anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwny e-mail "allegro rozwiązało ze mną umowę i nie będę już mógł się zalogować"

Client:104010123
#7 Wielbiciel#

Witam...dostałem właśnie e-mail że allegro rozwiązało ze mną umowę i nie będę już mógł się zalogować...co to za jaja??? Na allegro tylko kupuję...nic nie kombinowałem wiecz co to oznacza???

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

br.
#21 Demiurg#

Sprawdź dokładnie adres nadawcy maila.  Czy przypadkiem nie masz w tym mailu jakichś żądań, dodatkowej weryfikacje czy coś w tym rodzaju.

Oszustwa, wyłudzanie danych, haseł są teraz w modzie. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzięki za szybką odpowiedź👍 no sprawdzę dokładnie ten e-mail...jeszcze zapytam sióstr czy nic nie odwalily, ale raczej napewno nie...🤔

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104010123 Proszę, podaj dokładny adres email, z którego otrzymałeś wiadomość. Nie widzę na Twoim koncie żadnych ograniczeń. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

=?utf-8?q?Allegro?= <info@powiadomienia.allegro.pl>

(Chyba dobrze skopiowałem)

oznacz moderatorów

Client:35386082
#14 Krzewiciel#
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak ktoś z Twojego otoczenia złamał zasady allegro to konto mogą uznać za powiązane i zablokować wszystkie. Tak jak piszesz sprawdź czy pozostali domownicy mają ten sam problem.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie...wszystko jest ok, może to faktycznie oszuści grasują...🤔

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104010123 To co prawda jest nasz adres, ale obecnie oszuści bez problemu mogą podszywać się pod konkretne adresy, a nawet numery telefonów. Sprawdziłam to raz jeszcze i nie ma żadnych ograniczeń na Twoim koncie, nie wysyłaliśmy również takiego powiadomienia. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów