Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam lodówkę od firmy kom-panek .
Zakup dokonałam przez allegro ale 2600 moj bank nie chciał puscić i facet wysłał mi nr innego konta na które wpłaciłam pieniądze. Czyli teoretycznie nie byl to zakup przez allegro.
Od 16.04 czekam na lodówkę facet nie odbiera telefonu tylko pisze sms -y .
Co mam zrobić? Allegro nic nie może zdziałać.
Proszę o sprawdzenie tej firmy bo to oszuści .
Chcę wszystkich ludzi ostrzec nie kupujcie od tej firmy. Oszuści.
Idę do rzecznika spraw konsumenta oraz na policję
Bank się starał, żebyś się nie dała oszukać, ale się uparłaś.
eeech, ludzie.
Idź na Policję. Tu CI nikt nie pomoże, bo ni kupiłaś przez Allegro.
@KOGIEL_T
ale ona kupiła poza Allegro, pewnie aukcja z podesłanego linku, próbowała blikiem a bank blokował podejrzaną płatność, to zapłaciła przelewem na konto oszusta.
@Client:35386082 no i OK, ale skoro bank mówi NIE!!!, to tak ciężko sprawdzić wiarygodność firmy🤔 a na Allegro jak najbardziej nadal sprzedaje 😉https://allegro.pl/uzytkownik/KOM-PANEK
Dlatego piszę i ostrzegam przed ta firmą.
Nie wiem dlaczego allegro nie reaguje na takich perfidnych oszustów.
Mąż probował się dodzwonić i facet odebrał.
Walił ściemę jak do mnie przez telefon na poczatku gdy nie zrobiłam przelewu.
@Client:83700784 no to odpisz do @matt_rose jaki był kanał komunikacji
Lodówka popsuła mi się we wtorek przed świętami więc szybko coś wyszukałam i dzwoniłam przez głowę mi nie przeszło że na allegro sprzedają oszusci
@Client:35386082 a tak BTW, to jest pani Elżbieta, więc jak już , to "na konto oszustki"😋, no chyba, ze to Pan Łukasz jako pełnomocnik podał swój numer konta, to zwracam honor😁
Możecie to sprawdzić🤔 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Niestety, ale skoro zakup nie został sfinalizowany za pośrednictwem serwisu Allegro, kupująca musi skontaktować się ze sprzedającym, a jeśli zajdzie taka potrzeba to zgłosić sprawę na policję. Nie możemy ingerować w zakupy dokonywane poza systemem Allegro Finanse.
W jaki sposób @Client:83700784 kontaktowałaś się ze sprzedającym?
@matt_rose Mateusz ja rozumiem, ze transakcja ostatecznie została sfinalizowana poza Allegro i nie możecie interweniować w tej konkretnej sprawie, ale jeśli firma oficjalnie na Google jest zamknięta na stałe , to chyba warto sprawdzić, czy może nadal mieć aukcję na Allegro 🤔
@KOGIEL_T Taki miałem zamiar, dlatego jeszcze dopytałem o sposób kontaktu ze sprzedającym dla pełni informacji 🙂
@matt_rose a już myślałem , że napiszesz "dzięki za czujność..."😉
Przez telefon którego juz po wpłaconej gotówce już nie odbiera
Ale ma i inne rzeczy też sprzedaje.
To dlaczego oszusci sprzedają na allegro.
Czy to jest jakoś weryfikowane?
Nie ważne. Rozpędziłam się xD
Firma na kobietę ale to może być słup.
Odbiera fircyk który nawija makoaron na uszy .
Mam nagraną rozmowę z onnego telefonu gdy rozmawiał z moim mężem to samo mowił co mi.a 2 min wcześniej ja dzwoniłam ze swojego tel.i nie odbierał dałam mu jeszcze 2 dni ale pogodziłam się z faktem że lodowki już nie zobaczę. Więc zobaczę co doradzi mi rzecznik praw konsumenta.
@Client:83700784 no tak jak napisałem firma jest na Elę , ale Łukasz jest pełnomocnikiem, niestety tutaj Allegro nie widzi powiązania 😔
Czyli mamy słupa i oszusta