anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa - oferta pracy [09.2025]: propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:105189154
#1 Nowicjusz

Chciałbym zgłosić próbę oszustwa - propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka.

IMG_2516.png

 Dostalem dzisiaj takiego smsa, chciałem zgłosić 

oznacz moderatorów
51 ODPOWIEDZI 51
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:105189154 Dziękuję za zgłoszenie. Wiemy, że niestety tego typu wiadomości są wysyłane. Dobrze, że zachowałeś czujność! 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
hannaszulc
#7 Wielbiciel

IMG_7872.png

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Obrazek jest dla nas niewidoczny.

oznacz moderatorów
hannaszulc
#7 Wielbiciel

IMG_7871.png

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hannaszulc Dostałaś propozycję zostania słupem - będziesz przyjmować przelewy od osób które zostały oszukane i przekazywać je dalej - tzw. pranie brudnych pieniędzy 🙂 

oznacz moderatorów
hannaszulc
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź! Taki proceder trzeba gdzieś zgłosić?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@hannaszulc Wystarczy, że napisałaś tutaj 🙂 Zajmujemy się już tą sprawą, bo nie jesteś jedyną osobą, która otrzymała tę wiadomość i nam to zgłosiła. 

Dziękujemy za czujność 👍

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
hannaszulc
#7 Wielbiciel

Dziękuję 

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz

@hannaszulc Gdzieś na forum mamy już to omówione wraz z filmikami na Youtube. To jest pranie brudnych pieniędzy dla mafii., ty zostajesz słupem, a docelowo masz duże szanse wylądować w więzieniu za udział w grupie przestępczej i wspieranie terroryzmu...

#7 Wielbiciel

Zawsze jestem ostrożna w takich sprawach, wolę upewnić  się i zgłosić gdzie trzeba, ale dziękuję za informacje

oznacz moderatorów
DrKor
#7 Wielbiciel

IMG_2192.png

 Witam , dostałem taki sms. Czy ktoś dostał coś takiego ? Jest legitne ? 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@DrKor To zdecydowanie próba oszustwa. Proszę, korzystaj z opcji "zgłoś jako niechciane".

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DrKor To jest propozycja zostania słupem - będziesz przyjmować przelewy od osób które zostały oszukane i przekazywać je dalej - tzw. pranie brudnych pieniędzy 🙂 

oznacz moderatorów
Client:101817665
#1 Nowicjusz

Dzień dobry otrzymałam smsa niby od firmy która współpracuje z allegro i poszukują osób do pracy online aby dodawać rzeczy do koszyka w celu zwiększenia ich popularności, wydaje mi się to bardzo podejrzane i uważam że takie rzeczy powinno się zgłaszać . Czy ktoś spotkał się z czymś takim wcześniej? Czy jest to oszustwo? 

oznacz moderatorów
Mido
#11 Animator

Tak, to jest oszustwo. I to powtarzające się nieustannnie, a jednak niektorzy, naiwni i bardzo potrzebujący pieniedzy,  wciąż się na to łapią. W rezultacie zostają z długami do spłacenia.

oznacz moderatorów
Client:104963329
#2 Obserwator

Dzień dobry! Otrzymuje powiadomienia na sms i telegram: 

“Witaj! Jestem przedstawicielem rekrutacyjnym Allegro z Polski.

Oferujemy pracę w niepełnym wymiarze godzin, w 100% zdalną.

Twoje zadanie jest bardzo proste: dodawaj wskazane produkty do koszyka, aby zwiększyć ich widoczność.

▶️ Dodanie 1 produktu = 20 PLN

▶️ Dodanie 8 produktów = 160 PLN

▶️ Dodanie 16 produktów = 320 PLN

Im więcej produktów dodasz, tym wyższe będą Twoje zarobki.

📲 Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z nami bezpośrednio.

czy to fishing? 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104963329 tak, to próba oszustwa, nie kontaktuj się proszę z nadawcami tej wiadomości. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mlodyptaku
#1 Nowicjusz
  • IMG_6217.pngPrzed chwilą przyszła mi wiadomość jak powyżej. Wiem, że to scam, ale to jest chyba jedyne miejsce żeby to zgłosić.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mlodyptaku dziękuję za zgłoszenie!  Tak to próba oszustwa, dobrze, że zachowałeś ostrożność. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów