anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Filtr czasu dostawy - znika przy szukaniu w opisie oraz nie słyszał o sobocie

MAMY ROZWIĄZANIE!
daniel0x64
#9 Pomysłodawca#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Filtr czasu dostawy ma dwa poważne problemy - czasem znika i chyba ma wolne w weekendy.

Po pierwsze, kiedy wybierzemy szukanie w opisie, znika. Przykład:

Po drugie, dostępne opcje są bez sensu w drugiej połowie tygodnia.

Dzisiaj mamy czwartek i o 16:00 i mogę wybrać z listy: dzisiaj, jutro lub... poniedziałek. A soboty brak. Między jutrem a poniedziałkiem nie ma dni wolnych, więc nie ma sytuacji, że taka dostawa byłaby niemożliwa. Wiele form dostawy (nawet Allegro OneBox) oferuje dostawy w soboty i jak widać w powyższych linkach, system nie pokazuje sobotniej dostawy jako opcji nawet jeśli jest oferowana w wyszukiwanych ofertach. W tym wypadku musiałem niczym w innych sklepie online zaczynającym się na "A", a kończącym na "mazon" użyć dodatkowo wyszukiwarki w przeglądarce w poszukiwaniu słowa "sobota" na kilku stronach wyników...

Doskonale rozumiem że te czasy dostawy nie są gwarantowane, a sobotnie dostawy są jeszcze bardziej ryzykowne, ale w znacznej większości wypadków udaje się firmom dostarczyć paczki w sobotę, albo niedzielę o 1 rano, co robi znaczną różnicę względem czekania do poniedziałkowego poranka (lub nawet wieczora). Allegro dawno temu reklamowało się super czasem dostawy, mogłoby więc dawać możliwość sprzedawcom zarobienia na tym że wyrabiają się z wrzuceniem paczki do sieci kurierskiej w taki sposób, że dostawca na spokojnie będzie w sobotę. 

Dodatkowo, kiedy zależy mi na czasie dostawy, to niezbyt ufam wydajności logistyki firmy, która w ponad 24h nie udostępni paczki firmie kurierskiej. Chodzi mi tu tylko o aspekt względnej pewności, że paczka będzie szybko - skoro sprzedawca może zadeklarować godzinę graniczną zamówienia z pięciominutową precyzją (np. 15:35) to chciałbym mieć możliwość wybrania takowego dla sytuacji, kiedy sprawność dostawy jest dla mnie ważniejsza. Co gorsze, na platformie na której tak Allegro zależy czyli na smartfonach w aplikacji mobilnej, z której ludzie zwykle częściej korzystają jak im się spieszy, Ctrl+F nie ma. Można więc zmarnować trochę czasu szukając tych ofert z dostawą do soboty (bo na dziś i do jutra oferty są nieatrakcyjne) i przekroczyć godzinę graniczną...

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@daniel0x64 Cześć, dzięki za tę uwagi. Zgłosiłam do sprawdzenia, dlaczego zaznaczenie "szukaj też w opisie ofert" warunkuje widoczność filtru "Czas dostawy". 

oznacz moderatorów