anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwa razy zapłaciłam za zamówienie, co teraz?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Anix29
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Witam. Zamawiałam karmę dla papug, poprosiłam szwagierkę aby zrobiła mi przelew internetowy, przy okazji zamawiała coś sobie i przez pomyłkę zapłaciła dwa razy na konto PayU ale na jednej z transakcji było inne IdT. Sprzedawca karmy dostał pieniądze 92.05 zł. A drugie tyle gdzieś zaginęło. Jak odzyskać te pieniądze i do kogo się z tym zwrócić. Zaznaczam że na jednej i drugiej transakcji wszystkie dane były jednakowe tylko różniły się IdT. Proszę o pomoc, dziękuję.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Anix29 metodą płatności był przelew tradycyjny, w taki wypadku zdublowana płatność powinna wrócić na konto lub (jeśli płatność była dokonana w placówce banku lub poczty) na konto techniczne banku. 
Prześlij proszę na adres spolecznosc@allegro.pl potwierdzenia obu płatności, wówczas będę mogła skonsultować sprawę z operatorem płatności. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
Anix29
#9 Pomysłodawca#

Wysłałam dwa załączniki

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Anix29 dziękuję! Jedna z tych płatności powinna wrócić na konto, z którego przelew został wysłany w ciągu 3 dni roboczych. Gdyby tak się nie stało, daj proszę znać 🙂 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
Anix29
#9 Pomysłodawca#

Dobrze.Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie 

oznacz moderatorów
lesiek
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Mam podobny problem. Zapłaciłem Blikiem, w banku nie mogłem potwierdzić, zamiast tego komunikat "Satatus płatności nieznany". Powtórzyłem, poszło. Za chwilę okazało się, że ta pierwsza płatność poszła również.

Czy mam spokojnie poczekać kilka dni?

Leszek

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lesiek Najprawdopodobniej to taka sama sytuacja, jak wyżej, a więc proszę, zaczekaj cierpliwie. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów
lesiek
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów