Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry,
do dnia dzisiejszego nie otrzymałem gwarantowanego zwrotu poniesionych kosztów związanych z zakupem gwintowników. Po odesłaniu towaru i uznaniu reklamacji /niezgodność towaru z opisem/ otrzymałem zwrot na konto 62,26 zł zamiast 93,24 zł. Czekam na zwrot pozostałej kwoty. Sprzedawca dyskusji nie podejmuje i na e-maile nie odpowiada.
Pozdrawiam Witold [edycja]
Dyskusja jest toczona przez Allegro?
@wjwycinka jeśli chodzi o zamówienie nr8ae2ae60-3dc4-11ee-b2d3-dbd838c84698 to sprzedający zwrócił 63,26 czyli kwotę za sam zakup, bez kosztów dostawy (z kosztami byłoby to 73,25 zł).
Czy to o ten zakup chodzi?
W tej sytuacji możesz założyć dyskusję. Gdyby sprzedający nie odpowiedział, po 24h od rozpoczęcia dyskusji będziesz mógł poprosić o naszą pomoc.
@la_nika sprawdz co @wjwycinka tam zaznaczy w formularzu zwrotu bo pewnie chodzi o koszt odesłania reklamacji plus cena towaru plus cena wysyłki, a wasz formularz jest dwa w jednym i kupujący głupieją i pewnie zgłoszony jest tylko zwrot a nie reklamacja lub sprzedawca zwrocil tylko za towar bo nie zna przepisow a powinien zwrócić wszystkie koszty uznanej reklamacji.
@az1rael właśnie nie mam w ogóle formularza zwrotu przy tym zamówieniu, więc wydaje mi się, że kupujący i sprzedający porozumieli się e-mailowo lub w inny sposób i nie wiem, czy to była reklamacja, czy zwrot.
Tutaj też @wjwycinka pisze o wyższej kwocie, niż koszt z przesyłką, więc musimy poczekać na informacje od zainteresowanego 🙂
@la_nika a czyżby to zakup od prywatnego a nie od firmy był? Może była zgoda na zwrot do prywatnej osoby wtedy nie byłoby kosztów nadania i odesłania do zwrotu, pozostaje kwestia że kupujący uważa to za reklamację na niezgodność z opisem a sprzedawca za nie podoba się to zwróć przyjmę i odam kasę...
@az1rael w zamówieniu, którego numer podałam, sprzedający był przedsiębiorcą 🙂
|
|
|
|
|
W dniu 04.09.2023 o 18:13, wjwycinka (Allegro) pisze:
Dzień dobry,
ponad tydzień temu do Państwa pisałem i oczekiwałem na odpowiedź. Wygląda na to, że trochę o mnie zapomniano. Ja dalej czekam na rozwikłanie "zagadki".
Pozdrawiam
Witold [edycja]
Od: PW_GALAZKA (Allegro) [edycja]
Wysłane: wtorek, 5 września 2023 09:04
Do: [edycja]
Temat: Re: Masz nową wiadomość od użytkownika PW_GALAZKA w Centrum Wiadomości
Dzień dobry, proszę odesłać towar na nasz adres nadawczy oraz dołączyć adnotację "reklamacja".
Pozdrawiam Marcin [edycja] |
Temat: |
ODP: Masz nową wiadomość od użytkownika PW_GALAZKA w Centrum Wiadomości |
Data: |
05 Sep 2023 18:29:24 +0200 |
Nadawca: |
wjwycinka (Allegro) |
Odpowiedź-Do: |
wjwycinka (Allegro) |
Adresat: |
|
Dzień dobry,
to nie mój koszt, proszę zamówić kuriera i podesłać etykietę listu przewozowego.
Pozdrawiam
Witold [edycja]
W dniu 06.09.2023 o 08:09, Marcin [edycja] pisze:
wysyłać kuriera czy inaczej?
Od: PW_GALAZKA (Allegro)
Wysłane: środa, 6 września 2023 09:06
Do:
Temat: Re: Fwd: Masz nową wiadomość od użytkownika PW_GALAZKA w Centrum Wiadomości
Dzień dobry.
Reklamację proszę wysłać na własny koszt.
Jeżeli reklamacja będzie rozpatrzona pozytywnie zwrócimy należność za wysyłkę.
Pozdrawiam Aneta [edycja] |
cd.
W dniu 06.09.2023 o 16:51, wjwycinka (Allegro) pisze:
Dzień dobry,
gwintowniki wysłane przez in post. Podsyłam nr paczki.
Pozdrawiam
Witold [edycja]
InPost <info@paczkomaty.pl>
Do:
Śr, 06.09.2023 13:01
etykietaInPostSzybkieNadania.pdf
22 KB
|
||||||
|
||||||
|
Wysłane: czwartek, 7 września 2023 08:04
Do:
Temat: Re: Fwd: Masz nową wiadomość od użytkownika PW_GALAZKA w Centrum Wiadomości
Dzień dobry.
Dziękuję za info, czekam na paczkę.
Cz, 14.09.2023 15:54
KFS 479_STO_09_2023.pdf
59 KB
Dzień dobry.
Zgodnie z ustaleniami, przesyłam fakturę korygującą.
Proszę o akceptację dokumentu, może być mailowo (wystarczy adnotacja: akceptuję warunki korekty).
