Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wita
Również otrzymałam takie email: |
||
|
||
Prosimy o dokonanie opłaty 1.98. [edycja] |
Witam. Dostałem dzisiaj maila od niby Allegro Sp. z. o. o. gdzie jest napisane że mam dług 2,32zł i mam zapłacić bo konto zostanie zawieszone,a dług przejmie windykacja. Teraz pytanie. Czy mail: plaallegro@metropol23.net.pl jest to prawdziwy mail? Podsyłam screena całości w załączniku
Olej temat, to jest zwykłe oszustwo
Moderatorzy może przypniecie taką informacje gdzieś przy zakładaniu tematu? 🤣
Witam, otrzymałam takiego samego maila.
Co to jest??
To próba oszustwa. Nie odpowiadaj na tego maila, nie klikaj w linki, dodaj adres do czarnej listy spamerów.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@AenvisJeżeli umiesz czytać poczytaj watki poniżej ( a jest ich wiele) - tak to pishing, nie nie klikaj w nic, złgoś dl Allegro.
@pinsplashJa wiem, że Ty bardzo, bardzo, ale to bardzo pragniesz zostać moderatorem na tym forum, ale może zamiast wygłaszać ciągle te same, impertynenckie uwagi ("Jeżeli umiesz czytać..." - co to ma znaczyć, Panie @msniezek ?) w każdym wątku dotyczącym fishingu, sam wreszcie przeczytaj i zacznij stosować regulamin skupiając się na punkcie dotyczącym "wielokrotnego wysyłania tej samej wiadomości (spam) lub wielu różnych wiadomości w bardzo krótkich odstępach (flooding)".
@Client:79179573Takich emaili pojawia się ostatnio dziennie po kilka. To forum pomocy należy sprawdzić czy takiego tematu już nie było, bo dodając kolejny wątek zrzucasz być może istotniejszy temat poza pierwsza stronę. Tego wymaga kultura pisania na forum. Tak jestem czasem uszczypliwy - natomiast zgadza się podałeś poprawnie definicję spamu, którą te wiadomości spełniają.
@pinsplash, Wierz mi lub nie, ale dla osoby, która przyszła tu szukać pomocy i założyła 1 (słownie: JEDEN) nowy temat jej wątek jest najistotniejszy i ta osoba oczekuje, żeby odpowiedzi na jej wątpliwości pojawiły się właśnie w nim. Nie ma obowiązku przeczesywania setek innych wątków w poszukiwaniu rozwiązania swojego problemu tylko dlatego, że jakiś samozwańczy moderator z SETKAMI POSTÓW na koncie próbuje przeszczepiać tutaj swoje widzimisię prosto z elektroda.pl.
Dlatego nie bądź uszczypliwy, daj się lubić. A jeśli masz problem z negatywnymi emocjami, jeżeli wiesz, że zbyt łatwo im ulegasz, zachęcam do zakupu gadżetów pomagających się odstresować - gniotki w różnych kształtach i antystresowe kolorowanki znajdziesz na Allegro. A może ulubiona muzyka lub głośne przekleństwo wykrzyczane do monitora sprawi, że negatywna energia Cię opuści? Na cokolwiek się zdecydujesz, będzie to lepsze niż zamieszczanie nienawistnych postów w Społeczności.
@Client:79179573, @pinsplash
@nick przecinek spacja wiadomość
okej? 🙂
@Aenvis , @Adekpol : https://spolecznosc.allegro.pl/t5/blog-spo%C5%82eczno%C5%9Bci/uwaga-pr%C3%B3ba-wy%C5%82udzenia-danyc...
@KONSTANCJA150275, ty chyba nie wiesz co znaczy słowo wirus 🙂
toż to zwykła strona pishingowa, ale mam nadzieję, że to nie twój pierwszy dzień w internetach 😛
i po co taki uszczypliwy jesteś , mohę nie wiedzieć
bo nie chodzi o treść maila, tylko o jego adres, zwracaj uwagę na szczegóły,
(czy adres email wygląda jak od allegro (@allegro.pl @allegromail.pl))
a temat był 27862 razy już 🙂
Witam. Dostalam maila aby opłacić 1.98 zł bo zablokują mi konto, a jak nie opłaca to windykacja. Maila dostałam od allegro@metropol23.net.pl. oczywiscie to jest jeden wielki wal...😬
Dobry wieczór, również takie coś dostałam. O co chodzi??? Nikt ich nie namierzy?
".....Dnia 17 marca 2020 18:25 Allegro Sp. z o. o. <plaallegro@metropol23.net.pl> napisał(a):
Szanowny Pani/Panie,Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem.Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja.Prosimy o natychmiastową wpłatę 2.32.
Dostałam dokładnie tą samą wiadomosc. Masakra. Niech allegro coś z tym zrobić...pozdraw poz
@bernadetadryla05,
cytując siebie:
A co ma Allegro do tego? czy adres email wygląda jak od allegro (@allegro.pl @allegromail.pl)? Nie