymi firmami. Czyli wszelkie błędy w realizacji dostawy dotyczą Allegro, jako zarządcy, a nie sprzedających ani kupujących. W związku z powyższym, składajmy skargi do UOKiK z naszej strony, jako sprzedający i kupujący. UOKiK zaciągnie do tablicy Allegro i to oni muszą między sobą wyjaśnić obowiązki spoczywające na każdej ze stron.

oznacz moderatorów

wml
#7 Wielbiciel#

Ja zgłaszałem zaginięcie przesyłek (co ciekawe wydane były kurierowi do doręczenia i wtedy zaginęły) do UOKiK oraz UKE. W obu wypadkach dostałem informację, że regulamin DPD nie przewiduje składania reklamacji przez odbiorcę, gdyż nie jest ona/on stroną umowy, jedynie nadawca może taką reklamację złożyć. Tak więc DPD odrzuciło moje roszczenia, a zarówno UOKiK jak i UKE potwierdziły, że DPD nie naruszyło praw konsumenta, gdyż taki zapis faktycznie istnieje w regulaminie.

oznacz moderatorów

kasiagrochowska8
#9 Pomysłodawca#

Dotyczy dpd obojętnie czy jest to allegro czy inny sklep Dpd to dno !!!! Poprostu podrzuć link gdzie te skargi dawać 

oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

Problem leży po stronie Smart Allegro. W moim przypadku jestem kupującą, wykupiłam opcję Smart, czyli w moim przypadku miała być dostawa kurieem DPD DO DOMU, a nie do punktu.  Za to zapłaciłam abonametn dla Allegro. Zatem powyzwam Allegro do dostarczenia produktów zakupionych na tej platformie w formie dostawy DPD do domu.  Jeśli nie dostarczą moich trzech paczek do domu, to składam skargę do UOKiK na brak wywiązania się z umowy na usługę opłaconą via SMART ALLEGRO.

oznacz moderatorów

wml
#7 Wielbiciel#

Wielokrotnie składałem skargi do UOKiK na Pocztę Polską, teraz DPD. UOKiK zawsze, podkreślam zawsze skargi te odrzuca, oni nie są zainteresowani klientem indywidualnym. Jeżeli mam coś sugerować, to zgłoszenie interwencji do prezesa UKE, tam każde zgłoszenie traktują z należną uwagą.

oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

Ale to mnie zupełnie nie obchodzi. Złożyłam skargę na Allergo.

oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

Bo usługę dostarcza Allegro, a nie inne firmy. Ja zapłaciłam Allergo za Allegro Smart, i to jest ich problem.

oznacz moderatorów

KACZUCHA1
#8 Zapaleniec#

Dodam, że ja zakupiłam produkt, zapłaciłam. Allegro spierniczyło sprawę z dostawą. Więc sprzedawca musi mi odesłać wpłatę za zakup. Skoro Allegro nie ogarnia swoich własnych spraw, to zrobię zakupy w innym miejscu, a sprzedawca musi zwrócić kasę za brak dostarczenia towaru na mocy umowy z Allegro Smart. Odstąpiłam od umowy z powowodu braku dostaczenia kurierem. Koniec. Kropka. Kupię w innym miejscu. 

oznacz moderatorów