Brak odpowiedzi co do przesłanej faktury korygującej w ciągu 3 dni będzie uważany za jej akceptację.
--
W dniu 14.09.2023 o 18:01, wjwycinka (Allegro) pisze:
KFS 479/STO/09/2023
Dzień dobry,
Po pierwsze: nie tak się umawialiśmy. Miałem otrzymać prawidłowy kpl. gwintowników /zgrubny +wykańczak/, i nie potrzebna jest korekta.
Po drugie: nie rozumiem tej korekty. Jeżeli ona ma coś wspólnego ze zwrotem gotówki, to zgodnie z naszą umową powinienem otrzymać zwrot gotówki 73,25 + 19,99 = 93,24 zł.
Po trzecie: nie mając wyjaśnień dotyczących wystawionej korekty - nie akceptuję warunków korekty.
PozdrawiamWitold [edycja]
Wysłane: piątek, 15 września 2023 08:08
Do:
Jeżeli zwrot gotówki w kwocie 63,26zł (wartość towaru) Panu nie odpowiada, to przybliżony termin oczekiwania na nowy towar wynosi ok 3 miesięcy.
Prosimy o decyzję w tej sprawie.
Pozdrawiam Aneta [edycja] W dniu 15.09.2023 o 14:12, wjwycinka (Allegro) pisze:
Dzień dobry, czas 3 miesięczny jest nie do przyjęcia. Kwota do zwrotu jest sumą kwoty transakcji plus kwoty odesłania towaru, zgodnie z Pani życzeniem, i wynosi 93,24 zł.
Dzień dobry. Reklamację proszę wysłać na własny koszt. Jeżeli reklamacja będzie rozpatrzona pozytywnie zwrócimy należność za wysyłkę.
Tak więc proszę o przesłanie tej kwoty na rachunek z którego była dokonywana płatność: [edycja] Brak wpływu kwoty 93,24 zł będę odbierał jako nieuczciwą praktykę firmy Gałązka S.J. i sprawę skieruję do arbitrażu. Pozdrawiam Witold [edycja] Od: PW_GALAZKA (Allegro)
Nie chcieliśmy, żeby Pan czekał tak długi czas, dlatego ten zwrot należności. Zwracamy należność za towar oraz możemy zwrócić koszt dostawy towaru na reklamacje, tylko prosimy o przesłanie potwierdzenia zapłaty za ten transport.
|
cd. 2
W dniu 15.09.2023 o 15:07, wjwycinka (Allegro) pisze:
W całej historii naszego e-mailowania jest to widoczne:
|
||||
|
@wjwycinka dziękuję za przekazanie tych wszystkich informacji. Widzę, że sprzedający wypowiedział się w dyskusji, ale faktycznie długo czekasz na decyzję, która powinna być dosyć prosta, dlatego w prowadzonej dyskusji napisz proszę, że czekasz od 15 września na zwrot kosztów dostawy i że sprzedający zaakceptował reklamację i zwrócił koszty samego przedmiotu następnie poproś o pomoc pracownika Allegro w dyskusji.
Monika, dziękuję za podpowiedź. Już to zrobiłem. Witold
Przecież to jest proste jak konstrukcja cepa. To co wyslaleś jako potwierdzenie zapłaty za wysyłkę reklamacji tym potwierdzeniem nie jest. Potwierdzenie przelewu wyslij albo fakturę za usługę / paragon bo nie wiem czym płaciłeś
Dzień dobry,
wysłałem potwierdzenie przelewu z banku, poniżej:
Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski SA
www.pkobp.pl tel. 800 302 302 lub +48 (81) 535 60 60*/**
* informacje sa dostepne po poprawnym zalogowaniu w serwisie telefonicznym
** opłata zgodna z taryfa operatora
własciciele: WITOLD
MAŁGORZATA EWA
data wydruku: 2023-09-15 g.15:06
Przelew z rachunku Szczegóły transakcji
Numer rachunku [edycja]
Data waluty 2023-09-06
Data operacji 2023-09-06
Opis Rachunek odbiorcy :
[edycja]
Odbiorca :
PAYPRO S.A.
Tytuł : P24-E2G-Z1A-Y9T 198499000A51732094
Typ transakcji Przelew z rachunku
Kwota -19,99 PLN
Dokument elektroniczny sporzadzony na podstawie art. 7 Ustawy Prawo Bankowe
(Dz.U. Nr 140 z 1997 roku, poz. 939 z pózniejszymi zmianami).
Nie wymaga pieczatki ani podpisu.
strona 1/1
pko_trans_details_20230915_150607.pdf
Pzdr. Witold [edycja]
Tzn nie na forum wyślij tylko temu co u niego kupowaleś
ma to od ponad trzech tygodni ...
Prześlij Sprzedawcy fakturę od przewoźnika. Potwierdzenie przelewu nie jest żadnym dowodem, zwłaszcza u przewoźnika, który umożliwia trzymanie środków na koncie klienta. Zapewne wysłali Ci ją na maila już po doręczeniu przesyłki, ewentualnie po zakończeniu miesiąca (nie wiem jak jest w InPost, bo nigdy nic nie wysyłałem tym przewoźnikiem - dla mnie stanowczo za drogo).