Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dla DPD nie ma znaczenia, że jesteś osobą niepełnosprawną. Przesyłki mogą być przekierowane do punktu odbioru, jeżeli umożliwi to szybsze doręczenie.
A obowiązek specjalnego traktowania osób niepełnosprawnych to zadanie operatora wyznaczonego (czyli Poczty Polskiej). To ona ma zapewnić specjalne traktowanie takich osób (trzeba złożyć stosowny wniosek w placówce lub przez listonosza).
@pecela "Przesyłki mogą być przekierowane do punktu odbioru, jeżeli umożliwi to szybsze doręczenie." naprawde??? jest na to jakiś punkt regulaminu lub prawa??
Bo moim zdaniem jeśłi paczka do pounktu koszuje 10 zł a przesyłka pod adres 16 zł to przesyłki pod adres nie powinny lądować w punkcie. Inaczej kurier mógłby wyrzucić wszystkie przesyłki w 3 punktach twierdząc ze to ich najszybsz metoda doręczenia.
Przesyłka możże byc do odbioru w punkcie jeśli np kurier nie zastał adresata a w tym przypadku to raczej niemożliwe.....
@Client:108925317 a może uda sie to załatwic po ludzku ????
W mailu o doręczeniu z DPD powienien byc telefon do kuriera. Kiedy otzrymasz maila po prosru zadzwonić, powiedzieć jaka jest sytaucja i poprosić aby kurier paczke przyniósł.....
No chyba że już zatargi z danym kurierem były, wówczas zostaje czekać ..... aż sie zmieni kurier
@Client:108925317 Proszę, podaj numer przykładowego zamówienia, którego to dotyczy. Skontaktujemy się z oddziałem i postaramy się wyjaśnić tę kwestię.
@Client:108925317 to zależy od kuriera i ile ma paczek, u mnie też DPD podjeżdża i dzwoni że czeka na dole z paczkami, nawet nie nosi 🙂
Wybieraj InPosta czy innego kuriera sprawdzonego, znającego Twoją sytuację, na wojowanie szkoda czasu nie przynosi żadnych efektów ( a czasem odwrotny wieczne awizo ) tym bardziej że brakuje kurierów i mają to w nosie, chyba że go złapiesz i pogadasz co i jak, czasem czekoladkę na święta 😄
Dzisiaj moją przesyłkę kurier dpd też bez porozumienia ze mną i bez próby doręczenia pod wskazany adres przekierował przesyłkę do punktu odbioru. Kurier zasłania sie tym że dzwonił do mnie, a nie dzwonił. Nie ma takiego połaczenia, co mozna sprawdzić u operatora. Nie dość że nie wykonał pracy to jeszcze kłamie i wyśmiewa klienta że papier toaletowy z dostawą kurierską. Jak widać nawet do dostarczenia papieru toaletowego się nie nadaje, zbyt trudne to dla niego zadanie. Przesyłka 1017122883296U.Łódź Bałuty, kurier Tomasz. Pomijam że jesteśmy osobami starszymi, bo to nie powinno mieć znaczenia. Płacę i chcę otrzymać to za co zapłaciłam. Mam nadzieję że Allegro wyciągnie konsekwencje w stosunku do dpd, bo jak można przeczytać także na innych forach firma kurierska dpd hurtowo nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań mimo iż bierze za to pieniądze. Pozdrawiam [edycja].
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
No dziewczyny wyjaśnijcie Pani jak to dla jej dobra wybraliście jej to DPD. I że to dla niej najbardziej optymalna forma dostawy. Ja mam nogi, wkurzam się ale jakoś to przeżywam, tu jest trochę gorzej...
Panią radzę zgłosić się do najbliższych gazet, może wtedy ktoś w tym portalu zacznie myśleć. Już jakiś czas temu sama się wkurzałam o losowe DPD i wyjaśniono mi, że "wybrano dla mnie optymalny sposób dostawy". Na lepszą odpowiedź od Allegro bym nie liczyła. Ale ja mam nogi i dwoje nastolatków w razie czego to jeszcze to przeżyję. A Panią współczuję... Tak ten portal traktuje wieloletnich użytkowników.
@XS-kaa bardzo Cię przepraszam za tę sytuację. Poprosiłam już o interwencję w DPD w Twojej sprawie, więc wrócimy do Ciebie z informacjami, gdy tylko je otrzymamy.