Co się stało z guzikiem porównaj oferty? Teraz przy wpisaniu np "Retinobaza 17000" wyświetla się kilka ofert i dopiero przy wejsciu w tą ofertę jest porównaj Porównaj 49 ofert tego produktu
Najśmieszniejsze jest to że wyswietlana oferta nie jest tą najtańszą tylko tą najdroższą.
To mocno miesza kupującym, myślą, że produkt przedaje tylko 1 sprzedawca i to w takiej cenie, uczciwe oferty są pochowane.
o co chodzi?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@aka19 Na liście wyników jest obecnie przycisk "Zobacz X ofert". Prowadzi on do listy ofert z tym samym produktem, które możesz porównać.
nie nie ma:(
@aka19 Prześlij, proszę, link do tych wyników.
Zgłaszam ten sam problem. Dzisiaj zniknął mi przycisk „Zobacz [liczba] ofert”. Dopiero po wejściu na stronę konkretnej oferty można porównać ją z innymi. Moim zdaniem to utrudnia nawigację po stronie, a kogoś niezorientowanego może wprowadzić w błąd.
Cześć @VintageLily, prześlij proszę zrzut ekranu oraz link do wyników gdzie napotkałaś taki problem.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
mi też znikł guzik porównaj x ofert
W wielu wynikach, np. tutaj. Jestem słabowidząca, mam wszystko na komputerze powiększone i zrzut ekranu niewiele pomoże; nawet gdy coś pomniejszyłam, nadal jest tak duże, że nie mieści się na zrzucie. Ogólnie widać np. różne wydania tej samej książki, a wcześniej jedno wydanie było jako jeden produkt z liczbą ofert.
@VintageLily @Agent555 @aka19 jest to wynik testu, który prowadzimy na niewielkiej grupie odwiedzających stronę.
Zdecydowana większość kupujących nie klika tego przycisku, sprawdzamy czy dzięki uproszczonemu interfejsowi poprawimy doświadczenia zakupowe.
Wszystkie oferty połączone z produktem są wciąż widoczne na stronie produktu oraz w każdej ofercie tak jak do tej pory tutaj:
Oraz w części "Ten produkt od innych sprzedających":
@la_nika czyli w ramach testów, konsumenci nie widzą moich ofert jak nie są głównym produktem w katalogu, dzięki za potwierdzenie, w poniedziałek wysyłam zgłoszenie do UOKiK 😉
Przeginacie ale to już przegięcie 😞
@kostas11 kupujący wciąż widzą wszystkie oferty powiązane z produktem, tak jak pokazałam na powyższym zrzucie.
@la_nika tak ale jak wejdą w produkt, jak ktoś robi zakup z poziomu listy wyszukiwania, oddaje do koszyka to nawet nie ma świadomości że są inne produkty, ja wiem że Wam jako platformie nie robi to różnicy który produkt zejdzie ale sprzedawcy już tak, balansujecie na granicy działań monopolistycznych i to dobrze wiecie, wciskanie dostaw, prezentacja ofert oraz system opinii o produkcje jest w zainteresowaniu UOKiK i łamie prawa konsumentów co do rzetelnego informowania o ofertach, produktach, dostawach czy opiniach 😞
@kostas11 podkreślę, że ten test dotyczy bardzo małej grupy osób.
@la_nika kiedy zamierzacie zakończyć test , ile to potrwa
@la_nika napisał(a):
@kostas11 podkreślę, że ten test dotyczy bardzo małej grupy osób.
serio tylko szkoda że ja też do niej należę 🙂
Do kiedy będziecie mi ukrywać cześć ofert, przecież nie będę w każdą wchodził i sprawdzał czy jest tańsza, druga sprawa że nie zawsze produkt główny jest najtańszy, ale będzie kara od UOKIK 😄
Też uważam, że jest to przegięcie.
Sprzedający są waszymi klientami a ich oferty są całkowicie ukrywane. Chcecie "ułatwić proces decyzyjny" to dajcie informację, że są dostępne inne oferty (od razu a nie po wejściu w pojedynczą ofertę).
Proszę o informację w jaki sposób utrudnianie dostępu do ofert ma pomóc klientowi w wyszukaniu najkorzystniejszej oferty?