Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym zgłosić próbę oszustwa - propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka.
Dostalem dzisiaj takiego smsa, chciałem zgłosić
@Client:105189154 Dziękuję za zgłoszenie. Wiemy, że niestety tego typu wiadomości są wysyłane. Dobrze, że zachowałeś czujność!
Obrazek jest dla nas niewidoczny.
@hannaszulc Dostałaś propozycję zostania słupem - będziesz przyjmować przelewy od osób które zostały oszukane i przekazywać je dalej - tzw. pranie brudnych pieniędzy 🙂
Dziękuję za odpowiedź! Taki proceder trzeba gdzieś zgłosić?
@hannaszulc Wystarczy, że napisałaś tutaj 🙂 Zajmujemy się już tą sprawą, bo nie jesteś jedyną osobą, która otrzymała tę wiadomość i nam to zgłosiła.
Dziękujemy za czujność 👍
Dziękuję
@hannaszulc Gdzieś na forum mamy już to omówione wraz z filmikami na Youtube. To jest pranie brudnych pieniędzy dla mafii., ty zostajesz słupem, a docelowo masz duże szanse wylądować w więzieniu za udział w grupie przestępczej i wspieranie terroryzmu...
Zawsze jestem ostrożna w takich sprawach, wolę upewnić się i zgłosić gdzie trzeba, ale dziękuję za informacje
Witam , dostałem taki sms. Czy ktoś dostał coś takiego ? Jest legitne ?
@DrKor To zdecydowanie próba oszustwa. Proszę, korzystaj z opcji "zgłoś jako niechciane".
@DrKor To jest propozycja zostania słupem - będziesz przyjmować przelewy od osób które zostały oszukane i przekazywać je dalej - tzw. pranie brudnych pieniędzy 🙂
Dzień dobry otrzymałam smsa niby od firmy która współpracuje z allegro i poszukują osób do pracy online aby dodawać rzeczy do koszyka w celu zwiększenia ich popularności, wydaje mi się to bardzo podejrzane i uważam że takie rzeczy powinno się zgłaszać . Czy ktoś spotkał się z czymś takim wcześniej? Czy jest to oszustwo?
Tak, to jest oszustwo. I to powtarzające się nieustannnie, a jednak niektorzy, naiwni i bardzo potrzebujący pieniedzy, wciąż się na to łapią. W rezultacie zostają z długami do spłacenia.
Dzień dobry! Otrzymuje powiadomienia na sms i telegram:
“Witaj! Jestem przedstawicielem rekrutacyjnym Allegro z Polski.
Oferujemy pracę w niepełnym wymiarze godzin, w 100% zdalną.
Twoje zadanie jest bardzo proste: dodawaj wskazane produkty do koszyka, aby zwiększyć ich widoczność.
▶️ Dodanie 1 produktu = 20 PLN
▶️ Dodanie 8 produktów = 160 PLN
▶️ Dodanie 16 produktów = 320 PLN
Im więcej produktów dodasz, tym wyższe będą Twoje zarobki.
📲 Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z nami bezpośrednio.“
czy to fishing?
@Client:104963329 tak, to próba oszustwa, nie kontaktuj się proszę z nadawcami tej wiadomości.
@mlodyptaku dziękuję za zgłoszenie! Tak to próba oszustwa, dobrze, że zachowałeś ostrożność.