Co się stało z guzikiem porównaj oferty? Teraz przy wpisaniu np "Retinobaza 17000" wyświetla się kilka ofert i dopiero przy wejsciu w tą ofertę jest porównaj Porównaj 49 ofert tego produktu
Najśmieszniejsze jest to że wyswietlana oferta nie jest tą najtańszą tylko tą najdroższą.
To mocno miesza kupującym, myślą, że produkt przedaje tylko 1 sprzedawca i to w takiej cenie, uczciwe oferty są pochowane.
o co chodzi?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@la_nika napisał(a):
@Agent555 @kostas11 nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, jest to informacja wewnętrzna.
to może UOKiK się dowie, przecież takie testy są szkodliwe dla sprzedawców i konsumentów, chce wiedzieć jak taki test wpłynął na moją sprzedaż skoro robicie go moim kosztem !!!
@kostas11 ale sam guzik informujący o ilości ofert połączonych z produktem również nie ujwania, czy nie ma tańszej oferty, więc gdybyś nie był w teście również musiałbyś wejść w ofertę lub na stronę produktu, żeby to sprawdzić.
Dobrze wiesz o co chodzi, wtedy wiedziałem ile ofert jest podłączonych czy wchodzić czy dodawać do koszyka z poziomu listy, a teraz wiedząc muszę wyklikać każdą bo nie wiem czy nie ukrywacie oferty a to już łamanie prawa 😞
@AGD-RTV-IT nie rozumiem Twojej wiadomości. Test jest prowadzony na małej grupie osób, w trybie prywatnym widać przycisk "zobacz X ofert".
@la_nika nie powiedziałbym...
@AGD-RTV-IT okej, przepraszam sprawdziłam to na innej przeglądarce i rzeczywiście.
Wpadnięcie w test nie jest zależne ani od typu urządzenia, ani od przeglądarki, ani od trybu incognito. Próbka jest losowa i na podstawie wylosowanego wariantu, taki widok jest prezentowany użytkownikowi.
Ogólnie jakiś koszmar. Paraliż przeglądania, cokolwiek sprawdzić, to trzeba kilka dodatkowych kliknięć na ofertę. Spadły w styczniu obroty, to się wam nudzi i wymyślacie absurdy. To tak, jakby ktoś poszedł na rynek i wystarczył mu pierwszy stragan, a do dalszych nie zaglądał, bo po co, prawda?
Też uważam, że jest to przegięcie.
Sprzedający są waszymi klientami a ich oferty są całkowicie ukrywane. Chcecie "ułatwić proces decyzyjny" to dajcie informację, że są dostępne inne oferty (od razu a nie po wejściu w pojedynczą ofertę).
Proszę o informację w jaki sposób utrudnianie dostępu do ofert ma pomóc klientowi w wyszukaniu najkorzystniejszej oferty?
Raz pokazuje przycisk do zobaczenia innych ofert, raz nie i widać tylko top oferty. Jakieś testy? Jakaś awaria?
Tylko proszę nie mówcie, że to ciasteczka... Obraz na jasnym tle to tryb prywatny bez ciasteczek i danych przeglądania oraz bez logowania.
@AGD-RTV-IT testy, allegro ukrywa oferty, mniej ogarnięci konsumenci kupią droższy produkt główny w katalogu 😞 allegro idzie na rekord z pozwami, sądami, karami 😄