anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Forbidden You don't have permission to access url

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Witam.

Od około tygodnia nie mogę wejść na Allegro Gadane z przeglądarki FF, czyszczenie kukizów, reinstall nic nie daje.

Na bana nie wygląda, bo mogę wejść z innej przeglądarki. Ma ktoś jakiś pomysł o co może chodzić?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Screenshot_3.png

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Crow_Empire Twoje konto nie jest u nas zablokowane, więc to na pewno nie jest ban. Dzisiaj już nic nie poradzimy, ale poproszę o sprawdzenie i poszukamy przyczyny. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_  tak też myślę, inaczej nie zalogowałbym się z innej przeglądarki, a właśnie z niej piszę. Ok, dziękuję, jakby coś było wiadomo, to proszę o info.

Przeglądarka Firefox ESR 128.12.0esr - najnowsza wersja.

Nikt inny nie zgłasza takiego problemu, więc może coś być z tym Firefoxem złego.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@Crow_Empire

U mnie to, też Firefox.

Serwer Allegro Gadane zwraca błąd 403.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@pecela  tak, to jest błąd 403. No to nie jestem sam, może być nas więcej.

Ostatnia aktualizacja FF jest z 24 czerwca, niestety nie pamiętam kiedy ostatnio aktualizowałem FF, może w dniu, kiedy Gadane przestało działać, a może wcześniej.

Ostatni post z Firefoxa napisałem 09-07-2025 09:28, nie pamiętam, ale następnego dnia już zdaje się nie działało Gadane. Możliwe, że ta aktualizacja coś zepsuła.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Crow_Empire mam już sprawdzone wieści, że wersja FF, z której korzystasz to nie jest standardowe wydanie tylko wersja Extended Support Release i tutaj rzeczywiście jest problem, ale to nie kwestie po naszej stronie, a po stronie przeglądarki. Dodatkowo, najnowszym wydaniem nie jest 128.esr, ale 140esr i tutaj wszystko działa poprawnie. Podsumowując pozostaje odwiedzanie nas z innej wersji FF, albo zupełnie innej przeglądarki 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@_HolaOla_ 

Na chwilę obecną na stronie https://www.mozilla.org/pl/firefox/enterprise/ dostępna jest tylko wersja 128.12.0ESR. Sam Firefox też twierdzi, że nie ma żadnych aktualizacji.

pecela_0-1752675171345.png

@Crow_Empire 
Wersja 140.0esr 64-bit https://download-installer.cdn.mozilla.net/pub/firefox/releases/140.0esr/win64/pl/Firefox%20Setup%20...

jeszcze nie ma go w aktualizacjach automatycznych, ani bezpośrednio na stronie Mozilli. Być może w przyszłym tygodniu oficjalnie udostępnią.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@pecela  dzięki za info, pozostaje czekać aż poprawią, chyba, że nikt nie zgłaszał...

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ tak, ESR, wspominałem o tym.

Dzięki za info, czułem, że to wina FF i pewnie ostatniej aktualizacji.

Screenshot_4.png

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Tak informacyjnie, dzisiejsza aktualizacja FF nie załatwiła problemu. Mają gdzieś ten problem.

oznacz moderatorów