Dzień dobry, mam dość dziwną sytuację z nadaniem zwrotu za pośrednictwem automatu paczkowego DPD.
17.03 otworzyłam skrzynkę za pomocą kodu zwrotu, włożyłam przesyłkę do skrzynki i ją zamknęłam. Nie dostałam później, żadnego powiadomienia o jej nadaniu. Niestety nie zwróciłam na to uwagi.
24.03 przypomniałam sobie, o tym zwrocie i sprawdziłam a aplikacji Allegro, że nie ma żadnego statusu o nadaniu. Założylam reklamację dla tej przesyłki ale pani poprosiła o dowód nadania którym przecież nie dysponuje. Nawet nie pomyślałabym aby robić zdjęcie nadanej paczki. Z InPostem nigdy nie miałam takiej sytuacji.
25.03 podeszłam ponownie do automatu aby sprawdzić czy skrzynka otworzy się ponownie po wpisaniu tego samego kodu zwrotu i o dziwo- otworzyła się mimo, że nadałam już zwrot przy jego użyciu. Zamknęłam ją i po kilku minutach otrzymałam powiadomienie w aplikacji Allegro, że przesyłka została nadana choć fizycznie nie włożyłam tam towaru...
Napisałam do sprzedającego czy może jakimś cudem otrzymał moją przesyłkę ale niestety zaprzeczył.Dodał jednak że klienci zgłaszają problemy z nadawaniem towaru przez automaty DPD.
Nie wiem co teraz mam z tym robić. Gdzie jest towar który umieściłam w skrzynce 17.03.
Proszę o pomoc.
Automat musi mieć jakieś logi po których można sprawdzić, że skrzynka była już otwarta 17.03 przy użyciu tego kodu i na logikę - system nie powinien pozwolić na ponowne otwarcie po takim czasie.
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Justinee5 Proszę, podaj numer zamówienia, którego dotyczy problem.
Nr zamówienia 4bc59650-1bef-11f1-a7cd-a99bb07ab8cc
@Justinee5 Dziękuję. Już zamuję się Twoją sprawą. Proszę Cię o chwilę cierpliwości.
@Justinee5 Nasz doradca będzie kontaktował się drogą mailową. Numer zgłoszenia to 60243133.